woensdag, juni 01, 2011

Rommelig



Een antiek instrument met een verhaal. Een heel kort verhaal is het helaas geworden. Dit is één van de eerste digitale orgels, zo lijkt het. Dat klinkt als iets exclusiefs en waardevols. Desondanks werd het voor een luttele tien euro te kijk gezet.

Met als goed doel de kerk, organiseren de christenen elk jaar in Nieuwerkerk een rommelmarkt. Door een geslaagd resultaat van mijn ouders vorig jaar, waren ze dit keer ook weer van de partij bij het Nieuwerkerkse verzamelpunt. Dit keer kochten ze een relatief lichte magnetron voor het appartement van mijn zus.

Wat moet een muzikant tussen de meubels, groenten en barbiepoppen? Als ik mezelf die vraag had gesteld van te voren, had ik dit orgel nooit gevonden. Een must-have voor elke moderne DJ die de gouden oude sound terug wil halen naar deze tijd. En voor tien euro wil iedereen wel succes maken.

Het spelletje blijft toch om iets dat je graag wil, toch nog goedkoper te krijgen dan wat ervoor gevraagd wordt. Het was sluitingstijd, en het werd kiezen of delen voor de christenen. Kiezen voor een luttel bedrag, of de orgel in stukken delen zodat het in de versnippermachine past. Net toen ik koos om toe te slaan, werd er al letterlijk toegeslagen door de kinderen die duidelijk hadden gekozen voor delen. Schuldig waren ze wel, maar strafbaar niet. Het was blijkbaar traditie dat de kinderen mochten beginnen met het slopen van al wat onverkocht bleef.

Zonder garantie of het orgel überhaupt nog aan kon, kocht ik het orgel voor vijftig cent. De enige schade die het leek te hebben was één toets die afgeschoten was door kattenkwaadjoch nr. 1, alias antiekvernieler.

Een paar noten gespeeld, maar dit orgel is het niet geworden. De afmetingen, de kapotte toets die een constante toon produceert en geen aansluiting voor de pc.. Het zit allemaal niet mee.
Tijd om het verhaal te beëindigen door dit massieve voorwerp nu echt te delen en bij het grofvuil te zetten.

7 opmerkingen:

H. Jeusson zei

treurig

ellen coumans zei

dieptriest kan je wel zeggen. wat een moois zagen we allemaal de versnipperaar in gaan..niets voor mij
volgende keer maar gewoon bij openingstijd aanwezig zijn...

doortrapper zei

dit doet Gielkens bloed niet goed,
maar,
slopen is ook leuk!

J.W. zei

Hub, jongen toch.
Ik neem het orgel voor 1 euro over; 100% winst.
Transport ook voor mijn rekening.

Deal?

H. Jeusson zei

twee maal deal Oop! Alleen wat moet jij nou met een orgel?

J.W. zei

Ok. Twee maal deal is deal. Maar vraag een verwoede verzamelaar niet wat hij met een orgel moet als hij er nog geen heeft.

Lieske zei

hahaha inderdaad 100% winst voor jou Hub! wel een tr v ...