vrijdag, mei 04, 2012

Skrillex

Afgelopen zaterdag was ik getuige van het gevolg van een geluk bij een ongeluk. Sonny John Moore was eerst de leadzanger van een metalband, maar kon zijn carrière hier niet voortzetten, omdat hij problemen kreeg met zijn stembanden. Muzikaal actief bleef hij wel, en ging verder met het produceren van elektronische muziek. Vandaag de dag staat hij bekend als Skrillex. De bekendste artiest in zijn genre.

Wie weinig van dubstep afweet, kent of helemaal geen artiesten, of Skrillex. Zijn faam is er eigenlijk pas twee jaar. Hij heeft grotendeels voor de populariteit van dubstep gezorgd, want dubstep is ook een jong muziekgenre. Hij promoot zijn muziek natuurlijk via internet. Maar zoals alle bekende artiesten ook door de wereld af te reizen en concerten te geven. In Nederland bezocht hij 28 april de Heineken Music Hall in Amsterdam. De show draaide van 9 tot 12. Tot 10 uur was Skrillex niet zelf de muzikale gastheer, maar de eveneens doch minder bekende Pretty Lights. Het was een heerlijk voorprogramma en goed uitgekozen, omdat de muziek van pretty lights de softere versie is van die van Skrillex. Een goed opwarmertje dus.

Om 10 uur zou dan de echte man van de avond komen. Uiteindelijk was hij er pas een halfuur later. Dat maakte hij goed doordat het hem lukte anderhalf uur non-stop goede muziek te draaien, zonder dat je te vermoeid raakte om er nog van te genieten. Om dezelfde reden was het ook niet heel erg dat we vijf minuten eerder weg moesten bij het concert om op tijd de trein naar Nieuwerkerk te halen. Perfect totaalplaatje. Op de mensen na die blijkbaar niet voor de muziek waren gekomen, maar enkel erop uit waren andere omver te beuken. Maar ach, rotte appels hangen overal.

Als artiest zou ik niets liever willen dan zoveel mensen die los gaan op jouw eigen muzikale creaties. Toch zou ik als zo’n bekende artiest de avond nog spectaculairder maken. Door bijvoorbeeld het dak van de zaal open te laten gaan, en op de drop(het moment waar het bij dubstep om gaat) vuurpijlen ver boven het publiek te laten ontploffen. Een ander leuk extraatje zou zijn dat tijdens zo’n concert ingebouwde sproeiers van boven het publiek verfrissen, uit ervaring weet ik dat zoiets erg op prijs gesteld zou worden.


3 opmerkingen:

Anoniem zei

Geen link naar de muziek?

ellen coumans zei

wie is u???
deze voorstelling was toch niet in de ochtend?? nu weet ik er gelukkig al iets meer van.je was 5 minuten te vroeg vertrokken, maar...daardoor wel 'op tijd' thuis...was je 5 minuten later vertrokken, dan zou je pas 3 uur later thuis zijn...was het dat waard??

J.W. zei

Pretty Lights, Skrillex, is dus weer heel anders dan Nederpop? De Genres volgen elkaar nogal snel op, het lijkt er zowaar op dat iedere groep zijn eigen genre heeft.
Ben benieuwd Hub hoe jouw muziek straks de wereld in gaat. Vind ik trouwens mooier dan vele van die moderne hopsa genres. Misschien wil je me daar nog wel eens een nadere uitleg over geven.