dinsdag, mei 05, 2009

Giethoorn overleeft de Gielkens clan...
























































Van onze verslaggever ter plekke: Giethoorn 5 mei 2009

"We hebben ernstige tijden meegemaakt, neem nou die Elisabethvloed die ik zelf net niet meer meemaakte" zei de burgemeester vanochtend, duidelijk aangeslagen door de recente ontwikkelingen. "Maar wat er afgelopen weekend allemaal plaats vond...". Hij kon er nog niet over spreken, hij wilde het interview nog een tijdje uitstellen...

Och, zo gek deed Paula toch niet bij die kapper? OK, ze kwam als componiste binnen met een haardos waar elke dirigent jaloers op zou zijn, maar was Giethoorn niet gecharmeerd van muziekfestivals? Hadden John en Ine niet uit eigen ervaring meegemaakt dat het stadje overliep van varende fanfares? Dus waarom zo'n paniek van 1vrouwelijke componiste of dirigente? Ze zong niet eens, dat was al een meevaller toch? En dat hebben wij wel anders meegemaakt met haar, opera's zingend achter de afwas en strijkplank. Dus Giethoorn moest eens weten...
Affijn, dat gevaar was allemaal snel geweken, ze kwam naar buiten als een zeer geciviliseerde dame met een haardos die netjes en zelfs tot haar eigen tevredenheid bij een brave dame hoort. Dus daar was de burgemeester nu toch wel overheen?
"Ja, dat is met een sisser afgelopen" maar... ze kwamen terug.... en dat nog wel in redelijk volle bezetting. Nee, die dame hebben we gelukkig niet meer gezien, dat was een meevallertje.
De schipper heeft me net nog gebeld, zijn bloeddruk begint weer in een normaal stadium te komen, en die knul is 17! Nou vraag ik u? Nee, geen eerdere traumatische ervaringen bij die knul, dat is uitgebreid onderzocht.
Hij deed zijn uiterste best onze mooie huizen aan te prijzen maar wat denkt u? Nee, welnee, niet de huizen zetten ze op de foto, slechts de deuren; het is vreemd volk. Jaja, met die levensbomen er op, alsof de rest van het pand niet minstens zo interessant is. En ja, uiteraard die naakte dames op het plantsoen, die werden uit alle hoeken op de plaat vastgelegd. 28 van die deuren, 189 van die dames en toen was het rolletje vol. O nee, tegenwoordig noemen ze dat een digitaaltje he? Ja, zover is Giethoorn nog niet bij de tijd, met onze boten is onze ontwikkeling wat trager, we zitten altijd met knopen he? Neenee, knopen zijn de snelheden van de scheepvaart en die zitten toch wat onder het gemiddelde van een Solex, om het zo maar even te verduidelijken. Maar die familie, pffff, wel 5 van die camera's hadden ze, zelfs op een telefoon! Oh, gsm heet dat, ja dat hadden wij nog niet ten tijde van de Fanfare, die film die ons niet alleen beroemd maakte maar ons ook verduidelijkte dat de goede oude tijd niet verbeterd kon worden. Zoals u weet draaien we die film dus ook continu, ja in het cafe met de passende gelijke naam. Dit alles om de moderne ontwikkelingen te weren en dan komen die die....
De burgemeester werd het teveel, zelfs over het tijdstip van de Elisabethvloed waren die lui aan het twisten, alsof hun eigen schippers niet het beste waren ingelicht hierover! Wat zegt u, blijkbaar was die Elisabeth 2 keer ongesteld? Zelfs ook alweer in 1421 zoals Wikepedia meldt? Nou ja, wat dan nog: onze dierbare geiten verdronken echt in 1120 en die konden niet 300 jaar vooruit denken hoor, zouden ze dat gekund hebben dan hadden ze ook wel hun zwemdiploma kunnen halen, toch?

Mevrouw Hilda, ja die was ondergedoken toen de laatsten haar Vlaskamp verlieten en haar even wilde melden wat ze met de was gedaan hadden. Ze bleven maar aan haar deurbel proberen maar Hilda is niet gek hoor, die wachtte geduldig onder tafel tot ze definitief vertrokken waren en haalde subiet haar prachtige vakantiehuis van internet want dit... dit wilde ze nooit meer meemaken.

Kortom: we hopen van dit soort invasies in de toekomst verschoond te blijven, laat ze maar lekker naar Blokzijl gaan. Wat zegt u? Daar waren ze? Nu begrijp ik waarom ik mijn geachte confrere daar niet aan de lijn mocht krijgen, zijn subiete migraine is op slag verklaard.
Als u mij nu ook wilt verontschuldigen, mijn kalmeringstabletten wachten op me.

Geen opmerkingen: