maandag, augustus 23, 2010

Rawsz


Rawsz? Is dat een hondennaam of een nieuw merk schoenen? Nee, Rawsz is de producernaam van een 18 jarige jongen die 15 jaar in brazilie woonde en toen naar Nederland kwam. Zijn echte naam is eigenlijk Geert Pleijter. Hij maakt net als ik digitale muzieknummers met een bekend programma FL studio. Hierin kun je met allerlei geluiden, effecten generators en plug-ins oneindig veel muziek maken, met de vraag of het nog wel klinkt als het af is. Dat hebben Rawsz en ik gemeen. Ik heb trouwens ook een producernaam, niet Rowsz of Ruwsz, maar Snamco. Als je eraan dacht dat deze naam zo maar uit de lucht kwam vallen, heb je het mis. Als je snam omdraait lees je mans. Als je dat achter co zet heb je comans. Ja, eigenlijk zou ik dus Snamcou moeten heten, maar dat is het leuke aan namen die je zelf mag verzinnen, je kunt ze altijd anders maken dan de werkelijkheid. Rawsz woont in Den Haag, maar dat is niet de plek waar ik hem heb leren kennen, ook niet in Nieuwerkerk of Rotterdam. Sommige mensen zeggen dat de wereld klein is, maar de online wereld is nog veel kleiner. Via Youtube zocht ik naar andere producers die ongeveer dezelfde muziek maakte als ik. Rawsz was daar 1 van en was erg enthousiast toen ik hem vroeg om samen een “track” te maken. Dat gesprek ging in het Engels, want voordat ik zijn msn had, wist ik nog niet waar hij vandaan kwam enzovoort. Verder is er nog niks van de muziek gekomen, alleen pas een beetje gepraat. Hij wou al meteen een planning maken om elkaar in “ real life” te ontmoeten, maar ik zie het nog niet zitten om op het journaal te komen als verongelukte jongen die alleen van plan was een co-producer te ontmoeten.

6 opmerkingen:

john zei

Hub, ik had op youtube al wat werk van je beluisterd.
Het is niet echt mijn favoriete muziek, maar het klinkt, in mijn oren net zo goed als de proffesionele dj's. Je moet eens naar een platenmaatschappij gaan......

ellen coumans zei

je gaat toch niet helemaal naar Braziliƫ dan???

J.W. zei

Ho,ho. Hub op youtube? Hoe komen we dat te zien en/of te horen?
Gisteren naar een deel van 'Some like it hot' gekeken. En jawel, daarin speelt Tony Curtis op een tenorsax. Dat is dan weer iets anders dan youtube, ben ik bang.
Hub ofwel snamco, houd ons s.v.p. op de hoogte van je muzikale avonturen.
Komt er al geld in de pot voor de tenorsax?

J.W. zei

Nu, 15 minuten later, heb ik ettelijke Snamco's beluisterd, waaronder Classic, Reall Shit, Bounce me twice en Rainbow.
Geen muziek van Hub.; word dan maar liever Snamcou. Met een echte Sax!

hub zei

Wel muziek van mij Oop. En ik wil inderdaad nog een nummer met een sax maken.

hub zei

En John, bedankt voor je reactie, maar als het je favoriete muziek niet is, heb ik er weinig aan dat je het verschil niet hoort tussen mij en de profs, je bent immers geen fan!