zondag, maart 24, 2013

Dieven met manieren


Op sommige momenten word je er weer aan herinnerd dat je van geluk mag spreken dat je iets hebt dat je normaal als vanzelfsprekend beschouwt. Zo leek ik gestraft te worden omdat ik vergeten het 3 of 4 maandelijkse jubileum van mijn laatste fiets te vieren omdat die in de tussentijd niet weer gestolen was. Vrijdag zag ik mijn fiets niet meer staan waar ik hem gelaten had. Dit was zo’n moment waarop ik besefte hoe blij ik met mijn fiets was.

De fietsenstallingen zitten altijd bomvol op de TU en daardoor zet ik mijn fiets altijd zo neer om op de terugweg zo goed mogelijk tussen de andere fietsen uit te komen. Meestal staat het zo vol dat er een compleet nieuwe fietsenstalling ontstaat door alle fietsen die in de buurt van de stalling neergezet worden. Nu was het niet zo druk, maar ik verwachte wel dat het zo druk als gemiddeld zou worden. Ik zette mijn fiets dus al ver buiten de stalling neer. Toen ik terug was, bleek mijn fiets spoorloos. Paniek! Maar ik had nog één kans; het bord dat het hele jaar al dreigde dat fietsen buiten de stalling verplaatst zouden worden.

Maar wat betekende verplaatsen? Verplaatsen naar de schroot? Naar het dak van het hoofdgebouw? De beloning van het zitten in het studeercentrum van de TU was dat ik wist waar mijn fiets misschien terecht was gekomen. Door het raam zag ik toen eens rustig twee mannen een vrachtwagentje vol fietsen uitladen. Ik dacht dat het dieven waren, maar omdat ze het zo koelbloedig op klaarlichte dag deden op een vrij open ruimte, was dit een legale of juist geniaal uitgevoerde bezigheid van de fietsentransporteurs. Iedereen zou net als ik denken dat de fietsenopslag van de dieven nóóit midden op de TU campus zou kunnen zijn.

Ik wist niet meer waar het was toen ik de merkwaardige bezigheid had gezien, maar op gevoel liep ik naar de goede plaats toe. Als een piepende hond naar zijn speeltje liep ik vol vreugde in een drafje op mijn fiets af. Voor ieder ander is het een gewone studentenfiets, maar ik onderscheidde zijn unieke lelijkheid al op verre afstand. Wat een service toch eigenlijk, want mijn fiets stond netjes in een bijna compleet leeg fietsenrek. Een dubbel goede vondst.



9 opmerkingen:

H. Jeusson zei

Én mijn fiets gevonden, en een privéstalling.

doortrapper zei

drie maandelijks jubileum-> 3 maanden jubileum

ik verwachte-> ik verwachtte(oei..)

en at schattig dat drafje, maar..ik begrijp je heel goed hoor, ik ben ook een beetje verliefd op al 'onze' 'nieuw' verwordevn fietsjes, het zijn fietsen met een verhaal en er is al heel wat energie in gestoken voodat 'wij' e uiteindelijk degelukkige bezitter van morge woden voor langere en helaas soms heeeele korte tijd, dus..ik maak ook een vreugdesprongetje van plezier met de goede afloop van dit verhaal!

J.W. zei

Is dat service van de TU? Gooi maar ergens neer, wij zetten hem wel in het rek? Maar het wordt wel een steeds opwindender verhaal over je lelijke speeltje: "Hey man, die zetten we niet bij de andere."

Unknown zei

Wat een avonturen toch weer allemaal...

Unknown zei

Wat een avonturen toch weer allemaal...

H. Jeusson zei

Hee mam, log eens in op je eigen account! Pap de doortrapper die grammatica gaat controleren, schrok me doodt!

doortrapper zei

Doodt?
(De echte DRTRPPR).

H. Jeusson zei

Dat was de grab!

Jos Gielkens zei

Kenne jullie je privee beslommeringen over taalfouten niet binneshuis houwe?
Ik vindt het verhaaltje van Huup veel leuker om te lezen dan alle korrecties achterraf....

Pfffffffff best wel moeilijk om zoveel fouten te maken..... :-)