zaterdag, november 13, 2010

Computernieuws

Het project traveling potato; het prototype is eindelijk af. Het is nog niet voor productie geschikt, omdat de kofferpc nog niet goed kan travelen, alles ligt nog los. Maar er is ook iets wel gelukt, het scherm zit namelijk in de koffer ingebouwd. Eerst paste het niet, maar door de bovenkant van de koffer er voor een groot deel uit te zagen,kon de achterkant van het scherm in het gat vallen, en is de koffer ook sluitbaar. Dat klinkt misschien logisch, maar dat was het nog niet op het eerste gezicht. Het is dus een prototype, waarbij nog geen versieringen zijn aangebracht. Alles is dus nog in de oorspronkelijke kleur, en de randjes waar gezaagd is zijn nog niet mooi afgewerkt.. Nou en, hij start nu wel op zonder de echte computerkast en kan worden gebruikt!
Verder heb ik nog schokkend nieuws te melden. Ik zal geen namen noemen, maar de pc van Jos Gielkens is ernstig mishandeld. Je poetst je eigen tanden, je kamt de hond, maak dan ook een keer de pckast van binnen schoon. Het was dat de computer net een nieuw leven werd gegund, en ik een tv-kaart en een geluidskaart wou inbouwen bij de computer. Toen zag ik dat het niet zo gek was dat de computer langzaam was. Hoe kan je nou presteren met een 3 centimeter dikke stoflaag boven je ventilator? Over dat nieuwe leven: De pc van Jos wordt opgeleid tot multimedia pc. Een zware taak, zeker als snelheid niet je beste eigenschap is. Ook na het schoonmaken bleef de pc namelijk nogal traag. Ander nieuws is dat Oop ook nogal wat klachten heeft omdat zijn computer ook al zo langzaam is. Zal het in de familie zitten dan?

4 opmerkingen:

H. Jeusson zei

commentaar is welkom!(niet in het tsjechisch met spamlinks aub)

drtrppr zei

leukste zin: dat de pc wordt opgeleid.
foto2 mag weg, bij foto3 schrijven: voor een goede indruk, klik op de foto, dan krijg je eea goed in beeld.
Langzame computers? je zus kan er ook wat van. Heb er zelf geen last van, ook niet op computer Jos, gewoon een kwestie van geen windows maar linux gebruiken!

ellen coumans zei

met foto bedoelt pap de 1e foto in de rij..
en met het laatste bedoelt pap..wie is de meest beperkend in sneldheid, de gebruiker of het systeem (inkopper..had ik natuurlijk geen misbruik van mogen maken..ik hoop hierin nog te mogen groeien..)
wou (als dit woord al bestaat)= wilde (dit is geen spam...)

J.W. zei

Leukste zin: "PC van Jos wordt opgeleid tot multimedia PC." Kijk, zo heb je nog wat van je traagheid.
Rotste zin, hoewel gelukkig vragend gesteld: "Zou de traagheid soms in de familie zitten?"
Hoop 't niet Hub, anders zie ik die potatoe voorlopig niet boven de grond komen. Maar je schijnt wel goede vorderingen te maken. Ja, je komt tenslotte uit 2 families voort, dus wie weet komt met jou alles nog goed.