maandag, mei 12, 2008

Dames Nieuwerkerk /‘Neleman’ kampioen! Promotie naar de 3e klasse!

Zaterdag 10 mei 2008 is ‘de laatste dag’ voor de dames dat ze zich bij winst kampioen kunnen noemen van de 4e klasse. Tegenstandster van vandaag is het lastige Rijnvogels uit Katwijk. Twee weken gelden werd de thuiswedstrijd tegen Rijnvogels nog met 3-4 verloren. Vandaag stond het laatste competitieduel op het programma bij de dames van Rijnvogels. Aan de kant van Nieuwerkerk was alleen Monica Stigt Thans afwezig (vakantie). Zij werd vervangen door Lieske Coumans uit het meisjes elftal. Nieuwerkerk startte erg nerveus aan de wedstrijd en werd direct door de Rijnvogels onder druk gezet. Uit een Nieuwerkerkse counter vanaf rechts ging Door v/d Lande prima door en schoot diagonaal op het doel. De keepster kon de bal niet vasthouden en de meegelopen Marise Bos opende de score voor Nieuwerkerk (0-1). Even later was er een misverstand in de verdediging van Nieuwerkerk en de 1-1 lag in het doel. Een paar minuten later kreeg Nieuwerkerk zelfs een stafschop tegen door een zeer zwaar bestrafte overtreding door Lieske. De strafschop werd door de Nieuwerkerkse keepster (Iris Mulder) prima gestopt. Na voor de rust kwamen de dames van Nieuwerkerk opnieuw op voorsprong. Door goed werk van Linda de Koster werd Marise vrij voor de keepster gezet en schoot de 1-2 binnen. Met deze stand ging de rust in. Na de rust kreeg Nieuwerkerk veel kansen. Marise Bos en Linda de Koster waren een aantal keren zeer dichtbij. Helaas ontbrak de scherpte bij deze dames. Ook Patricia v/d Hoek had nog een paar prima afstandschoten, maar ook deze gingen aan de verkeerde kant van de paal langs het doel. In de slotfase probeerde tegenstander Rijnvogels nog een punt uit het vuur te slepen, maar door goed keeperswerk van Iris Mulder haalden de dames van Nieuwerkerk de drie punten en dus ook het kampioenschap binnen. Een prima resultaat van de dames die nu twee seizoen als dames spelen. Volgend seizoen gaan de dames het dus in de 3e klasse proberen. Samen met hoofdsponsor ‘Autobedrijf Neleman’ moet ook dit tot een succes kunnen leiden.