vrijdag, juli 09, 2010

hup hup Holland!

05 juli 2010: Moe en overhit kwamen pap, mam, Hub en ik aan bij hotel Arosa. Hub en ik richtten onze kamers in en liepen eens rond in het hotel. Het viel ons tegen dat er geen zwembad, sauna, fitneszaal of iets dergelijks was. Ook onze kamer was warm, benauwd en had geen slot op de badkamer. Gelukkig is onze Essenvakantie toch nog geslaagd!

De eerste twee dagen hebben we bij twee verschillende Turkse restaurantjes gegeten, waar we lekker gegeten hebben en snel geholpen waren. Na de eerste dag durfden we niet meer terug te komen bij het eerste restaurantje, want daar had mam thee gevraagd. Dat lijkt niet erg, maar later bleek dat thee helemaal niet op de kaart stond en alleen de vaste gasten het hadden gekregen: thee was daar een bedankje dat je kreeg van het huis..

Dinsdag en woensdag hebben we vooral geshopt. We hadden toch nog kleren nodig. Wat typisch was, was dat de mannen gelijk naar een elektronicawinkel wilden. Maar sociaal als we waren gingen mam en ik mee. Dat was erg handig, want ik heb gelijk een webcam gekocht, om te videochatten op Skype in Maastricht!
Het duurde trouwens wel lang om hem te installeren..
Hier alvast een voorproefje:










Woensdagavond kwamen opa en oma aan. We hadden kaartjes gekregen voor een welkomsdrankje en gebruikten deze, zodat we lekker buiten konden zitten. We moesten wel opschieten met eten, want we wilden vanavond natuurlijk wel Duitsland-Spanje kijken. Opa had gedroomd dat Spanje met 1-0 zou winnen. 'Onzin natuurlijk', aldus opa. Zelf ben ik per ongeluk in slaap gevallen en kon ik niet mee, maar ik hoorde dat de rest naar het café om de hoek was gegaan. Daar hebben ze gegeten en de wedstrijd gekeken. Toen ik wakker werd, heb ik de wedstrijd niet meer gezien. Wel heb ik nog meegekregen dat Spanje dus echt met 1-0 had gewonnen! Ik hoop dat opa vanavond gaat dromen dat Nederland wint van Spanje!
Opmerkelijk was dat de Duitsers zich heel rustig hielden, vergeleken met Nederlanders. Ze schopten geen rellen, maakten geen rotzooi en sloopten niets. Alles was goed geregeld, er liep ook hier en daar wat politie voor als het toch uit de hand zou lopen. Er bleken heel wat Spanjaarden in Essen te zijn, deze lieten zich luid en duidelijk horen. Ze bleven maar toeterend en gillend rondjes rijden in hun auto. Na een uur namen de Duitsers het over:
'HUP HUP HOLLAND!'

Helaas had ik een slechtere droom deze nacht.. Spanje stond voor op Nederland met 1-0.

Donderdagochtend werd ik zonder dekbed wakker, hier werd mijn kamergenoot 'opeens' mee wakker. Ik heb toch lekker geslapen en dit had ik ook wel nodig, want we gingen de hele dag cultureel doen en 's avonds zouden we paps verjaardag vieren. Eerst nog even ontbijten. Over het ontbijt waren we niet echt tevreden. Het personeel negeerde ons gewoon als we binnenkwamen, zelfs als we geen enkele schone tafel vonden om aan te gaan zitten. We verbaasden ons daarom toen opa en oma binnenkwamen in de ontbijtzaal, er gelijk een dame aangelopen kwam. 'Goedenmorgen, wilt u koffie?' En daar kwam ze met een kan koffie, we snapten er helemaal niets van.
Als eerste gingen we naar de mijnen en de staalfabriek. Oma en ik hebben ons teruggetrokken in het café en het winkeltje. Na een uurtje kletsen hebben we bovendien leesuurtje gehouden. Maar goed dat we niet mee waren gegaan, want de rest moest heel veel lopen om iets te zien, wat uiteindelijk gesloten was!
Het tweede deel van de dag vond ik persoonlijk veel interessanter. We gingen naar Villa Hügel, waar mam met veel moeite nog kaartjes voor had gekregen. Bedankt mam, want het was mooi om te zien. De naam Hügel komt van heuvel in het Duits, want het huis staat op een heuvel. Het huis was enorm! We hebben slechts een klein deel van het huis gezien, omdat de rest afgesloten was. Niet alleen het huis was groot, ook het landgoed wat meneer Krupp erbij had was heel groot. Ik vond het mooi dat meneer Krupp als zijn geld had omgezet in zo'n mooi huis, anders was dit huis er niet geweest. Het enige wat ik niet mooi vond, was de jachtkamer. Op de muren waren namelijk allemaal dode dieren geschilderd, het lijkt me daarom niet prettig om lang in die kamer te zijn! De rest van de muurschilderingen vond ik wel mooi. Ook heel veel plafonds waren beschilderd. Het huis bestond vooral uit hout. Het is het echt waard om het huis te bezoeken!

We hebben trouwens ook nog in het "Kleine Huis" gekeken, wat ook niet al te klein was. Dit huis vond ik mooier ingericht. In dit huis stond ook nog een manquette waarbij je kon zien hoeveel land meneer Krupp wel niet bezat.

Bij het avondeten bleek er niet veel lekkers voor pap bij te zitten. Hij verheugde zich al op een yoghurtshake bij het ijscafé, bleek dat deze shake uit roomijs bestond. Pap was al naar buiten gegaan, maar mam bleef duidelijk maken dat ze gewoon een yoghurtshake wilde, met alléén yoghurt en fruit. Het duurde even,maar het is haar gelukt. Zo had iedereen uiteindelijk nog iets lekkers gegeten.

's Avonds heeft Essen nog meer indruk op me gemaakt: we gingen naar een prachtig park. Ik vond het zo jammer dat de accu van mijn camera op was. Als ik hem wel bij me had, had ik sowieso nog graag een foto gemaakt van opa die aan alle planten zat te ruiken. Je kon opa maar af en toe op het pad zien lopen, meestal was hij al naar een plant gegaan om deze beter te bekijken of om eraan te ruiken. In de pauze hebben we even wat gedronken, de serveerder was niet zo heel slim. 'Chocolate Milch' of 'Hot Chocolate' had hij niet, maar wel 'Kakoa'. Wat dus precies hetzelfde was. Oma had trouwens erg last van haar keel, maar toen er grapjes kwamen over seks met de schoonmaker van de vrouwenwc, voelde ze zich meteen weer beter.
Nog even wat lopen en hup, terug naar het hotel, dan konden we paps verjaardag vieren. Eerst zaten we nog even lekker buiten bij het hotel, later zijn we naar binnen gegaan om pap om 24.00 te feliciteren. Hij kreeg leuke cadeau's. vooral de kaart vond hij heeel leuk.

Onder andere de weg naar park in Essen en de terugreis naar Geleen werden mede mogelijk gemaakt door Ellie, de nieuwe TomTom. Een echte vrouw: eerst doet ze niet wat je zegt, ze wil niet veranderen tot je doet wat ze wil en als je zegt dat ze moet stoppen, gaat ze maar door!

Bedankt opa,oma,pap&mam voor de vakantie. Ik heb het naar mijn zin gehad, ik hoop jullie ook!

4 opmerkingen:

ellen coumans zei

geen reactie?? foei!! jarige job!! hoe durf je!! dank je wel voor alle eer die me toegezegd is in dit leuke verslag. niets te veel en te weinig gezegd, mooi samengevat, haha! vooral dat pap heeeel blij was met de kaart!!
even iets recht zetten voor oma hoor..we hadden het niet over seks, maar..over sechs...
en...ook een beetje eer voor je kamergenoot, die ik af en toe steunend en zwetend met je aankopen zag lopen en heeeeeel veel geduld heeft gehad bij het shoppen enz enz..je kan veel over pubers zeggen, maar..met deze wil ik NOG wel een keer op vakantie hoor!! en de oop en de oom niet te vergeten!!! 35 gaden en maar vrolijk blijven!!!maar ja, wat wil je met een nieuwe elly en een nieuwe vectra..dan kun je ook wat tegenslagen verwerken...dank jullie wel voor de fijne dagen!!ook namens mijn man die het wel gelezen heeft, maar blijkbaar door emoties overmand werd??? en niets wist te schrijven??? als een kind zo blij met zijn geschenken!!

Anoniem zei

35 graden, oeffff. Dat had ik niet gered, knap dat oma het volhield! Dat sexverhaal moet ik nog even gedetailleerd uitgelegd krijgen :)
Hier ook warm en weer bijna onderweg, over 3 uurtjes vertrekken we richting DLD dus ik ga nog een klein tukje doen (bah, weer veel te weinig slaap). Leuk dat DLD jullie beviel, maar dit hotel is om veel redenen die Lieske beschreef toch negatief, niet meer naar toe! Lieske, heel leuk verslag! We zien je binnenkort vast als we in Limburg zijn (Augustus). Tot dan en veel plezier met het mooie weer allemaal! Ine

Anoniem zei

35 graden, oeffff. Dat had ik niet gered, knap dat oma het volhield! Dat sexverhaal moet ik nog even gedetailleerd uitgelegd krijgen :)
Hier ook warm en weer bijna onderweg, over 3 uurtjes vertrekken we richting DLD dus ik ga nog een klein tukje doen (bah, weer veel te weinig slaap). Leuk dat DLD jullie beviel, maar dit hotel is om veel redenen die Lieske beschreef toch negatief, niet meer naar toe! Lieske, heel leuk verslag! We zien je binnenkort vast als we in Limburg zijn (Augustus). Tot dan en veel plezier met het mooie weer allemaal! Ine

J.W. zei

Wat me opvalt, is dat Oma en Lies meer op elkaar klijken dan Lies en ik. Maar ja, oma is tenslotte ook een hele mooie vrouw. Die sechs en Sex best uit elkaar kan houden, denk ik. Als ze dat zou willen...