zaterdag, november 24, 2007

Kalender

Er is een kalender toegevoegd, tis nog wat gefrobel, maar uiteindelijk moet het mogelijk zijn dat iedereen activiteiten kan toevoegen, wijzigen en verwijderen. Handigheidjes zijn de terugkerende activiteiten (bv. verjaardagen), herinneringsmails sturen etc.

maandag, november 19, 2007

Even bijpraten

Er is de afgelopen tijd, laten we zeggen vanaf 10 november jl., heel wat gebeurd. Toch niet langer dan een dag of 9.
Om te beginnen verdwenen dierbare foto's van mijn site om plaats te maken, veel plaats zelfs, voor honden van derden, die onderdak moesten krijgen. Ik hoop van harte dat het inmiddels is gelukt. En, gelukkig ook, is door een koene Jeu mijn oude foto weer opgespoord. Uiterst knap als je bedenkt dat ik hem een andere had opgestuurd. Het blijven de geheimen van de elektronische communicatie, die ons hopelijk 'dan maar' in het hiernamaals geopenbaard gaan worden.
Op 10 november vierden we de verjaardagen van Sanne en Mitchell, met 2 ll's. En ook nog een beetje die van kind no.1, dat zomaar 50 was geworden en dat ver weg wenste te vieren. Nou ja, vieren was voor haar meer een lust dan een last, zo begrepen we. En om die last ietwat te verzachten is er toen een cheque van 1000 euro toegezegd. Niet voor haar, maar voor Inevitable i.o. Juist, daar zit Ine in, vita, Evita zelfs, table en het geheel is, juist, inevitable. Je zult er je talen voor moeten kennen om dat naar waarde te waarderen, maar daar zit kind no.1 allerminst mee. En o,ja, dat eerder geplande weekendje camper wil ze nog wel in het voorjaar genieten. OK voor ons. We wachten in spanning af.
En ja, er moest een tweede camper komen op naam van Inevitable. Dat zou even worden gematst met iemand in Engeland. Ging er toen al een lichtje branden? Nee, maar wel nadat er vooraf geld moest worden overgemaakt etc. Lees hierover haar uitvoerig rapport aan het TV programma 'Opgespoord'. Heerlijke crimi over oplichterij-praktijken. Wordt hopelijk uitgezonden en tot dan verplichte leesstof, zou ik zeggen.
Maar wie wél echt is gematst, dat is John. Letterlijk luidde de tekst: "Ik zal je matsen, John", toen hij een boekje van M.Kemp voor mij aanvroeg en niet meer dan 5 euro wenste neer tellen, terwijl Els uit Eijsden pertinent 11 euro vroeg. Nauwelijks had ik hem met dit succes gefeliciteerd of hij meende te moeten melden dat Els geen echte Els was, maar volgens hem een gewone boekhandelaar in Eijsden, die zich Els wenste te noemen. Gelukkig is er nog altijd een goede dosis gezonde fantasie in onze leefgemeenschap.
Nu Jos inmiddels een eigen onderneming heeft, Ine er heel hard aan denkt en Jeu ook al een beetje (what about child nr 4?), komt bij ons weer de oude projectgeest boven. Dus roepen we iedereen, zeker de derde generatie, op om projecten te gaan uitvoeren. Liefst op cultureel gebied. Voor een redelijke subsidie kan worden gezorgd. Dus roepen we je jullie allemaal op, ook Nikki met 2 kk's, ons te prikkelen.
En zo werd het dan 17 november, de dag dat we verleden jaar zo van jullie projecten, creatieve ideeën en inspanningen mochten genieten. Ja, die bierfiets, wanneer....? En werd het ook 18 november. Van dat weekend is ons een klein dagboekfragment in handen gevallen.

Geleen, 19 november 2007
Jongens,

Bedankt allemaal. We hebben een druk weekend achter de rug
Gisteren wandeling Hasselt + gerechten + tentoonstelling Hendrik v. Veldeke 's middags (wie was dat?) + nazit + Hasseltse gerechten.
En eergisteren een lievelingsgerecht in Sittard, waar alles vol was, maar de restauranthoudster ons naar binnen loodste omdat er nog net een tweepersoonstafeltje vrij zou zijn. Met daarop een bos bloemen van jewelste, zodat Ma zei: “Zou U die niet weg zetten, anders hebben we nauwelijks plaats...”
En zei zij:”Maar bent U dan niet 51 jaar getrouwd vandaag?”
En toen, toen klonk voor velen duidelijk hoorbaar: “Stuk secreet.”
Terecht kwam een tiener daarna vragen hoe lang we nog moesten.

Bedankt dus.

PaMa

zondag, november 18, 2007

5000ste bezoeker!!!!

Wie had dat ooit gedacht? De site blijkt een mega succes! Er waren mooie prijzen voor de 1000ste en 2500ste bezoeker, dus ik meld me maar alvast als 5000ste bezoeker (zoals gewoonlijk, over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden).

vrijdag, november 16, 2007

Van hulcje naar blogspot

De teksten en foto's worden nu opgeslagen op een andere lokatie (van www.gielkenswgeleen.hulcje.nl naar www.gielkens.blogspot.com).

Tikken mensen www.gielkenswgeleen.nl in, dan gaat alles goed. Tikken mensen www.gielkenswgeleen.hulcje.nl in, dan zien ze de laatste stand, die wordt niet meer bijgewerkt. Tikken ze www.gielkens.blogspot.com in, dan zien ze wel de bijgewerkte versie.

Ben er niet zeker van of alle oude foto's ook over zijn, dus indien er worden gemist, zal ik ze zoeken en kijken of en hoe ze zijn te verplaatsen.

De oude commentaren zie ik ook nog, dus geen probleem.

Kan nergens vinden hoeveel ruimte op de nieuwe lokatie beschikbaar is, maar indien deze vol raakt, zal ik wel melding krijgen. Is de ruimte op, dan moet er weer nieuwe oplossing komen.

De nieuwe lokatie is gratis, maar ik verwacht dat er op een gegeven moment google-ads zichtbaar zullen zijn.

Als eea tijdje goed werkt, dan zal ik de oude locatie opruimen.

woensdag, november 14, 2007



http://inegielkens.spaces.live.com/photos/cns!D12CF922B5BB8960!339

blijft natuurlijk leuk maar hoe ik dat eerst deed? kweeniemeer...

dit is ff een test, die straks weer verdwijnt hoor want ik wil eigenlijk iets heeeel anders proberen


namelijk om bovenin een wat verassendere foto te plaatsen, dus bv zoiets als deze:



dinsdag, november 13, 2007

Ontroerde directie van Inevitable!

Met zeer hartelijke dank aan:

De directie van Gielkens B.V.

Die onze directie overviel met een
riant gebaar.






Namens de ontroerde directie van

Inevitable en Inevitable 2



dinsdag, november 06, 2007

Vervolg oproep voor Zong Bai!

2
2















Hoi,

Komende zaterdag gaat Zong een weekje logeren bij een kennis maar vanaf zaterdag over een week (17e dus, die datum komt me vaag bekend voor :-)) wil ze graag een paar maanden in een gezin dat even meer tijd voor haar heeft dan haar baasjes die in het ziekenhuis zijn en genoeg zorgen aan hun hoofd hebben en zaken moeten regelen i.v.m. Harry's tumor. Zodra Harry geopereerd is en weer een beetje op de been na chemo en bestraling gaat Zong Bai uiteraard weer naar huis.

Jullie vroegen een aantal dingen over Zong Bai (Zongie dus) en ik kreeg daarop vandaag de antwoorden:

- Ze is niet wagenziek, gaat vaak mee met de auto en ook lange afstanden
- Ze kan met de kat van broer Kees Verkade overweg maar ze heeft nog geen andere katten meegemaakt.
- Ze balft of piept niet als ze alleen thuis is (nooit klachten over geweest). Wel blaft ze als de deurbel gaat en verwelkomt ze iedereen.
- Ze knaagt of bijt niet, deed ze alleen als pup vroeger (maar ze is nu 4)
- Ze slaapt nooit in een bench maar dat mag wel; Ed heeft er een te leen.
- Ze was tot een week geleden altijd zindelijk maar plast en poept nu af en toe in huis en Astrid denk dat het tekort aan aandacht (Astrid is hele dagen in het ziekenhuis) de reden daarvoor is. Zong Bai is duidelijk van slag en dat is ook de reden dat ze haar graag een tijdje elders laat logeren omdat Har nu uiteraad in alle standen vóór gaat!
- Ze is een Heidewachtel (spel ik dat goed?). Ze luistert wél maarrrr niet als er vogels in de buurt zijn en ook konijnen jaagt ze op. Aanlijnen is dus een must tenzij je af en toe een nat pak wilt omdat je haar vanaf de rand uit een vijver moet tillen omdat ze pas komt als ze moe gezwommen is achter de eendjes aan. Dat heeft Har al een paar keer gedemonstreerd. Gelukkig is het een kleine en lichte hond :-)
- Ze is heel lief voor iedereen, volwassenen en kinderen; zo'n wiegend kwispelend lijf dat op iedereen heel vrolijk af komt rennen.

Kortom: ze verdient een paar maanden rust in een gezin totdat baasjes Astrid en Harry haar weer kunnen verwennen.

Ik hoor graag als iemand dat op zich wil nemen, of iemand anders kent die dat zou willen. Een bench is misschien handig om haar weer meteen zindelijk te krijgen maar ik denk dat ze dat eigenlijk sowieso al meteen is in een rustige omgeving waar ze wat aandacht krijgt van mens dan wel andere hond.
Hier een link naar de site van jachthonden: http://www.knjv.nl/page.asp?id=77&menu=

Alvast heel hartelijk dank namens Zongie, Astrid en natuurlijk Har!

Groetjes,

Ine

Dringende oproep voor tijdelijk adres Zong Bai!!!

Zong Bai is de hond van Harry Verkade: geen idee welk merk maar lijkt uiterlijk op een Cocker maar dan met iets korter haar maar Zongie is een jachthondje...
En helaas een door Har verwend jachthondje dat overal haar zin in kreeg. Zong is in huis een schatje maar op straat moet je haar aangelijnd houden omdat ze alles wat beweegt achtervolgt (met name alle vogels) en dan luistert ze totaal niet meer; in huis luistert ze redelijk als je in het begin maar streng bent (aldus Astrid, de vrouw van Harry). Zong Bai (is Chinees voor Bruin-Wit, de kleuren van Zongie) is nu totaal van slag af omdat Astrid hele dagen in het ziekenhuis bij Harry aan het bed zit en Zong te weinig aandacht krijgt en ook domweg te weinig wordt uitgelaten...
Bij Har is namelijk vorige week een kwaadaardige hersentumor geconstateerd die misschien behandelbaar is maar in zijn geval van leukemie en hartkwalen zal die behandeling en eventuele operatie gecompliceerd worden. En dat terwijl hij net 25 kilo was afgevallen... Het zit hem zeker niet mee! Zong is ongeveer 4 jaar oud, een klein beweeglijk beest maar uiterst vriendelijk naar iedereen. Astrid heeft nu genoeg aan haar hoofd en zoekt een tijdelijk adres voor Zong zodat ze overdag in het ziekenhuis kan zijn (zolang ze dan vrij kan krijgen van haar volle baan...).
Zou iemand van jullie Zong een tijdje onder jullie hoede willen nemen? Afgezien van aanlijnen buiten (ze is gelukkig niet zwaar, kleine hond) heeft ze weinig gebruiksaanwijzing en ze is echt heel vriendelijk en lief! Ik kan het helaas zelf niet doen omdat ik vaak op Texel ben en sowieso op en neer reis en Ed heeft net zelf een hond aangeschaft (slechte timing, Ed :-)). De termijn kan ik niet voorspellen, zal een paar maanden zijn tot Har door alle chemo en bestraling heen is en weer een beetje op de been. Zong heeft gewoon tijdelijk een stabiel adres nodig waar ze niet de hele dag alleen is. Ze is niet alleen lief voor alle mensen maar ook voor alle honden, alleen NIET voor vogels etc (tja, jachthondje). Kortom: weten jullie iemand of willen jullie dat zelf op je nemen? Laat me dat ajb zo snel mogelijk weten... want een asiel wordt erg duur voor Har en As die nu natuurlijk afgezien van financien al genoeg aan hun hoofd hebben.... (bij Har zelf letterlijk hoewel dat een luguber grapje is). Hartelijk dank voor snelle informatie!
Groetjes, Ine

Proficiat!

Praag 2007


Windows Live Spaces

Prijsvraag zonder prijs....?

Tja, nu ik die gein een beetje doorkrijg kan ik beter meteen starten met een op deze site bekend fenomeen: een prijsvraag.

Een beetje Gielkens (en aanverwante artikelen) kennende lezen ze niet eens verder tot ze weten waarvoor ze knokken dus tja, wat is de prijs?

Welnu, een eervolle vermelding op de door mij op te richten site(s) !!!

En natuurlijk een heerlijk weekendje in Johns nieuwe logeerkamer waarbij Ine de heerlijkste gerechten zal produceren zoals we haar als keukenprinses al jaren kennen...

En dan nu de grote vragen:

- Ik zoek een naam voor een nieuw bedrijf nl mijn eenmanszaak. Tot nu toe staat die van Mik Lammers bovenaan nl Ine-vitable dan wel Inevitable omdat ik de volgende eisen stel: er moet een afkorting van bridge in voorkomen en van lessen (dan wel bijlessen) dus o.a. bridge dan wel wiskunde/statistiek. Voor de rest moet de naam van de afkorting leuk dan wel origineel zijn. Kortom: Mik verzon Inevitable (onvermijdelijk) met als motivatie:

Ine ('s) vita (leven) : B(ridge)Le(ssen) waarbij ik onder lessen een tweede icoon maak voor wiskunde/statistiek. Zeker geen gekke keus, verzinnen jullie maar eens wat beters .

- Een stichting voor het Tsjechische jeugdbridge zodat eventuele sponsors terecht gewoon het geld bij een stichting kunnen storten en het daarmee aftrekbaar krijgen voor de belasting. Voorstel van John is SJIT n.l. Stichting Jeugd Internationtal/Tsjechie. Zeker leuke naam omdat hij leuk de Shitsituatie in Tsjechie weergeeft maarrrrr mogelijk schrikt het sponsors af om bij een popie jopie naam te sponsoren? Kortom: HIERrrrrr met jullie ideeën!

Graag een email met alle voorstellen naar inegielkens@live.nl dan wel naar gis@hesasd.nl dan wel gewoon een reactie op deze site.

Met hartelijke dank namens Sjit..... Inevitable.

Dan nu toch maar eens een poging van de oudste digibeet....


Dan ook maar meteen in een lelijk kleurtje en met champagne voor het geval het zomaar eindelijk wil lukken. OK OK, tis tweedehands dat drankje want ik heb het van Marieke gepikt of van een van haar aanbidders en het wil niet eens upoaden trouwens. Dan maar een andere foto proberen bv mijn Tsjechen? Alsof die dan wel gepubliceerd willen worden als een domme fles dat niet wil maar je weet het nooit dus daar gaat-ie: jaaaaaa, gelukt! Dan zou die verdomde, nou ja laat ook maar, drinken is toch verboden sinds ik vaak op Texel bivakkeer.
En dan nu gauw ff checken of dit geintje inderdaad gelukt is op de heuse echte site. Ben benieuwd ....
Groetjes,
Ine