dinsdag, juli 28, 2015

Een eenvoudig doch voedzaam noch genoegzaam maal

Na het genot van een softijsje te Spaubeek, verlengden we de zit door ook meteen het avondeten mee te pakken. De klok stond immers al op half zes. Gekke Nederlanders, dachten de Chinezen achter de balie. Beginnen met het toetje, en dan zeker eindigen met een voorgerecht. Dat ging ons echter niet lukken, want de voorraad was niet veel soeps. De lunchgerechten, waaronder die soep en spek met ei, konden alleen besteld worden tussen twaalf en twee terwijl de zaak pas om vier uur open gaat. Gekke Chinezen, dachten de Nederlanders.

Onwetend bestelde Oop spek met ei. En als ze dat niet hebben? Doe hem dan maar een kroket. En dat alternatieve “gerecht” werd hem dus geserveerd. Weliswaar een echte Kwekkeboom, maar dan zonder patat, groenvoer of bestek. Daar zat hij met zijn kale kroket, niet voor spek en ei maar voor spek en bonen.

Ach, we konden er om lachen. En Oop zelf ook een beetje. Thuis vloog hij snel aan de atoomyoghurt met appelmoes en dacht: ‘volgende keer beter.’ Maar helaas, twee dagen later was het weer raak. Of eigenlijk weer mis; in een Geleense snackbar dit keer. Oop speelde direct op safe door een schotel met kroket te bestellen. Een schotel, bestaande uit friet, een klodder koude salade en een bakje appelmoes, bestond hier niet voor de kroket. Je zou denken dat het niet uitmaakt of je nou een halve haan of een hele kroket op de schotel erbij legt, maar niets was minder waar bij deze zaak.

Zo eindigde Oop dit keer met een kroket en een paar patatten. Langzamerhand komt hij er wel. De humor ervan inzien was dit keer al een stuk lastiger zoals te zien is op de foto. Gelukkig kreeg Ollie "Wiel" Bommel terplekke appelmoes van zijn Tom “Paula” Poes, en eenmaal thuis aangekomen ook nog een bijpassende appelflap. Zo blijft uiteten ondanks de tegenslagen toch nog uit te houden voor een Heer van stand.





3 opmerkingen:

J.W. zei

En weer twee, nu zelfs zeer bekende Nederlanders. Voor jullie althans.
Met een hoogstaande levensfilosofie: De mens leeft niet van brood alleen. Er moet dagelijks minstens één kroket bij.
Maar LP denkt daar zo te zien toch heel anders over.

ellen coumans zei

jA, LATEN WE het eens over lp hebben die toch voor het eerst in haar leven geen fooi had gegeven, terwijl ze met een smile van oor tot oor had aangegeven dat het haar zeker goed gesmaakt had...
gelukkig lijdt de schrijflust en - inspiratie van hub er niet onder. hij had vast ook een heerlijke schotel met appelmoes en toetje..en..een klodder Limburgse koude schotel, die Vietnamezen, van alle markten tuus..

H. Jeusson zei

Beide verhalen voorzien van meerdere foto's, de flexibiliteit om foto's te lay-outen blijft een ergernis van Blogger.