zaterdag, oktober 20, 2012

Op het nippertje zaalvoetbal

Waar eerstejaarsborrels toch niet goed voor zijn. Eerst was ik nogal sceptisch over het doel van de borrel; nieuwe leden beter leren kennen. Waarom zouden die ouderejaars ons zomaar beter willen leren kennen? Toch was het geslaagd doordat de slimme ondernemers een succesvol studentenmiddel hadden ingezet: bier.

De opdracht aan de studenten was om samen als eerstejaar en ouderejaar aan de bar te komen en degene achter de bar iets over de andere persoon te vertellen. Wist je genoeg van de ander, dan kregen beide studenten een gratis biertje of “exclusieve cocktail”. Het was de secretaris van mijn studievereniging die mij beter wilde leren kennen. Hij stelde toen voor dat ik een keer mee ging doen met het zaalvoetbalteam van Intermate, onze studievereniging. Een klein gesprekje voor een biertje, en meteen zo’n leuk aanbod. Meteen geaccepteerd dus.

Deze dinsdag mocht ik meedoen. Van het team, niet van de man achter de sporthalbalie. Ik had nog geen sportpas omdat ik voor ik mijn nieuwe kamer er nooit gebruik van kon maken, dus kon ik niet inchecken met een pasje. Meteen wilde ik geen problemen veroorzaken maar oplossen, dus vroeg ik of we dit terplekke konden regelen. Dat kon, maar dan moest ik wel €82,50 pinnen. Sinds ik studiefinanciering heb, staat het meeste geld op een spaarrekening om de schulden in de toekomst te beperken. Dus stond ik daar voor een piepend pinapparaat met onvoldoende saldo.

Terug naar het internaat om geld van mijn spaarrekening op mijn betaalrekening te zetten. Ondertussen was de warming-up waarschijnlijk al begonnen, maar ik wilde de wedstrijd sowieso halen. Toen bleek het geld er niet meteen op te staan zoals het normaal wel het geval is. Dus maakte ik nog een keer geld over omdat het misschien fout was gegaan. Dit stond er ook niet meteen op, dus gebruikte een nog een snel-inlogcode waarmee je kleine bedragen kunt overmaken. Langer wachten tot het geld erop zou staan had ik niet. Weer terug naar de zaal, pinnen proberen, en anders maar aan de wedstrijd deelnemen als toeschouwer.

“Transactie geslaagd” maakte mij dolgelukkig omdat mijn snelle handelswerk werd beloond. De wedstrijd was al begonnen, maar toch kon ik nog even doorwisselen. Zonder warming-up waardoor ik na de wedstrijd mijn enkel bleef voelen, speelde ik vrij sloom en onbepalend. “Mijn” team had uiteindelijk gewonnen, waardoor ik geen reden kon zijn voor het eventuele verlies. Sportpas en zaalvoetbalteam binnen, nu alleen nog oefenen voor de zaal.


3 opmerkingen:

J.W. zei

Hub, je hebt dus nog niet kunnen imponeren, maar als halve prof veldvoetbal zal dat niet lang duren.

Unknown zei

Eens met oop!

Wow, een heel avontuur om alleen even een potje te zaalvoetballen. Stom dat je niet even één keer als uitzondering mee mocht doen zonder pasje.

J.W. zei

Hub, hou de voetbal ontwikkelingen op Singapore goed in de gaten. Zou je dat hier ook niet willen invoeren?