vrijdag, november 10, 2017

Externe Column: Cybo Dino Disaster


Met het thema "disasters" en de uitdaging om over het onderwerp en iets studiegerelateerds te schrijven, kwam ik uit op het verhaal dat enigszins met de singularity te maken heeft. Technologie ontwikkelt zich exponentieel en zal uiteindelijk zo snel groeien dat het zichzelf verder zal laten groeien waarbij de menselijke input in het niet valt.

Of dit nou echt een ramp is, leg ik voor aan de lezer. Als mens streven we immers zelf naar efficiëntie en verbeteringen van ons eigen kunnen. Het is altijd al een voortbestaansvoordeel geweest om technologie in te zetten voor een betere versie van onszelf, maar een betere versie dán onszelf gaat uiteindelijk nog langer mee in de evolutie.

Dit is echter de logica dat wat het langst kan blijven, daadwerkelijk ook het langst zal blijven. Hier komen geen snode plannen van een hogere kracht bij kijken, maar de angst hiervoor is op zijn beurt weer een menselijk mechanisme om de eigen soort te beschermen.

Op het eind wil ik meegeven dat het allemaal niet zo eng is als het klinkt, omdat we vrijwillig en geleidelijk zelfs dankbaar meewerken aan "de overname" van de technologie.



Het is lastig met het maximum aantal tekens een punt te maken dat voorzien is van genoeg redenatie, gekenmerkt door de volgestouwde paragrafen. Ik ben overigens wel goed in het digitale zonnetje gezet; waarschijnlijk had de redactie mijn kamerkou voorzien. Of is dit een voorbeeld van mijn betere versie na mijn eerste zonnebank?




De complete en leesbare tekst vind je hier: https://issuu.com/intermania/docs/online_editie_oktober_2017/19


6 opmerkingen:

H. Jeusson zei

Wie dit leest is een Cyborg.

ellen coumans zei

1 taalfout en een woordje teveel. Even aanpassen

ellen coumans zei

Grrr.. Uitgelogd... Stomme techniek.. Leve de pen en papier..

H. Jeusson zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
J.W. zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
J.W. zei

Tja, een vraag die de mensheid zich stelt sinds ze het denkvermogen heeft om vragen te stellen. Ik herinner me dat Wilma Flintstone ooit tegen haar Fred zei: "Nu ik er zo over nadenk, vind ik dat we beter in ons hol hadden moeten blijven. Met dat door jou zo aanbeden vooruitgangsdenken zitten we nu in een huisje dat lekt en regelmatig onderhoud behoeft. Nee, voor mij geen technologische vooruitgang".
"Ja", zei Fred, "maar als je 't koud hebt, kan ik nu wel even de elektrische verwarming aan zetten, maar die moest toch eerst even ontwikkeld worden".
"Juist", zei Wilma, "verwarming aan en TV kijken. Vroeger kroop je dan dicht tegen me aan en vertelde me honderden verhalen".
Kortom: an eternal question.