zaterdag, maart 26, 2011

Man in de keuken


Naast muziek maken en sporten is een andere hobby van mij koken, iets waarbij in de top mannen weer een rol spelen. Denk maar aan Herman den Blijker, Rudolph van Veen en Jamie Oliver. Toch zijn het over het algemeen de vrouwen die in het huishouden elke avond voor een voedzaam maal zorgen. En het was de vrouw in ons huishouden die aan mij nadrukkelijk een paar keer vroeg om te koken. Eerst had ik geen inspiratie, maar omdat ik toch wat wilde koken, koos ik ervoor om een eitje te bakken.

Een eitje, misschien toch iets dat ook een man die geen topchef is, kan maken. Naast dat een eierschaal een beetje afbrokkelde in het geklopte ei, waren de eieren eetbaar en niet verbrand. De tomaten die erin zaten, had ik gesneden met mijn splinternieuwe mes die ik voor kerst van mijn zus heb gekregen. Het mes is er echt eentje die van twee kanten snijdt. Aan de ene kant gaat het mes door de tomaten als een pinpas door een pinapparaat, maar aan de andere kant is het mes scherp genoeg om een wond te snijden in mijn vinger waarvan ik nu nog een litteken heb. Al is het wel een heel klein littekentje.

Met messen kan ik dus nog niet helemaal omgaan, maar dat hoeven de eters niet te weten. De eters waren tevreden, maar daar koop je niks voor. De eters in mijn huis hebben namelijk altijd honger en zien het restje van vorige week nog als een culinair hoogstandje. Toch ben ik blij dat mijn kookwerk gewaardeerd wordt.

Omdat een gebakken ei nogal saai is, verpakte ik mijn creativiteit in het toebrengen van de bakboter in de pan. Ik heb er snel een foto van gemaakt, want zodra de pan een beetje warm wordt is de kunst alweer verandert in een egale vloeibaar boterlaagje. Hopelijk krijg ik binnenkort weer kookdrang en kan ik weer mijn eters tevredenstellen, weer met iets oersaais, of toch misschien een keer iets nieuws.

4 opmerkingen:

H. Jeusson zei

Gelukkig was ik de kluts niet kwijt.

ellen coumans zei

ha die kluts?
jammer, bijna zonder fouten, maar net de eindstreep niet gehaald
- de kunst is alweer verandert
- een egale vloeibaar boterlaagje

ik was heel blij met je kookbeurt, en dat zegt heel wat, want als er iemand kritisch is..

en van dat liitekentje...hoefde niemand het maar te weten...

dank je wel!!

J.W. zei

Leukste zin: mes dat van twee kanten snijdt.
Gelukkig maar, ik zou me anders geen raad weten.

Anoniem zei

In CadIJ woont een wel krititsche eter, hoor. Dus als je eens zin hebt om te komen koken... :).
Martin