vrijdag, augustus 10, 2012

Gepropt

Je merkte het al aan alles en iedereen: Blanes was niet bepaald een oud Spaans dorpje dat onbekend was voor jonge Nederlandse toeristen. Bijna iedereen sprak onze taal en er waren genoeg Nederlandse cafés voor de vakantieganger met heimwee. In Nederland moet je zelf eerst bepalen waar je uitgaat, en met deze gewoonte gingen we in Blanes de eerste avond ook richting de clubs om zelf iets uit te zoeken. Eenmaal 50 meter van de uitgang van het hotel verwijderd werden we aangesproken.

“Waar gaan jullie vanavond heen jongens?” was de vraag van een enthousiaste kerel die voor één van de clubs werkte. Enthousiasme uitstralen was waarschijnlijk één van de taken die hem was opgedragen, maar toen hij wist dat wij met 15 jongens waren, was hij spontaan nog enthousiaster. “Jullie weten het nog niet precies? Dan raad ik jullie Sala Vega aan, daar is vanavond een vet feest met Artistic Raw, die kennen jullie vast wel”. Voor acht euro inclusief vier drankjes en een gratis shotje omdat we met een grote groep waren, zaten we de eerste avond dolgelukkig in Sala Vega.

Eerst lijkt het attent dat iemand zich ermee bezig houdt dat jij een leuke avond hebt. Maar al snel gaan deze zogenaamde proppers (afgeleid van promotors) je vervelen. Elke club uit Blanes heeft er op elke hoek van de straat wel een paar staan die je naar je plannen vragen en deze willen veranderen indien je niet van plan was je avond in hun club te vieren.

Op de derde dag kwam er naast de “standaard” proppers van clubs uit de buurt, een speciale propper voor het Millenniumfeest. Vlak daarvoor hadden we ons al laten overhalen door een strandverkoper(een verkoper óp het strand, tegenwoordig is het strand nog gratis voor iedereen). Hij zorgde zogenaamd voor dikke korting, dat uiteindelijk om iets rond de 30 euro bleek te gaan voor 15 mensen samen. Hij verkocht kaartjes voor hét waterpretpark uit de omgeving en kaartjes om te mogen bungee jumpen, naast het pretpark. Gezellig een dagje naar Waterworld in lloret en 8 van ons die gingen bungeejumpen was het resultaat.

Daarna kwam dus de speciale propper. Het Millenniumfeest zou het vetste feest van onze vakantie worden. Na een kleine aanbetaling zou het ons totaal 40 euro kosten, maar wel inclusief 8 drankjes. Hij beweerde dat we dat elke avond stappen wel kwijt zouden zijn. Toen we het toch veel geld bleken te vinden omdat we geen 15-mans korting kregen, zei hij dat hij later terug zou komen. Toen kwam één van zijn collega’s bij ons. “Ik zie wel dat jullie van een feestje houden” en “wij schenken alleen maar a-merken drank” waren de beste zinnen uit zijn arsenaal.

Helaas voor de propper waren wij totaal niet onder de indruk van alleen maar a-merk drank. Want wie proeft het verschil nou, zeker na al wat (b-merk) drankjes op te hebben?
En dat we van een feestje hielden was al door heel Blanes opgemerkt en Blanes heeft alles daarop aangepast. Kortom, voor mensen zoals wij, die van een feestje houden maar niet verslaafd zijn aan a-merk drank, was Blanes zelf al uitermate geschikt. Toch maakte het voor de propper niet uit, want hij kon gewoon lekker verder lopen na onze afwijzing, in het zonnetje op het strand. En hij kreeg er nog voor betaald ook.

3 opmerkingen:

H. Jeusson zei

Voor het eerst (?) met eigen getekende illustratie

doortrapper zei

'wij schenken alleen a-merken', dat is idd geen argument, zeker niet voor iemand met banden met de fam. Gielkens.

ellen coumans zei

haha, nee, maakt niets uit, zeker niet omdat dit familielid (AFWIJKEND VAN DE REST VAN DE Familie) überhaupt drank niet als eerste levensbehoefte heeft..en..het was maar 1 van de 15..nou, leuke feestjes hub, met die blote vrouwen om je heen, moet wel warm geweest zijn..