donderdag, mei 26, 2016

Ontbrekende blote billen in nieuw saxgezicht



Mijn vader pleit voor het belang in sociale pauzebezigheden tussen de colleges door. Ik denk niet dat het elke pauze waard is om tijdens college drie kwartier lang in ergernis bezig te zijn de concentratieboog terug op te krabbelen. Ondanks dat voel ik wel degelijk wat voor het netwerken omtrend de studie-activiteiten. Zo sleepte ik bijvoorbeeld mijn eerste programmeuropdrachtje binnen door een college met een websiteontwikkelaar bij te wonen. Nieuw empirisch bewijs leverde een nieuwe profielfoto op die nu mijn muziekkanaal op Youtube representeert.

Als extra vak volg ik adaptive web-based systems, waarbij ik met mijn groepje besloten heb om een schaaksite te ontwikkelen die zich aanpast aan de kennis en cognitieve strategie van de bezoeker. Interessant, niet? Toch was één van mijn twee groepsgenoten tijdens de eerste meeting al binnen een kwartier afgeleid. Wazige foto’s kwamen voorbij waarop hij met zijn vriendin ergens de toerist aan het uithangen was. Maar de foto's waren wazig voor een reden; ze bestonden namelijk uit allemaal kleine foto’s.

Dit is op zich niks nieuws, deze fototechniek bestaat al langer. Ik herinner me zelfs zo’n soortgelijke poster van Mickey Mouse uit mijn basisschooltijdperk. Toch was deze foto het showen waard. De jongen had het algoritme waarmee de foto was geproduceerd namelijk zelf geschreven, als opdracht voor een vak. En wat hij zelf het mooiste vond, was dat de willekeurig opgehaalde foto’s van Twitter vooral naaktfoto’s bevatten. Een foto van jou en je vriendin bestaande uit vreemde pornosterren. Wie wil dat nou niet?

Voor Youtube wilde ik een persoonlijkere maar niet al te persoonlijke foto voor op Youtube. De man achter de muziek laten zien. Maar privacy blijft toch een dingetje. Bovendien is het ongemakkelijk om je eigen hoofd bij elke video en reactie te zien staan. Een wat vagere, artistieke foto zou dus ideaal zijn. En ik had nog wel een geschikte foto. “Kun je hier geen billenkliekje van knutselen?”

Naast trots te zijn op het resultaat van zijn algoritme, was de maker teleurgesteld toen hij inzoomde en geen schunnigheden aantrof.  Hij probeerde het nu met een foto die hij van mijn facebookpagina wist te vissen, maar tevergeefs. “Er zitten gewoon niet de juiste kleuren in jouw foto’s….”


Naast die fotogenerator had hij nog meer interessantigheid in petto. Zijn baantje bestond uit het testen van de service in onder andere supermarkten en koffiezaken. Kortom, starbuckslatté's consumeren en er nog betaald voor krijgen ook. Na mijn interesse nadrukkelijk te hebben getoond, kwam hij niet met het aanbod of ik dat ook zou willen doen. Daar vraag ik de volgende keer dan wel naar. Sociaal doen kent ook zijn tijd. De foto is in ieder geval al binnen, inclusief de inspiratie om weer eens twee sax edits te uploaden.




5 opmerkingen:

J.W. zei

Hub, waarom vraag je niet een firma als sponsor van je sax Edits?
Met hun logo op het titelblad. Maar dan zou je misschien meer volgers moeten hebben?
En wat de foto betreft, die is kunstzinnig helemaal aan de maat.
Maar hoe wil je een schaaksite ontwikkelen die zich aanpast aan de strategie van de bezoeker? Bedoel je dat als ik een paar domme zetten doe de computer tegen wie ik speel op een aangepast lager niveau gaat spelen?

ellen coumans zei

Ja.. Zeker zeer vaag..is dit nu jouw gekozen foto van de maker? Goed bezig hub

drtrppr zei

Bij deze foto kun je niet inzoomen? Programma zal fotoos via google zoeken, google houdt je zoekgeschiedenis bij ....

H. Jeusson zei

Oop, als je nog saxsponsors kent, houd ik me aanbevolen! Interesse volgt inderdaad meestal pas als je meer volgers en views hebt. Bekendheid dus.
Wat de site betreft, die past gewoon de theorie aan op basis van de kennis die je al bezit. Dus een praktisch potje schaak komt er niet aan te pas. Dmv een vragenlijst in te vullen als je de site bezoekt, voorkom je dat de site je zal lastigvallen met de algemene basale schaakregels.

Foto heb ik zelf gekozen. En @drtrppr, de data komt echt van Twitter af, niet van Google foto's.

Unknown zei

Ik zie ook geen mini foto's als ik in probeer te zoomen. Ben benieuwd wat voor foto's er dan wel achter zitten.