dinsdag, april 29, 2014

Me Ft. Myself


Meespelen met bestaande nummers gaat al aardig goed. Ik speel in ieder geval niet vals, heb al een “fanbase” van 50 abonnees opgebouwd en mijn muziek is in totaal 16.000 keer beluisterd. Ik heb de twintig gepasseerd met mijn saxophone edits; bestaande nummers waaraan ik een vleugje eigen sax toevoeg. Dit zijn vooral deep house nummers, relaxte nummers zonder al te veel variatie of gekkigheid. Nu ik met succes op andere muziek mee kan spelen, heb ik ook eens het hele nummer zelf gemaakt.


Omdat deep house niet erg veel vergt qua creatieve muzikale structuren, was het de kunst om gewoon een goede sound te krijgen met een akkoordenschema dat aanspreekt, maar niet te snel verveelt of afleidt. Eenmaal scrollend door de database van instrumenten kwam ik een bass tegen waarbij ik meteen een idee had hoe het nummer moest klinken. Dit soort ideeën zijn eigenlijk totaal niet schaars, alleen eruit halen wat je wil horen, is dat wel.  


Zo ontstond er dus een melodie dat voldeed aan de eisen. Saxofoon erbij improviseren was helemaal geen probleem meer na al die saxophone edits. Voor Youtube had ik nog een titel en een afbeelding nodig. Omdat het mijn eigen originele nummer was, wilde ik ook een eigen foto. Bij andere nummers zijn dit hete dames, of landschappen van plekken die ik alleen maar van de landkaart ken. Mijn afbeelding moest ook iets van mij zijn, en niet iets vreemds. Bladerend door mijn foto albums kwam ik een foto van onze vakantie in Blanes tegen, waar we al om zeven uur ‘s ochtends aankwamen en ons moesten vermaken op het strand voordat we om twee uur de hotelkamers binnen mochten. Een mooi ochtendzonnetje en een groep blije gasten, zonder weet dat er een foto gemaakt wordt.

Dan nog een titel. Het moest iets zijn met een diepere betekenis. In combinatie met de foto en het eerder treurige dan vrolijke timbre van het nummer, kwam ik op “Missing memories” uit. Goede herinneringen aan een tijd die waarschijnlijk niet meer terugkomt. Want niemand heeft meer tijd of geld om met een grote groep jongens erop uit te trekken, blijkt.


Over het resultaat ben ik best tevreden, al moet ik de volgende keer nog letten op het masteren van het geluid, zeg maar de muzikale puntjes op de i zetten. De volumeregeling is nu nog niet helemaal in orde. Eigenlijk kun je dat niet meer goed horen nadat je al enkele sessies van twee uur achter elkaar naar hetzelfde nummer hebt geluisterd, maar door enthousiasme kon ik niet langer wachten om het te publiceren. Ondanks dit gevolg van gewenningsdoofheid, hoop ik dat de luisteraars ervan kunnen genieten. En het is zeker niet mijn laatste nummer. 

7 opmerkingen:

drtrppr zei

Totaalplaatje klopt dan, blijf wel het metalen mondstuk missen. En eens op zoek gaan naar een prof-mix-studio, kijken wat die er nog meer van kunnen maken, intressant.

H. Jeusson zei

Had een prof-mix iemand aangeschreven, maar die vroegen 150€ per nummer. Vond ik nog get veel, zonder potentiële inkomsten. Ben benieuwd hoe ik met metaal klink, nu ben ik iig nog wel erg onderscheidend.

ellen coumans zei

met metalen mondstuk niet onderscheidend dan?

maar 20 edits? ik dacht dat je al op de 200 zat??
begrijp niet goed dat je het helemaal zelf hebt gemaakt, maar..toch een bas sound hebt uitgezocht??

ik vond het in het begon wat onrustig, maar..op de een of andere manier loste dat op??

desalweltemin..superknap..ik ben blij dat mijn muzikale genen in ieder geval doorgegeven zijn..

Unknown zei

Krijgen we een link naar je nummers?

H. Jeusson zei

Haha ja mam met de genen zit het wel goed hoor.
Hier is een overzicht Lieske;
https://www.youtube.com/user/HCSNMCO/videos

Je kunt als je vaker op Youtube zit ook abboneren he ;)!

J.W. zei

Ja Hub, wat moeten we er in Geleen nog over zeggen?
De laatste zin onderschrijven we zonder meer. We genieten ervan en....het is dus gelukkig niet je laatste nummer. Wat de titel van dit nummer betreft, word je nu al nostalgisch? Dat zal wat worden dan.

Ine zei

Misschien een beetje goed nieuws, over die missing memories dan: we hebben net een 9-persoons busje gekocht en vast wel genoeg geld voor een kampeervakantie met een groep jongeren dus.... meld je maar met max 6 vrienden/-innen! Ze moeten wel van catan of poker houden :)