zondag, oktober 07, 2012

Laptop reinforcements

Hij is eindelijk binnen! En samen met mijn nieuwe mobiel, kamer en campuskaart is mijn laptop de afsluiter van mijn benodigdheden dit schooljaar. Misschien ben ik nog iets vergeten, maar als dat zo is, kan ik dat nu snel regelen met behulp van mijn nieuwe faciliteiten.

Met fingerprint detector maar zonder microfoon, is de efficiëntie van de laptop misschien wat verwaarloosd. Want ook al is de laptop niet bedoeld gezellig te skypen met vrienden, is het wel handig om te kunnen overleggen via skype voor bepaalde opdrachten. Want daarvoor heb ik de HP met 50% korting gekregen: als hulpmiddel bij de technische studie. Ben benieuwd naar wat voor zware berekeningen de laptops nog moeten gaan uitvoeren, als je ziet wat er zich onder de motorkap bevindt. Genoeg vermogen om alle bekende schoolprogramma’s tegelijk te runnen en meer. De laptop is krachtig genoeg voor de meest recente games. Om duidelijk te maken dat de laptop niet bedoeld is als main computerstation, vertegenwoordigen de schijven gezamenlijk niet eens 500 GB ruimte. Films thuis downloaden, is vermoedelijk de boodschap van de TU.

Goede laptop dus, maar die moet dan ook een aantal jaar meegaan en wordt pas door de TU voor de helft betaald nadat je de studie zonder vertraging afrondt. Geschikt voor vooral de achterste rij in de collegezalen, waar de web science studenten zitten en een aantal zware spellen spelen. Maar nu hoorde ik dat ze in Geleen ook een nieuwe laptop aanschaffen. Ik ben benieuwd in hoeverre ik nog kan opscheppen met mijn high-tech laptop nadat de buit op de Bilderdijklaan is binnen gesleept. Want ook daar komt meestal elektronica binnen dat veel meer aan kan dan nodig is.



5 opmerkingen:

J.W. zei

Wij hebben sinds kort een handprint detector mét microfoon. Kost een aardige cent, maar zou je het een keer nodig hebben, hoef je ook niet de buren lastig te vallen.

ellen coumans zei

o jee, vond de verkoper toch dat je een andere moest kopen? of was je galoers op die goep? die mevrouw jansen, dat zij wel al zo een laptop had..
ik neem aan dat jongeman gielkens (met dank namens de familie uit nieuwerkerk) het voor elkaar gekregen heeft met het internet wachtwoord??

J.W. zei

Ja,ja. Alles lijkt te werken. Alleen heeft de eigenaar nog geen lust gehad alles te proberen.

Unknown zei

Haha we will see of opa zich om heeft laten praten om net zo'n goede laptop als jij te kopen. Kan hij wel leuk van de zware spelletjes spielen met jou.

Best wel een goede regeling dat ze je laptop meebetalen als je je studie snel afrond. Weer een extra motivatie. En super fijn dat je nu zo'n goede laptop hebt. En mag ik nu jouw oude computer hebben? ;)

Yvette zei

Een nieuwe laptop is voor iedereen toch super om te hebben.
De nieuwe spelletjes om te spelen zijn dan ook erg leuk om te doen.