vrijdag, november 19, 2010

nieuwe cijfers, nieuwe kansen


Praatjes vullen geen gaatjes, dus nu even back to the business. Geld moet verdiend worden, en dat is niet zo makkelijk in deze tijd. Toch durfde ik het aan om te gaan beleggen met het vertrouwen van de sponsor. Samen met deze sponsor bespreek ik ook mijn keuzes. Bij de trouwe lezers is bekend dat ik mijn pijlen gericht had op Jenoptik, het Duitse bedrijf dat lenzen produceert. Mijn zelfvertrouwen nam toe toen ik zag dat de aandelen bleven stijgen, ook na eerst 2 cent te hebben gedaald, en uiteindelijk had ik meer dan 15% ongerealiseerd rendement. Toen lag de koers hoger dan het afgelopen jaar was geweest. Het leek me logisch dat de aandelen nu weer massaal verkocht zouden worden tegen een lagere prijs, dus verkocht ik mijn aandelen alvast. Het vertrouwen dat ik had opgebouwd verdween even snel weer toen ik zag dat mijn ex-aandeel daarna nog verder steeg, zodat ik achteraf gezien beter had kunnen wachten en met 30% winst had kunnen verkopen! Nu probeer ik blij te zijn met mijn “magere” 15% en ben ik verder gegaan met mijn beursleven. Op dit moment bezit ik een klein deel van het bedrijf Kardan, genoteerd op de Euronext Stock Market. Dit bedrijf beheert en ontwikkelt beleggingen. Dus voor de mensen die mee willen genieten van mijn volgende succes, moeten de koers van Kardan N.V. goed in de gaten houden. Alle aankopen en verkopen worden trouwens wel goed bijgehouden in het Coumans B.V. boek, daar schrijf ik alle gegevens van de aandelen in op. Naast Kardans bezit ons B.V.’tje ook nog aandelen van Mediq, die helaas minder goed lopen. De winst is trouwens voor een tenorsaxofoon. Weliswaar geen fair trade product, maar toch voor een goed doel.

7 opmerkingen:

H. Jeusson zei

En nou ben ik toch wel benieuwd naar Djoons' aandelen.

ellen coumans zei

jee hub, nu geef je al je geheimen prijs! of..is het juist voordelig als nu iedereen 'jouw' aandelen gaat kopen? je mag er best bij vermelden dat de aandelen die minder lopen, ook niet jouw aankoop is , maar..van een ander lid van de familie die ook dacht er verstand van te hebben..maar goed dat de winst hoofdelijk wordt omgeslagen..
fair trade..fair genoeg, we genieten er allemaal van, van jouw saxaankoop!

john zei

Vandaag, maandag 22 november, een behoorlijk grote stijging van de koers van het aandeel Kardan! Is hier sprake van voorkennis?

hub zei

Geen voorkennis, maar een voorgevoel. Maar Djoons, eerlijk is eerlijk, nu moet jij is wat over jou aandelen vertellen.

J.W. zei

Kom op Hub, ik heb er jaren onder geleden dat de aandelen stegen als ik ze verkocht en daalden als ik ze aankocht. Maar zo nu en dan bleef er ook wel wat aan de strijkstok hangen. Soms zelfs genoeg voor een nieuwe viool.

ellen coumans zei

ook toen je 16 was en niet zoveel te makken had?maar..aan de'viool' wordt gewerkt!! contacten zijn gelegd..nu nog even 'uitvoeren' als we een 'go' krijgen van de expert..

J.W. zei

Toen ik 16 was? Wanneer was dat ook alweer?
Maar Hub heeft altijd nog een project lopen. Dus, wie weet, met de vacantie in zicht....