vrijdag, februari 19, 2010

Aspect van de film Romeo and Juliet


Het gevecht

Een aspect in de film “Romeo and Juliet”.

De film gaat over een liefdesverhaal, maar er komen ook gevechten in voor.
Er is allereerst een gevecht waarbij de twee clans elkaar tegen komen, de clan Montague en de Capulets. De familierelaties spelen in belangrijke rol in het verhaal. Omdat de families Montague en Capulet elkaars concurrenten zijn ontstaat er een gevecht. Het is altijd al een strijd geweest tussen deze 2 groepen. De strijders van het gevecht bestaan uit een paar jongemannen van beide clans. Het gevecht vindt plaats op neutraal terrein, in dit geval komen ze elkaar tegen bij de benzinepomp.
Allebei de groepen hebben hun eigen strijdwagens, auto’s, waarmee ze naar de benzinepomp komen. De Montagues komen over als een stel wilden, terwijl de Capulets in een stijlvollere auto komen en juist weinig zeggen en geen onrust stoken.

Dit gevecht begon niet met knokken, noch met vieze woorden naar elkaar te roepen. Als eerst spraken ze beleefd maar toch beledigden ze elkaar en lokten ze een gevecht uit. Wanneer één van de Montagues naar buiten komt vanuit het winkeltje bij de benzinepomp, trekken ze hun wapens. Deze wapens zijn in de film pistolen.

Nadat er is geschoten en gerend, geschreeuwd en overlegd, vluchten de Montagues met hun auto weg en schreeuwen de Capulets nog eigentijdse scheldwoorden na. Dan komt er voor het eerst een gewonde, in de auto van de Montagues wordt een strijder geraakt door een Capulet die nog bij de benzinepomp stond. Deze laat zijn sigaret vallen terwijl er overal benzine lag en de benzinepomp ontploft.

Later in het verhaal wordt een soortgelijk gevecht uitgelokt en dat gaat ten koste van het leven van een Montague. Dit is een vriend van Romeo. Romeo is erg verdrietig maar overleeft zelf wel. Hij overleeft gelukkig wel en daardoor kan hij, helaas niet voor lang, nog samenzijn met Juliet.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

zozo, even op vakantie en dan vliegt er zelfs een stuk cultuur o je oren waar je voor de vakantie nog geen weet van hebt (en wat dan enkele uren voor vertrek blijkbaar heeft plaats gevonden) zo heeft ieder zijn eigen prioriteiten
ik ben blij dat ik weer een stukje rijker ben geworden, dank hub! zo zie je maar weer waar school niet goed voor is!

moeder van hub

J.W. zei

Kijk,kijk, dat wisten wij vroeger al. Anders hadden we je een stuk goedkoper thuis kunnen houden. Hoezo had dat toch geen verschil gemaakt?