zondag, juli 25, 2010

Idee kameraccessoires loopt uit tot kunst




Het begon allemaal met chili con carne. Het is lekker, maar je raakt snel uitgepraat over het maal. Daarom begon Lieske over haar studentenkamer. Ze had nog een paar kleine fotolijstjes die opgehangen moesten worden, maar ze had niks om erin te doen. Het leek haar een leuk idee als Jeu, Ellen en ik een persoonlijke tekening maakte en die in het fotolijstje stopten. De creatieve geest van mijn moeder kwam op het idee om klei te gebruiken. Dat leek ons niks voor in een fotolijstje, maar het idee herinnerde Lieske er wel aan dat in een boek, dat ik voor mijn verjaardag heb gekregen, een paar voorbeelden stonden om klei poppetjes te maken. Het eten werd afgeruimd, de kleispullen werden opgediend. Lieske en ik heb gezellig 2 uur gekleid. Het gezelligste was dan wel het lachen om de “mislukte” kleifiguren, die iets anders zijn geworden dan gedacht. Zo is Lieskes hond nu meer een schildpad met een heleplatte buik en een apart gezicht. Eenmaal opgedroogd bleek de klei niet zo stevig te zijn, alleen degene die goed gekneed met water waren, konden hun lichaamsdelen bij elkaar houden. We hebben de losse onderdelen eerst geverfd en toen met nogal stroeve lijm aan elkaar vast gemaakt. Zie hier het resultaat.

5 opmerkingen:

ellen coumans zei

wooooow, op de foto zijn ze bijna net zo leuk als in het echt...gelukkig heeft lieske niet al haar knutselspulletjes weggedaan..(voor zover alles niet al over de datum was...aldus de fabrikat..)
maar...net wat je zegt, de voorpret was minstens net zo leuk als het resultaat!

J.W. zei

En nu naar Oom's oven om het spul te bakken en dus... te vereeuwigen.
Wordt dit een nieuwe kunstzinnige activiteit? Alvast een grotere oven bestellen?

H. Jeusson zei

Oop, laten we redelijk blijven. Ik denk dat deze bezigheid behoort tot een heel onregelmatige tot eenmalige activiteit. Het is dus niet efficiƫnt om daarin te investeren.

Anoniem zei

:) Die Hub ziet dat prima met die investeringen :) Deze investering lijkt inderdaad niet gerechtvaardigd tenzij....- je moet je marktwaarde uitbuiten- Hub workshops gaat geven in kleifiguren! Hub, goed idee voor een vakantiebaantje?

J.W. zei

Zo zie ik 't niet, Hub.
Kom op, gebruik de oven; investeer in de oven. En in mij, gaan we samen -weer- een onderneminkje opzetten