woensdag, december 10, 2014

Droomauto

Supercars zoals de Lamborghini Huracan of Ferrari 458 Italia, of de iets minder zeldzame Audi R8 en Porsche 911 Turbo, zijn droomauto’s voor alle autoliefhebbers. Je hoeft er geen verstand van te hebben om de energie te voelen die ze uitstralen. Met hun scherpe aerodynamische lijnen en predatorische koplampen komen deze laag gebouwde kunstwerken sportief en krachtig over. Wie niet versteld staat van de looks, raakt vanzelf wel onder de indruk van het geluid dat ze maken. Hier betaal je echter wel de hoofdprijs voor en het is nog maar de vraag hoe leuk het nou eigenlijk is om zelf een supercar te hebben.

Het hebben van een supercar brengt zorgen met zich mee. Waar je ook gaat of staat met je trots blinkend luxe voertuig, een krasje of deukje zit in een klein hoekje. En mocht iemand snode plannen hebben, is de kans groot dat jouw auto bovenaan op het programma staat. Daarnaast zou je zo’n sportief beest toch nooit kunnen gebruiken waarvoor het gemaakt is, tenzij je vaak op de Autobahn te vinden bent of genoeg geld hebt om de bijkomende boetes te betalen. Voor de veiligheid hoef je overigens ook niet in een supercar te rijden.


Van de Huracan bekeek ik enkele filmpjes op Youtube om meer te weten te komen over de auto. Teleurgesteld keek ik hoe de reviewer van binnenuit gefilmd werd. Het interieur van de Huracan ziet er best suf uit. Voor de echte fans zal het wel puur genieten zijn, maar ik prefereer toch het uitzicht aan de buitenkant.


Het zijn dus echte droomauto’s. Letterlijk. Mooi voor in de mentale garage, veilig en wel. In bezit ervan zijn ze een lust voor het oog, maar daarnaast ook een zorg voor de ziel. Word ik nou ooit multi-miljonair en heb ik een vrije zondagmiddag, dan is het een ander verhaal. Maar tot dan is het meer hopen dat ze veel in de buurt rond rijden om zo toch van hun bestaan te kunnen genieten. En anders zijn de plaatjes altijd nog goed om als bureaublad- of mobielachtergrond in te stellen. 


3 opmerkingen:

H. Jeusson zei

Iemand die hier geen last van heeft:
http://www.hartvoorautos.nl/the-game-porsche-panamera-gts/

ellen coumans zei

allemaal van 1 mannetje die wat woordjes achter elkaar uitspuugt? hij heeft vast geen zondagmiddag over..

J.W. zei

Inderdaad Hub, ik zie je best multimiljonair worden met een Ferrari. Zul je verdomme geen vrije zondagmiddag meer hebben. Maar zo'n Ferrari dan met zijn predatorische koplampen in de mentale garage zetten, vind ik een vondstje.