donderdag, juni 20, 2013

PostzegelTJE

Een Amsterdammer noemt een kleine tuin een postzegel. In dat kader is ons Lauensteinse tuintje een postzegelTJE, want tja, 7-komma-dinges bij bijna-2 en dan nog driehoekig op het eind --> als dat geen minituintje is?
Maar met gemak kunnen we er 10 personen laten zitten al is het comfort minimaal op de hardhouten bankjes. Gelukkig leverde de Lidl nog net 2 lekkere stoelen zodat er achterin een wat prettiger zitje voor 2 gerealiseerd kon worden. Links een serie tomatenplanten en zowaar 2 hangende aardbeiplantjes. Maar zon is er zelden dus echt snel groeien doet het hier niet (zon alleen in de ochtenduren maar omdat we ingebouwd zitten tussen kerk en buren blokkeren die gebouwen al snel de zonnestralen. De kerk is op de achtergrond te zien, die staat vlak achter ons huis. De prachtige wok is een ziekenhuisherinnering: met vereende krachten (Jos boorde er gaten in) kwamen er plantjes (meegenomen door El en ma, verder door ons gekocht) en aarde (John erin gepropt, zowaar met hulp van de patiente). Links van de mooie wok op een verdieping lager gaan hele lekkere kruiden komen, neehee dat is GEEN onkruid dat je ziet op de foto's :)
En die grote roze Dingesmisschienclematis komt ook al van de eerste patientenbezoekers en zoals je ziet doet ie het uitstekend. Liefdevolle dagelijkse zorgen (lees water :)) helpen uiteraard.
Kortom: klein maar fijn!






4 opmerkingen:

drtrppr zei

Begint een beetje te lijken op de rustieke sfeer van de eigenaar van deze blog ....

J.W. zei

Hopelijk is dat als compliment bedoeld, maar je weet 't nooit.

Ine zei

Rustig maar, het MOET een compliment zijn anders hang ik ook :)
En ja, sfeerTJE he, in ons postzegelTJE; pama's tuin is meer een hele postzegelverzameling incl alle buitenlandse zegels.

Anoniem zei

LP zegt,wie niet klein begint zal nooit groot worden;