zondag, januari 12, 2014

Trio op stap

Drie jofele personen gefotografeerd in een zijstraatje op de Sweikhuizerberg.  Wie ziet dat vandaag de dag nog? De twee dames zijn wat meer aangetrokken tot elkaar, maar de glimlach van de man lijkt er niet onder te lijden. Verstandig bemoeit hij zich niet met de twee en kent zijn bescheiden plaats op de achtergrond. Een onmiskenbaar geval van nicht, tante en oom.

Misschien zit de aantrekkingskracht in de zonnebrillen die ook alleen bij de dames te zien zijn. Waarom de oudste van de twee deze op heeft is een raadsel, want ze staat niet in de zon en bevindt zich bovendien in gezelschap; elke foto heeft zo zijn mysterie.

Hoe blij ze ook is met haar man en nicht samen te zijn, aandacht voor de camera heeft deze dame ook. Zwaaiend naar het vogeltje achter haar neemt ze het risico om over een losliggende Sweikese kei te struikelen. Maar verlangend naar spanning en avontuur neemt ze de gok toch. De man loopt stilletjes voorop, proberend de honderd meter lange wandeltocht zo veilig mogelijk te laten verlopen. Voorop om dreigende keien te detecteren en om zijn vrouw op te vangen indien hij zijn eerste taak niet vleckenloos heeft uitgevoerd. Er zijn geen foto’s gevonden van een goede afloop, evenmin van een foute. Geen nieuws is goed nieuws?





2 opmerkingen:

J.W. zei

Wat waren ze nog jong

ellen coumans zei

Nu lachten we nog. Gerard had voor prachtig weer gezorg. Dank namens allen, als ik zo vrij mag zijn. Dame in zon wel beleefd, maar is nu zonneblind..

Na een sweikhuizen-geleen wandeling was de fotograaf nergens meer te bespeuren. Of ze toen nog zo vrolijk waren? De meneer in kwestie in elk geval, want de kon nu zonder toezicht van vrouwlief ale stukjes vaai uitproberen..dat het gesmack..