zaterdag, maart 20, 2010

[Artikel 7] Verwende wilgen gaan niet naar de kapper





Dus toch zijn niet alle tuinmannen hetzelfde. Het leek er eerst op dat ze altijd afspraken maken en niet komen, maar gelukkig was er nu eindelijk één gekomen die zich wel aan de afspraken hield. Het was weer eens nodig dat er een tuinman zou komen in ons walhalla des onkruid, want onze treurwilg was wel erg groot geworden en kon nog wel eens afscheuren bij een flinke storm. Ja, onze wilg is niet zomaar een wilg. Ik zelf was de dag voor dat de tuinman kwam naar de kapper geweest, maar onze wilg hoeft dat niet. De kapper kwam naar hem toe. En dat gebeurde niet zonder dat ik er om 8 uur wakker van werd en door het open raam de zagen te keer hoorde gaan. Onze mooie wilg, totaal vernederd na anderhalf uur, al zijn mooie meterslange takken weg en geen blaadjes meer waarin de wind altijd zo mooi kon waaien. Maar wij waren nog zieliger, wij hebben een gigahoop aan takken in de tuin liggen. Nou, boom kan niet meer afscheuren nu, valt niet veel meer af te scheuren. Dat probleem opgelost.Maar wat doen we nu met al die takken in onze tuin? Als men mij dat zou vragen, zou ik maar één oplossing weten.
“Hang die maar aan de wilgen”




Op bovenstaande foto staan 3 mannen: 2 wilgenkappers en de meneer die denkt dat het allemaal anders moet.

6 opmerkingen:

H. Jeusson zei

Plaatjes zijn niet mooi gelukt, komt omdat als je een bericht bewerkt je een heel ander voorbeeld ziet dan dat het nu is.

ellen coumans zei

erg leuk gedaan, ik kan niet anders zeggen: leukste zin..ik kan niet kiezen, het zijn er minstens 2...

hulcjje zei

de meneer die denkt dat het allemaal anders moet is ook de meneer die de takken allemaal nog moet opruimen, dus dat zal er wel wat mee te maken hebben ....

J.W. zei

Mijn vermoeden een echte schrijversziel op het spoor te zijn, wordt meer en meer bevstigd. Hub, dit lijkt me weer een goed verhaal voor het familieboek. Hoe zit 't met de auteursrechten?

H. Jeusson zei

Voor oma: dit is mijn zevende artikel, niet het contractionele(?) zevende artikel.

J.W. zei

Wie bedoel je met oma? Mijn accountant misschien? Die zeurt al enige tijd, goede accountants eigen, om inzage in het contract.