zaterdag, maart 13, 2010

Pappa B en de dubieuze scheids

Deze zaterdag stond er weer een wedstrijd op het programma voor mijn voetbalteam, B5.
We moesten uit tegen Moordrecht B2, om 3 uur begon de wedstrijd. In de mail die ik vrijdag nog kreeg stond dat we om 2 uur moesten verzamelen en dat Roel, de trainer/coach niet bij de wedstrijd kon zijn. Om 1 uur had ik al braaf mijn tenue aangetrokken en at ik nog snel een laatste reuze krentenbol voor de benodigde energie. Meestal heb ik een goedwillende vader die voor het team wil rijden, maar die gaf aan niet mee te gaan omdat hij dan zelf zou moeten coachen.
“Daar heb ik vandaag nou echt geen zin in”.

Om 3 uur paniek al om; auto’s te kort voor 12 spelers. Na een kwartier bleek niemand nog ouders bereid te hebben om te rijden. “Dan moeten jullie maar fietsend”.
Slenterend naar de fiets wordt ons verteld dat er een Chrysler bus met plek voor 6 spelers aankomt.
Tom Boertjes, degene die zijn vader met bus had opgebeld:
“Door mijn vader, papa Boertjes, kunnen jullie nog meerijden. Goed hè?”
Ik heb hem maar niet verteld hoe vaak “vader Coumans” al gereden had om onze spelers te vervoeren.

Vervoer geregeld, nu alleen nog de 3 punten pakken. Op de helft van de tegenstander begon Moordrecht met een elftal waar spelers van verschillende afkomsten speelden. Dezelfde spelers waarmee ons team al eerder een incident mee had.



We waren aan elkaar gewaagd, bij zo’n wedstrijd kan alleen de scheids het nog verpesten voor je. Onze voorstopper werd 5 minuten van het veld gestuurd, bij ons doorgebroken speler neergehaald, “mocht ie niet meer doen”.



Gelukkig kon ik nog met Pappa B terugreiden, en thuis vertellen dat ik helaas met 3-1 verloren had.



14 opmerkingen:

H. Jeusson zei

Weer een actueel fris vers artikel.
Veel leesplezier.

hulcjje zei

Oei, er zit een feitelijke fout in, die komt je vandaag nog duur te staan ben ik bang. Niemand wou rijden? Ik zag hier toch iemand in de startblokken staan ....

ellen coumans zei

sterker nog; die iemand had de motor al draaiende, en moest er zelfs een bekeuring aan wagen om de gestuurde sms te lezen, die haar weer tot omkeren verzocht!

Anoniem zei

Ahaaaaa, moeder C zat al klaaaaaar :) Maar Hub heeft helemaal gelijk dat anderen eens aan de beurt zijn! Balen van de 3-1, je moet moeder C gewoon ook als scheids inzetten, dan komt het helemaal goed! Want.... die is zeker partijdig :)

ellen coumans zei

tja, tegen papab. valt natuurlijk niet op te boksen,zelfs met puber op schoot, krijg ik er toch maar 5 in g(r)eis(ha)je...

J.W. zei

En wie is er nu schuld aan die nederlaag? De coacht toch zeker?
Niet rijden (reiden?), niet coachen, hebben we er überhaupt nog wel iets voor over?
Hub, ik zou maar weer gaan schaken.

ellen coumans zei

alsof daar niet voor gereden hoeft te worden...haha!

J.W. zei

Wat dacht U van ganzenborden?

ellen coumans zei

dat is een idee!maar..wordt het strategische inzicht dan wel geprikkeld?? misschien wel een spel om met paps en mams te agenderen..dan heeft hub tenminste geduchte concurrentie!

hub zei

Misschien is majong(?) dan de juiste keuze; kan LP immers ook nog meedoen aan een spel vol spanning en avontuur!

ellen coumans zei

waarom krijg ik geen [ploatje bij min commentaar???
good thinking , mister watson, those good old days!!

ellen coumans zei

is dat zo'n speler van verschillende afkomst?

J.W. zei

Ha, eindelijk komt LP weer in beeld. Met haar Majong. Toen we het daar afgelopen mandag met Hugo in België over hadden, zei hij nogal wrevelig: "Ïk speel geen Majong en geen Pajong, geen Mameid en geen Pameid, ik lees liever een boek." En nee, schepen tegen flessen champagne aangooien om ze te openen, had hij nog nooit gezien. Maar hij stond nergens voor in.

ellen coumans zei

dan is het auch ginne echte..