vrijdag, november 16, 2012

Leergeld

Dat ze zo’n fijne mountainbike meenemen is achteraf gezien wel logisch, ook al ben ik zeer teleurgesteld in de goedaardigheid van het dorpse Nieuwerkerk. Maar dat ze ook een lelijke half kapotte stundentenfiets stelen nadat ik er een kwartiertje op had gefietst, maakte het plaatje compleet. Dieven zijn ratten.

Als parasieten werken de dieven de mensen tegen door aan hun Nederlandse stalen ros te komen. De politie zou ze tegen moeten gaan door doodsimpel vallen uit te zetten en de dieven te vangen. Gewoon een fiets( met een blokje kaas erop) en de klus is geklaard.

Ik zou dieven eigenlijk niet met ratten mogen vergelijken. Dieven zijn nog erger dan ratten; ratten kunnen zich er niet bewust van zijn wat ze anderen aan doen, terwijl dieven dat wel weten. Dus moeten dieven ook erger dan ratten gestraft worden. En laten we hopen dat er geen land is waar dieven, net als ratten, als heilige reïncarnatieschepsels worden gezien.

Maar helaas doet de politie niks. Dat vrijwel heel logisch is, want die heeft het veel te druk met boeven vangen? Als ratten niet gevangen worden, is er nog een andere oplossing. Het stoppen met het spekken van de voorraadkast, zodat ze uiteindelijk uithongeren. Dat is de les achter de fietsendiefstal. En men leert ervan nog achterdochtiger te worden, maar het kan blijkbaar niet anders. We kunnen sommige mensen niet vertrouwen, en erger nog is dat ze waarschijnlijk naast ons in de trein reizen op weg naar de plek waar ze onze fietsen doorverkopen.


De gedachte van het weggegooide geld bleef mij twee keer sterk in het hoofd zitten. Al was het meer de woede dat de dieven ervan zouden profiteren, die zo krachtig was. Als de fiets door een storm weg zou waaien zou ik het alleen uiterst jammer vinden. Om de intensiteit van die woede weg te krijgen, doe ik maar alsof het leergeld is, net als bij beleggen. Alleen bij beleggen kies je ervoor om het geld eventueel kwijt te raken. En in feite is het ook nuttig leergeld geweest. Maar ondanks mijn leergierigheid, wil ik op dit gebied nóóit meer iets leren.

5 opmerkingen:

doortrapper zei

En net als bij beleggen geldt ook hier 'resultaten in het verleden etc.' Dus je moet de beveiliging helaas continu upgraden ...

ellen coumans zei

mm..nooit meer iets leren wat fietsdiefstal betreft..je kan het alleen maar blijven upgraden, dus..zet je maar schrap, en als je de ultieme oplossing hebt gevonden, zegt het voort zegt het voort! misschien kan je er octrooi op aanvragen en word je de grootste anti-fietsdief-producent ooit, dus..het laatste woord is hier nog niet over gezegd..
ik begrijp nu ook dat je je fiets zwart-geel gaat verven..dan is de fiets 1 met de dief..en zijn ze nog meer gecamoufleerd (oeps..)

J.W. zei

Zwart-geel? Dat zijn toch de clubkleuren van Roda? Zou ik hem nooit in Kerkrade e.o. stallen.
Nog iets, Hub: zou je deze ontboezeming niet naar de politie in Eindhoven sturen? Just for fun? Met de mededeling dat-ie volgende keer naar de pers gaat. Die er goed voor betaalt, zodat je weer een nieuw ros kunt kopen.
Waar? Bij de heler die de fietsen voor een tientje opkoopt en ze dan weer voor 25 euro doorverkoopt. Of, wie weet, ze wel zelf 'oppikt'.

Unknown zei

In Maastricht is er ook zo'n zwerver die fietsen voor 10 euro verkoopt. Echt super veel mensen kennen hem, dus ik snap ook niet waarom de politie daar niets tegen doet!
Dat wordt inderdaad maar investeren in verf en sloten. Geel en zwart zouden trouwens niet slim zijn bij de dief op je plaatje, omdat hij dan een schutkleur heeft en niemand de fiets opmerkt ;)

J.W. zei

In Maastricht??????