zondag, september 24, 2006

Dan maar weefsels met wandkleden

Tja, de 'Draken met veren' is er niet meer van gekomen hoewel ze, de dinos dus, er wel geweest moeten zijn. En zo gaan we nu voor iets anders, zoals jullie hebben gemerkt,'Weefsels met wandkleden' een tentoonstelling van Jan van den Bergh, nota bene een Haagse kunstenaar.
Mirjam van den Bergh, zijn dochter, heeft na zijn dood de werken verworven, maar heeft er onvoldoende ruimte voor. Vandaar dat ze de Stichting MEG heeft gevraagd een verkooptentoonstelling te willen organiseren, waar we graag op zijn ingegaan.
Jan, een self made man, was geweldig productief en heeft tijdens zijn leven vele exposities gehouden. Zo heeft het textielmuseum in Tilburg ruim honderd werken van hem in bezit en vond het daarom niet passend deze tentoonstelling te komen openen. Vandaar dat we nu Medy v.d.Laan maar hebben gervraagd, die heeft door optreden van haar eigen partij inmiddels toch niet veel meer om handen, iets dat ik in de uitnodiging aan haar iets anders heb verwoord.
Dus zijn jullie welkom op 5 oktober a.s. Jos heeft al afgemeld, maar een suggestie gedaan om dan 7 of 8 oktober samen te gaan kijken. Een goed idee lijkt me, waarbij iedereen zich mag aansluiten.
Overigens staat er een fout op de uitnodiging: zondag 14 moet natuurlijk 15 oktobet zijn. Als je ook niet alles controleert, maar ja, de opstellers ervan komen uit het Onderwijs, die vertrouw je iets toe.
En de prijzen? Die zullen meevallen, hoewel grootkapitalisten dat niet zal interesseren. De Stichting MEG heeft namelijk geen winstoogmerk, we hoeven maar uit de kosten te komen. En dat scheelt gauw zo'n 30-40%, maar nogmaals, who cares?

Geen opmerkingen: