dinsdag, april 13, 2010

De Mierenneuker


De wereld is net één grote mierenhoop. Wij zijn samen alle mieren die de samenleving vormen. Ik ben dus ook een mier. Een verschil is, dat mieren alleen op één taak zijn gericht, je hebt mieren die baby zitten, eten verzamelen, andere insecten wegjagen en ga zo maar door. Wij mensen zijn mieren met meerdere functies. Ik ben werkmier bij de Postiljon, ik bezorg de mieren kranten. Ik zit op school, zodat ik later mierenveel geld kan verdienen. Ik zit op 2 sporten, waardoor ik mierensterk word en een echte mierenconditie opbouw. Daarnaast bespeel ik ook nog een instrument, saxofoon.
Hiermee kan ik leuke mierenliedjes maken.

Elke keer als je in de tuin loopt, dood je wel een paar mieren of kwets je er wel een paar. Maar de mieren gaan door met het leven, je blijft ze maar zien en het zijn er elk jaar minstens evenveel. Je kunt er zoveel mogelijk dood maken, die mieren zullen nooit uitsterven. Ook al heeft elke mier, waarvan de ingewanden nog vastgeplakt zitten aan je schoenzool, een functie gehad in hun samenleving. Maar de mieren lossen het schijnbaar altijd op.

Deze week ga ik weer op vakantie met school, naar Luik en Aken. 3 dagen, 3 dagen weg van mijn mierennest. 3 dagen maar, zou je denken, maar toch nog zoveel toestanden. Naast het feit dat mijn tas nog niet gepakt is, moet ik eigenlijk een vervanger zoeken voor mijn krantenbaas. Als ik namelijk 2 weken van te voren zeg dat ik weg ga, is hij al overstuur omdat het de bedoeling is dat zelf een vervanger zoek. Omdat ik vind dat hij ook wel wat voor zijn geld mag doen, vertel ik hem altijd dat mijn vrienden zijn doodgetrapt. Hier hoor ik niks meer over, maar de kranten blijven gelukkig weg. Nu ben ik te laat, maar gelukkig wil de Koningin in mijn mierennest het voor mij doen. Een koningin met meerdere functies dus, niet alleen het baren van kleine mieren. Daarnaast moet ik ook nog afzeggen voor mijn saxofoonles. Ook schoolwerk moet ik even achterlaten, maar ik moet wel over een week alweer een presentatie hebben voorbereid over een concert. Als ik mijn docent dan vertel dat ik even een andere functie had, zal hij vast geen medeleven tonen.

Ik ga het wel allemaal redden om alles te regelen, maar het zal maar net op het nippertje zijn en niet meer schelen dan een mierenkloot…


Elke mier heeft een taak,
Je kunt die mier doden,
Maar de mieren blijven toch aan de haak.

Een mens kan nog geen week wegblijven of het is al gezeur,
Je baas wil niet eens een vervanger zoeken,
Wat heeft hij toch een slecht humeur.

Het enige wat hij moet doen is een vervanger zoeken,
Het kan toch niet leuker?
Het enige wat hij moet doen is een ander jochie boeken.
Mijn baas is een echte mierenneuker.

5 opmerkingen:

H. Jeusson zei

Hopelijk weer eens een verhaal waar de blije reacties in overmaat aanwezig zullen zijn. Een beetje lange anecdote, dat is nog mijn zwakke punt.

H. Jeusson zei

leuke reacties over de foto tellen maar half! Is immers niet zelfgemaakt, wel zelfgezocht!

ellen zei

leuke reactie over inhoud...leuke manier om moedermier te vertellen dat ze de mierenkrantjes mag rondbrengen, ook aan de mierenhond gebracht, die net deze 2 dagen door de minst volumineuze mierenbaas wel 2 keer per dag uitgelaten zou gaan worden?? pas maar op dat ze jou niet dood trappen, want deze mier is echt niet te vervangen . zelfs niet door meerdere mieren uit het nest..

J.W. zei

Heerlijk, een kleinzoon die saxofoon speelt. Nu komt daar meestal niets van terecht omdat hij kranten moet rondbrengen. Gelukkig heeft hij dus een lekker baantje. Hoewel dat niet echt loopt, want hij bij tijd en wijle moet er ook school worden gegaan. Bij tijd en wijle inderdaad, want meestal is of gaat hij op vakantie en ja, dan moet je al een mierenneuker zijn als je daar moeilijk over doet. De mierenkoningin mag wel oppassen voor zo'n man.

Anoniem zei

Leuk mierenverhaal en ja, jullie mierenkoningin is onvervangbaar!
Gelukkig hoef je je niet druk te maken over je presentatie als je leraar daarover gaat mierenneuken want je neemt toch gewoon dit mierenverhaal? :)
Veel plezier op vakantie!
Ine