donderdag, maart 31, 2011

Niet ecologisch, wel groen


Wat zijn we toch allemaal bang dat de polen smelten en de wereld te sterk verwarmt. Nou, daar is ook alle reden toe. Om nog maar eens terug te komen op het energielabel van een auto, is het nu dus echt niet meer “hot” om een label G auto te rijden, dat wordt nu gezien als een asociale actie.

Onze X-trial met dieselturbo is ook niet meer zo’n “must”, volgens mij zei mijn vader laatst dat er een label G bij hoorde. Niet echt verantwoord dus, zeker niet voor ons mensen die goed bezig willen zijn voor het milieu. Daarom reden wij afgelopen weekend met een auto vol met takken rond, echt groen bezig dus!

De takken moesten naar een verzamelplek in Nieuwerkerk, waar op die dag al het grote groenafval van de bewoners in een grote vrachtwagen gegooid kon worden die al het afval comprimeerde tot een compacte klont groen. De ambtenaar, een oude man, stond erbij en bleek erg vrolijk. Hij vond het leuk om te vertellen dat wanneer je te laat was met het gooien van takken in de machine, deze je arm afhakte. Gelukkig kon je dan altijd nog postbode worden. Sommigen waaronder de ambtenaar vonden het raar dat wij geen touwtjes om de takken hadden gebonden, want dat was veel makkelijker en hoefde je daarna je auto niet schoon te maken. Zo leer je nog eens wat op een zaterdagmorgen.

Erg (eco)logisch was de actie van de overheid niet, want op deze manier van afvalverwerking moeten er veel meer auto’s rijden die meer gassen uitstoten dan één vrachtwagen die alles meteen komt oppikken. Maar het zal vast de beste oplossing zijn geweest, want er zitten zoveel mensen bij de overheid die met dit vraagstuk urenlang hun werktijd vullen.

Nu is de auto dus weer helemaal schoon en totaal niet groen. Misschien toch eens tijd voor een A label auto? Dan hoeven we ook nooit meer de auto schoon te maken.

4 opmerkingen:

H. Jeusson zei

De foto's zijn pas van de eerste rit, we moesten twee keer rijden om al de snoeirestproducten af te voeren.

doortrapper zei

Tja, dat wordt rekenen. 2 x met een G of 4 keer met een A het afval wegbrengen, wat zou beter zijn?

ellen coumans zei

X-trial..ik ben geen kenner, maar..ook hier zal wel een tikfout in zitten???

leukste zin: dat een auto met een g-label toch op deze manier groen kan worden! goed compromis

gelukkig gebruiken we de auto alleen maar 1 keer per 3 jaar voor deze actie en..even erbij vermelden dat de verzamelplaats gewoon op de hoek van de straat was, dat verzacht de boel ook een beetje en...dat er dus ook veeel meeeeer mensen gewoon met e kruiwagen kwamen

en dan te bedenken dat we maar 1 hegje en 2 boompjes gesnoeid hebben..

J.W. zei

Leukste zin is voor mij ongetwijfeld: Arm eraf? Gelukkig kun je dan altijd nig postbode worden.
Kennelijk is dat in Nieuwerkerk het ideale beroep voor een-armigen.