dinsdag, november 06, 2007

Vervolg oproep voor Zong Bai!

2
2















Hoi,

Komende zaterdag gaat Zong een weekje logeren bij een kennis maar vanaf zaterdag over een week (17e dus, die datum komt me vaag bekend voor :-)) wil ze graag een paar maanden in een gezin dat even meer tijd voor haar heeft dan haar baasjes die in het ziekenhuis zijn en genoeg zorgen aan hun hoofd hebben en zaken moeten regelen i.v.m. Harry's tumor. Zodra Harry geopereerd is en weer een beetje op de been na chemo en bestraling gaat Zong Bai uiteraard weer naar huis.

Jullie vroegen een aantal dingen over Zong Bai (Zongie dus) en ik kreeg daarop vandaag de antwoorden:

- Ze is niet wagenziek, gaat vaak mee met de auto en ook lange afstanden
- Ze kan met de kat van broer Kees Verkade overweg maar ze heeft nog geen andere katten meegemaakt.
- Ze balft of piept niet als ze alleen thuis is (nooit klachten over geweest). Wel blaft ze als de deurbel gaat en verwelkomt ze iedereen.
- Ze knaagt of bijt niet, deed ze alleen als pup vroeger (maar ze is nu 4)
- Ze slaapt nooit in een bench maar dat mag wel; Ed heeft er een te leen.
- Ze was tot een week geleden altijd zindelijk maar plast en poept nu af en toe in huis en Astrid denk dat het tekort aan aandacht (Astrid is hele dagen in het ziekenhuis) de reden daarvoor is. Zong Bai is duidelijk van slag en dat is ook de reden dat ze haar graag een tijdje elders laat logeren omdat Har nu uiteraad in alle standen vóór gaat!
- Ze is een Heidewachtel (spel ik dat goed?). Ze luistert wél maarrrr niet als er vogels in de buurt zijn en ook konijnen jaagt ze op. Aanlijnen is dus een must tenzij je af en toe een nat pak wilt omdat je haar vanaf de rand uit een vijver moet tillen omdat ze pas komt als ze moe gezwommen is achter de eendjes aan. Dat heeft Har al een paar keer gedemonstreerd. Gelukkig is het een kleine en lichte hond :-)
- Ze is heel lief voor iedereen, volwassenen en kinderen; zo'n wiegend kwispelend lijf dat op iedereen heel vrolijk af komt rennen.

Kortom: ze verdient een paar maanden rust in een gezin totdat baasjes Astrid en Harry haar weer kunnen verwennen.

Ik hoor graag als iemand dat op zich wil nemen, of iemand anders kent die dat zou willen. Een bench is misschien handig om haar weer meteen zindelijk te krijgen maar ik denk dat ze dat eigenlijk sowieso al meteen is in een rustige omgeving waar ze wat aandacht krijgt van mens dan wel andere hond.
Hier een link naar de site van jachthonden: http://www.knjv.nl/page.asp?id=77&menu=

Alvast heel hartelijk dank namens Zongie, Astrid en natuurlijk Har!

Groetjes,

Ine

Geen opmerkingen: