dinsdag, oktober 30, 2012

student

Ik ben nu eindelijk een échte student. Ik studeer, heb een kamer, ga op donderdag uit en heb een kapotte fiets. Alleen m’n kamer in Eindhoven is nog niet echt smerig, maar dat komt omdat ik nog vaak thuis vertoef. Iets minder studentikoos dus.

Waar het uiteindelijk om gaat is natuurlijk de studie halen waar je aan begint. Deze week waren de eerste echte tentamens al. Zo snel gaat het. Eerst ken je een student alleen van stereotiep terwijl je thuis achter je computer studies ut zit te zoeken, en als je er dan zelf zit merk je dat je nog steeds jezelf bent. Dat klinkt heel logisch, en dat is het achteraf gezien ook.

Als er iets op de grond valt is er letterlijk geen hond die het opruimt. Als honden niet uitgelaten hoefden te worden en geen geld zouden kosten, waren ze een ideale toevoeging voor elk studentenhuis geweest. Tijdens de kamerspeurtocht waren er ook kamers te vinden die huisdieren toe lieten, maar daar heb ik nooit een kijkavond gehad. Jammer, anders had Bommel ook nog eens wat meegemaakt op zijn oude dag.
Mijn aandeel in de koelkast is gering, qua eten en drinken heb ik het niet breed. Maar gelukkig is er wel studentenhulp van buitenaf, afkomstig uit Geleen. Ik wil oma graag bedanken voor alle verrassingen die nu dankbaar in mijn kast verstopt liggen. Ondanks ik nu toch al dichterbij jullie ben dan wanneer ik in Nieuwerkerk zit, is een deel van jullie nu ook aanwezig in mijn kast. Of je daar blij moet zijn weet ik niet.

3 opmerkingen:

J.W. zei

Ja Hub, voor je 't weet, ben je student en, wie weet, ben je ook afgestudeerd voor je 't weet. Tenminste...
In Geleen zijn we blij dat we in elk geval nog via de koelkast contact met je hebben. Inderdaad gaat de liefde van een man nu eenmaal door de maag. En misschien ook wel door de maagd, zoals je vroeger in Delft nog wel eens hoorde op een dag dat we vieze dingen mochten zeggen.

ellen coumans zei

nou hub,ik denk dat ik maar eens kom eten bij je als ik je lekkernijen zie, maar..wat zit er in dat schattige doosje met die schilders tape erop? word je toevallig door meerdere oma's gesponsord of andere familieleden/kennissen? en wat ligt er naast je consumptieve artikelen? ik weet niet of de keuringsdienst van waren dit goedkeurt hoor..maar ik begrijp heel goed dat jullie dit soort aangelegenheden heel goed voor elkaar verborgen moeten houden in kledingkasten en- lades, want voor je het weet, wordt er broodroof bij je gepleegd..tja, dat is inderdaad het leven van een student..maar..ik geloof wel dat het tot nu toe bevalt zo te horen..afgezien van die tentamens dan, maar ja..daar moet je dan maar even door heen bijten..

Unknown zei

Opa en oma hebben inderdaad uitgevonden dat bij het andere Coumans-kleinkind de liefde ook door de maag gaat ;)

Het ziet er goed uit! Maar goed dat je zo goed verzorgd wordt, student zijn klinkt erg zwaar...