dinsdag, maart 16, 2010

DNA kit

" Er staan nieuwe borden in de wijk, Ien, zag je ze al? We zijn vanaf nu DNA beveiligd!".
Wat dat betekent wist geen van ons twee maar John is gek op google dus even later lazen we:
"Uw spullen kunt u merken via uniek DNA, mogelijk vinden we ze later terug via een scan als ze gestolen zijn."
Dat stelt de burger gerust, nietwaar? Hoe het in zijn werk gaat bleek vanmiddag: de kit zou worden afgeleverd.
17 uur, Hemsterhuisstraat 74. Trinnnnggggg! Snuf en Snuitje voor de deur, Snuf amper groter dan ik. Politiepasje trots voor mijn neus. Of ik wist waarom ze kwamen? Tuurlijk wist ik dat maar ik probeerde een geintje, maar helaas is het politie IQ of het humorgehalte aldaar niet optimaal. "Nee, geen idee heren, u heeft me betrapt!" ????? Ik ken die vraagtekenogen na 28 jaar onderwijs. "Wwwwwij komen de DNA kit brengen, woont u hier?" Ze werden al onzeker.
"Nou nee, dus niet, ik probeerde die DNA kit net voor te zijn, nu is alles nog ongemerkt...". ??? Het kwam maar niet over. "Als ik het morgen wil stelen is het te laat, heeft de eigenaar zijn diamanten mogelijk al voorzien van dat goedje?"... HEHE, reactie! Nou ja, reactie... ???? Meer vraagtekenogen maar ze gingen me nauwkeuriger observeren: Zou die oude taart echt.... kan toch niet he?...."U woont dus niet hier?" Ik gaf het op, zei maar dat het een grapje van me was geweest. BAH! Eindelijk kon er een flauw lachje vanaf, zeker geen volle tandpastareclame.
Uitleg over de kit, bla bla binnen- en buitenstickers en een flacon DNA om te merken. "Heeft u hier genoeg aan?" "Ja, ikke wel, er is hier weinigs waardevols in huis!" "Maar u zei net nog dat er diamanten....?" Eindelijk had hij de grap echt door, jeetje! Hoewel... Ik moest ondertekenen en schreef bewust Johns gegevens op en daarna mijn handtekening. John? Ik zag ze denken... en jawel, ze waren er nogs steeds niet uit met zijn 2. Woonde ik hier nu of niet? Althans, wist die John dat ook wel? Ze sloten de deur vanaf de buitenkant voor mijn neus om een naambordje te controleren en helaas, toen viel ik door de mand want dat vermeldt "Ine en John". Chips. Snuf kon toen eindelijk hardop lachen, Snuitje voelde zich teveel beet genomen. Als ie het al begreep. Ik denk dat Snuf nog een andere uitleg moest geven op de vervolgweg, behalve de 80+ DNA begeleiding, want tja, John is verreweg de jongste in de wijk! Arme Snuf!
JW (O nee, IG)

4 opmerkingen:

J.W. zei

Laat ik nu helemaal geen idee hebben van de DNA kit.Betekent het iets van Door Niemand Anders wordt hier gewoond, dus handen thuis?
En moet ik nu, net als een hondje, op alle spullen mijn eigen plasje achterlaten? En hoe moet LP dat gaan aanpakken?

ellen coumans zei

ik denk dat wij dat misschien ooit eens gaan doen als het hele huis al leeg geroofd is, dan is het misschien nog te doen
bij de weg, is een alarminstallatie niet veeeel praktischer misschien?
hoest met de keuken???

hub zei

Leuk verhaal. Valt nog mee dat ze John's huis niet wilden doorzoeken. Leukste zin: er is hier weinig waardevols in huis

J.W. zei

Meest twijfelachtige zin: John is verrewg de jongste in de wijk. Hoe jong denkt-ie nog altijd te zijn?