donderdag, april 21, 2005

Feesten en poëzie

Voor deze keer dan in deze volgorde. Normaal staat poëzie natuurlijk hoger in de hierachie dan feesten. Tenzij. Tenzij de verjaardag van twee personen uit een gezin
op een dergelijk verheven wijze wordt gevierd dat zelfs de poëzie bescheiden -en terecht- een stapje terug doet.
Wat is verheven? Voor de verworpenen der aarde, die hier geen notie van hebben:
dat is een balletje trappen, volstouwen met calorieën, een balletje gooien, volstouwen met andere calorieën en dan een balletje kijken.
Waarna, enkele dagen later, de poëzie weer haar kansen moet krijgen.

Zo wijst een inzendster uit Noord-Holland erop dat het eerste woord uit de vijfde regel niet Baigamana, maar Bagaimana moet zijn. Hetgeen bij mij gemengde gevoelens oproept. Ten eerste een gevoel van schaamte dergelijke blunders de mijne te moeten noemen, wie kent het verschil tussen beide woorden niet?, en anderzijds een gevoel van trots dat de bezoekers van deze site dat kennelijk al was opgevallen en bescheiden hebben gewacht met hun commentaar totdat deze storende fout zou zijn hersteld.
Nu het balletje trappen etc. tot veler voldoening is verlopen (Jos meldde dat zelfs Bea had genoten en dit volgend jaar wilde herhalen, mits ze het zo lang uithield met hem) hopen we dus dat de poëzie haar kans krijgt.
Hoezo moeilijke taal om te beoordelen? Weten jullie wel dat de gordel van smaragd eeuwen lang bij Nederland hoorde, patjakkers?

Geen opmerkingen: