donderdag, juni 13, 2013

Waarom lukt het niet?

Wat ik ook probeer, ik kan niet vanuit mijn eigen naam publiceren. Ook niet vanaf mijn gmailaccount. Ik maakte John ook beheerder van deze site (via pa's account dus) maar ook die heeft exact dezelfde problemen: als wij inloggen krijgen we rechtboven alleen dashboard te zien en dan kunnen we alleen een nieuwe blog (dus nieuwe site) aanmaken maar geen nieuw bericht op deze site. Heel vreemd, misschien omdat we vanaf DLD inloggen? lijkt me niet, ik had deze problemen ook al in NL. Blijft een raadsel.

Maar OK, dan nog maar even zo.
Even een link naar onze omgeving http://www.youtube.com/watch?v=5i-__nsmTFQ

Van deze serie Wildes Deutschland zijn 6 afleveringen a drie kwartier. Onze omgeving is de Sachsischer Schweiz; pa, ma, Jeu, El en John stonden laatst op het hoogste punt daar (Bastei) die ook in deze aflevering even in beeld komt. Maar met name de flora en fauna wordt hier getoond en ik sta zelf versteld dat er zoveel moois om de hoek gebeurt. Tante Lies heeft de hele DVD, althans deel 1 van 6 afleveringen (deel 2 is nog niet op de markt maar wordt wel al uitgezonden op de duitse TV).

Ook leuk maar minder prachtig :)
Ik zocht eens hoeveel Gielkensen er in DLD wonen (en nee, ik woon er niet officieel):
http://www.verwandt.de/karten/absolut/gielkens.html

In Aken het meest, logisch want dat is dichtbij de bron (als Limburg dan de bron van de Gielkenswortels is?).
Je kunt via deze site ook een stamboom maken, zelfs als je niet Gielkens heet :)

Tot slot een korte melding dat mams fiets vorderingen maakt, zelfs met mij er op.... Een nieuwe accu verhielp al een deel van de problemen (blijkbaar was de oude vanaf het begin kapot, balen) dus nu is de enige kleinigheid nog dat hij af en toe zomaar "stottert" dus zelfs tijdens het trappen gewoon even geen hulp/stroom  levert. Gewoon doortrappen en dan pakt ie vanzelf weer snel dus het leverde nog geen echte problemen als, en dat zou vreeeeselijk zijn nietwaar?, moeten afstappen. Heerlijk die hulp van de accu, ik kwam alle bergjes hier op , op eentje na maar die was ook wel erg steil. Zo het Mueckentuermchen bereikt in Tsjechie. Klinkt heel wat maar is 9 km vanaf huis :) Maar wel 9 steile, flinke klim af en toe maar zoals gezegd was dat maar deels zweten, de rest deed de fiets! Kortste weg heen, omweg terug. Deels omdat ik dat wilde (toch vrijwel alles bergaf) en deels omdat.... ik gewoon verdwaalde! Hoe me dat lukt vraag ik me af want we reden die weg al vaak maar toch kan ik dat als de beste. Kortom: ik kwam uit bij een soort snelweg (net niet gelukkig) en had geen idee welke kant op dus ik dacht: omhoog maar want dan is terug eenvoudiger. Want ik was al flink gedaald vanaf het tuermchen, leek me meer dan ik recht op had gehad. En jawel, omhoog bleek richting DLD, gelukkig! Op een heel smal strookje langs razende auto's en te dicht naast een afgrond een stevig heuveltje op en gelukkig stond er na was hijgen Cinovec en dat is de Tsjechische naam voor Zinnwald hetgeen ik wel ken omdat het het dorp is waarin de grens loopt en waar je die goedkope winkeltjes hebt van de Vietnamezen die net over de grens hun produkten uit Tsjechie verkopen (cigaretten en andere bla bla). Pffff, bekende weg. In Geising zelfs nog moed verzameld om via een omweg naar Loewenhain te gaan (weer een stevig heuveltje extra, OP ja....) en in Loewenhain ontdekte ik een soort wandelpad richting Lauenstein dat breed genoeg bleek voor de fiets. Arme bandjes, overal kiezeltjes en scherpe steentjes. Maar zo vermeed ik de weg die ik eng vind, er zijn geen fietspaden hier. Ik kwam al snel op bekend terrein maar had niet door dat het tochtje me al met al bijna 3 uur had gekost! Maar het was prachtig, de fiets zal moeten wennen aan heel wat meer beweging dan de afgelopen 2 jaar :) Ik denk 25 km, misschien ietsje meer door het verdwalen. En de accu is pas op de helft dus dat is mooi. Wie deze kant opkomt kan dus zowel genieten van wandelen, zowel om de hoek als in de zandsteenbergen van de Sachsischer Schweiz, als van fietsen (al dan niet E :)   John heeft ook nog een oude racefiets en een mountainbike hier). Bea en Jos komen eind juli weer en dan krijgen ze veel beter weer dan afgelopen keer dat ze er waren en Bea neemt liever geen risico meer maar neemt haar eigen fiets mee :)

Hoe dan ook, als je tijd hebt kom dan hier genieten van alle pracht. Wij zijn er toch niet om jullie te storen, wij gaan naar Polen voor de EK met het tsjechische jeugdteam :)

Groetjes!

Ine

2 opmerkingen:

J.W. zei

Ja, Wildes Deutschland. Mieren eten, gelukkig ben ik geen specht en dat gevoel zal wel wederzijds zijn.
En 25 km gefietst?! Ben je met een verjongingskuur begonnen?

ellen coumans zei

Woow ien..je blijft ons verbazen...hoe is het mogelijk..bedankt voor de links en de uitndiging..