woensdag, augustus 06, 2014

Olsberg. Waar was jij?

Opa en oma zijn hip. Oma is altijd van alles op de hoogte, opa weet meer over LinkedIn dan ik. Hield opa zich dus van de domme toen hij om de foto's van Olsberg vroeg? Ze stonden namelijk al een tijdje op Facebook, maar ik denk dat hij graag wilde dat wij over onze ervaringen in Sauerland vertelden, zodat iedereen vertelt over zijn of haar vakantie in . Hierbij dus een poging om opa's eerder verschenen verslag aan te vullen. Waarbij ik opa's layout ook eens probeer aan te houden. 

Onze vakantie begon al met een hoop cultuur, helaas ook wat stress. De cultuur bestond uit een buitenlandse WK-burger (Brazilië denk ik), de stress ontstond door de TomToms die maar geen contact wilden maken. Later bleek dat ze het op het dashboard gewoon prima deden, maar op mijn schoot hadden ze het niet zo naar mijn zin. Met wel drie navigatiesystemen was het maar afwachten welke iets zou zeggen. Pap wilde daarbij ook nog eens samen rijden om die lekkere WK-burger met zijn allen te kunnen eten tijdens een pauze onder het rijden, waardoor er ook nog eens wat racewerk tussen de auto's door bij kwam kijken. Gelukkig kwamen we allemaal veilig aan, met een lekker gevuld buikje.

Zoals opa al zei, kon er mooi gefietst worden, maar hoefde dit niet. Alhoewel er niet eens veel Strava-segmenten waren (op internet maak je dan een segment aan, waardoor je met je fietscomputer kan kijken of je sneller dan anderen was op dat segment. In Nederland zijn er hier heel veel van) en ik bijna geen fietsers heb gezien, heb ik mooie tochtjes met pap en Hub kunnen maken, vol steile bergjes en leuke fietspaadjes. Ook hadden ze een fietsbus: Een bus met een enorme aanhanger eraan voor wel 20 fietsen. Ik weet niet of ik mijn fiets daarop had durven te zetten...

Fietsen hoefde dus niet door de buskaart die we van het hotel hadden gekregen. Zo hebben we een leuk busreisje kunnen maken, zonder er moe van te worden. Alle zeven beroemde bergen rond Olsberg heb ik helaas niet gezien, maar het was al leuk om door de mooie omgeving te rijden. Ik heb vooral veel aangeboden fruit gezien, en veel van die witte huizen met zwarte strepen. Door de bergen had je mooie uitzichten en leuke bergdorpjes. Oma bleef herhalen hoe graag ze een filmcamera had willen hebben om de mooie beelden vast te kunnen hebben gezet.

Ook het hotel was goed geregeld! Opa en oma hadden een mooie ruime kamer inclusief balkon. Dat het balkon gedeeld was met anderen maakte niet uit, al snel hadden we de rest weggejaagd en hadden we alles voor onszelf. Als de kat van huis is, staan de muizen natuurlijk op de tafel te dansen. Gelukkig heeft niemand last van ons gehad en hebben Hub en ik geen raam ingeschopt toen we gingen voetballen op een plek met wel erg veel ramen in de buurt... 


Het hotel werd alleen maar beter door het onbeperkt eten en drinken (en ook onbeperkt toetjes... opa gaf al snel het verkeerde voorbeeld door daar ongeveer meteen mee te beginnen). Een mevrouw van het hotel was soms een beetje chagrijnig, maar ook niet gek omdat ze ongeveer alles in haar eentje moest doen! Gelukkig kon ze altijd wel weer lachen als opa een grapje maakte, hij was sowieso één van haar favoriete gasten. 
Het drinken (inclusief enorme bieren) werd dan ook nog eens geschonken op een terras met een prachtig uitzicht op het meer. Kan het nog beter? Oja, dat kan, met voetbal natuurlijk. Gelukkig was dat er ook. Inclusief voetbal op een grote TV in onze kamers. 

Ook is er nog een tochtje gemaakt naar een leuke kunstmarkt (waarschijnlijk toen ze alle zeven bergen wilden bekijken), helaas was ik hier niet bij. Mam had gelijk (met de hulp van opa) een mooi cadeau voor paps verjaardag gekocht, dat is pas een leuk souvenir. 

De tijd vliegt als je het leuk hebt, dus al snel waren onze vier dagen daar voorbij. Op naar huis dan maar weer, om inderdaad meteen nog veel spannendere verhalen van de rest van de familie te horen! Ik hoop dat dit stukje ze motiveert ook iets op de website te plaatsen ;) En nogmaals bedankt opa en oma, voor de gezellige vakantie in Sauerland! Overigens zijn alle foto's terug te kijken op: https://www.facebook.com/lieske.coumans/media_set?set=a.721609594566571.100001526113326&type=3


5 opmerkingen:

ellen coumans zei

zozo, wat een aanvulling, en dat allemaal in die vier daggies! opa de favoriete gast..?? witte huizen met zwarte streepjes??
leuk verhaal lies, zo heb ik het weer even herbeleefd, behalve de fietstochtjes natuurlijk..ik hoorde bij het passieve trio..

john zei

Ja, het Sauerland is erg mooi, net als de meeste Duitse Laaggebergten.
Mooie uitdrukking, witte huizen met zwarte strepen. Ooit was ons huis in Lauenstein ook zo. Toen Ine een aannemer vroeg of dat weer aangebracht kon worden, zei die aannemer: `Daar zijn jullie toch veel te oud voor`. Hij bedoelde dat het erg duur zou worden en wij er niet lang genoeg meer van zouden kunnen profiteren.
We prijzen ons gelukkig dat onze overburen wel een vakwerk huis hebben, zodat we er wel uitzicht op hebben.

Unknown zei

Hahaha. Dus al die mensen in Olsberg waren nog heel jong of hadden hun huis al de hele tijd zo. Gelukkig hebben jullie er uitzicht op inderdaad!

john zei

Nou Olsberg is geen Lauenstein.
In Olsberg zijn huizen erg gewild, dus een verbetering aanbrengen aan je huis, verhoogt de waarde van dat huis.Bij het verkopen levert dat iets op.
Bijna niemand wil in Lauenstein wonen; een verfraaiing van je huis verhoogt de waarde (bij verkoop) niet of nauwelijks.
De meeste vakwerkhuizen zijn overigens oude huizen, die altijd zo geweest zijn.

J.W. zei

Bijna niemand wil in Lauenstein wonen? Ik ken mensen uit Nederland, die er geheel vrijwillig een huis hebben gekocht. Zijn die dan soms niet helemaal bij hun hoofd?