dinsdag, december 30, 2014

Kerstgedachten

Email naar El op 2e kerstdag:

Hoi,

Zelige chrismes wah!

Karin kwam gisteren met vooral erg onnuttige kado’s…. servies en afstofhangpoppetjes….. Alsof we niet al bomvol zitten, slik! En toen moesten we ook nog ter sfeerverhoging een kerstfilm over een gans bekijken, Auguste heette die gans. Je had erbij moeten zijn, je had je rotgelachen.
Eerst deed de dvd speller het niet, die gooide die gans er steeds uit. tig keer geprobeerd maar nee, en dan startte die af en toe wel en begonnen we dus steeds weer vooraan aan die flutfilm.
Maar niet getreurd, of juist wel eigenlijk, want er zijn andere opties zoals het uithalen van zorgvuldig weggeruimde laptops waarin dvd spelers zitten. Johns ogen lichtten op: laptop met Kerst op tafel, joepie! HDMI gezocht om aan tv te koppelen en jawel, nou kon de pret dan toch eindelijk beginnen (stom dat we dat idee opperden, we wilden die film liever niet zien…). En toen bleek de luidspreker van Johns laptop kapot, krakend en uit fase sputterde die de toch al moeilijk te verstane duitse dialecten uit. Het beeld ging wel op normale snelheid dus je kreeg de teksten hortend en stotend ver na de bijbehorende beelden. Hoe lang kun je tijd verdrijven met een kinderfilm van een half uurtje die je helemaal niet wilde  zien?
Heel lang en wel om 2 redenen, nee 3 zelfs
  • Karin vond het zonde dat wij nu de teksten niet konden volgen dus de film werd herhaaldelijk opnieuw gestart totdat eindelijk het geluid redelijk werd
  • en toen hadden we geluid maar..... het beeld via de hdmi werd roze en paars op tv dus toen moest die hdml er steeds in en uitgeklikt worden
  • en nu komt de grootste grap, wat nou kinderfilm van half uurtje, de officiele tijd was 80 minuten die wij tot 3 uur uitsmeerden! Een geweldige aanrader, de gans Auguste!
Zo, zet dat maar op pa's website of nee, dat doen wij zo zelf wel straks. De Kerstsfeer in Lau, 3 uur gans Auguste, een kinderfilm uit de 80er Jaren, DDR proof.

Tschhuuuuussss uit Lau

xxx

3 opmerkingen:

J.W. zei

Uit de vorige bijdrage hadden we al begrepen dat Kerstmis in jullie Duitsland een niet te vergeten ervaring is. Jammer genoeg liep hier alles perfect, dus is er weinig te melden. Zelfs onze kerstfilm "Around the world in 80 days", een oude Sony band, wist Jeu zo maar aan de praat te krijgen.

Ine zei

je lijkt wel een Amerikaan die snel even "Ëurope did in 3 days".
Seen it, heard so, done that.
Neu, voor lauensteinse begrippen mogen we blij zijn het naastgelegen dorp binnen 5 uur te bereiken, althans met de huidige gladheid.

john zei


De Duits filmkeuring had de film geeignet gevonden voor personen vanaf 6 jaar. Maar wij vroegen ons af of het niet tot en met 6 jaar had moeten zijn.