dinsdag, februari 19, 2008

Donkey?



Het briljante plan uit de uitzending van P&W bracht me op een idee. Een gewéldig idee maar dat zijn jullie uiteraard gewend van me.

Ik hoorde van een kennis dat boeren hier hele CV's (blijkbaar een soort BV?) openen om een stukje van hun land te verkopen/reserveren en daarop één of meerdere windmolens te plaatsen. Het levert ze goud geld op maar..... er moet eerst flink geinvesteerd worden want ondanks de subsidie kost zo'n windturbine not ruim een miljoen en dan is er toch al een slordige 6 ton aan subsidie vanaf...

Er zijn ook projecten waarbij je alleen je land reserveert om die molens op te plaatsen en voor de rest Nuon alle fratsen laat uitvoeren en zelf alleen met een stuk winst aan de haal gaat (dan wel energie opbrengst) en wat nóg gekker is: je schijnt de gekste premies te kunnen eisen als gemeente; moet je zo hard mogelijk blaten dat je uiteraard wél aan het milieu wilt meewerken maar dat je bevolking niet wil wennen aan het uitzicht op die maffe dingen en jawel, dan krijg je van alles voor elkaar! Tis toch wat, dáárom gaan ónze energieprijzen zo omhoog.

Jajajajaja, dat weten we nu allemaal wel, hoor ik jullie steunen, maar KOM OP MET DAT PLAN! Nou kijk, pa lijkt altijd al met die tik van de molen te hebben rondgelopen (misschien iets uit zijn jeugd? aangeboren?) en hij is om die en om meerdere :-) redenen vast zijn leven lang jaloers geweest op zijn nog veel beroemdere neef Donkey waar hele boekwerken aan besteed zijn.
Wat? Jullie kennen neef Donkey niet? Kijk dan maar eens in Wikipedia onder Don Quichot maar voor de zekerheid heb ik ook een foto van neef Donkey toegevoegd.

Nou schijnt iedereen hier maar virtuele pets te hebben, zelfs mam schijnt haar eigen batwoman te hebben die erg actief begint te doen als je er op klikt, maar wie zou nou geen rijke Donkey als pet (huisdier) willen hebben? Die kans willen we mam graag bieden: haar eigen Don met windmolens, dan wel in moderne versie: haar eigen GW met windturbines?

Ik vermoed dat de nalatenschap van opa Gielkens nét even beter benut kan worden dan via de huidige koeienvlaaienopbrengst door schoorvoetend (vooral bezwaar van omliggende boeren veinzen) een windturbineplan te initieren. Uiteraard haal je via alle overredingskracht (kratje bier) de bevolking over het milieu te steunen, krijg je alle mogelijke subsidie én nog een leuke kado voor de gemeente, koeienflatten opzijn en molentjes er op en.... je bent dé held van de gemeente, LP heeft een pet met aanzien én geld (niet onbelangrijk :-)) en je haalt zeker de Limburgse Wiki omdat je alle nageslacht van de wijde omgeving nog eeuwen van stroom hebt voorzien en hele mooi groene stroom ook nog!

Kortom: weg met die flatten, hier met die turbines! Dat pa er nog niet eerder zelf op kwam, zeg! O ja, voor die tijd nog even voor een schijntje die omliggende boeren van hun "waardeloze" stukje land verlossen en dan maar meteen een vol molenpark met nog veel meer aanzien en.... jawel.... nog véél meer winst :-)

Zo, de uitvoering laat ik graag aan jullie over; jullie wonen nou eenmaal wat dichterbij om alvast de kuiltjes te gaan graven! En o ja, val er niet..... inderdaad.

Ine

Geen opmerkingen: