maandag, augustus 05, 2013

Het land van morgen?

Het land van morgen?
Minimaal één van de grootste Europese festivals wordt in België gehouden. Tomorrowland. Verschillende podia met elk hun eigen thema en muziekgenre vormen samen met de wegen er tussen een minidorp. Qua vierkante kilometers niet heel erg groot voor een dorp, maar wel komen er elke dag 180.000 “inwoners” naar luisteren en kijken. De kaarten waren binnen een uur uitverkocht, en de snelheid van de kaartverkoop zorgde er ook voor dat wij(drie andere jongens en ik) slechts vrijdag konden bewonen, en niet de zater- en zondag.

Zo’n bekend festival, daar moest ik bij zijn geweest. Misschien is het wel de kracht van het festival dat iedereen net zoals ik denkt iets unieks met muziek te hebben, waardoor de populariteit blijft groeien. Handugg!, denken de organisatoren waarschijnlijk. Er zijn in ieder geval genoeg mensen die al genieten van het feit dat ze naar iets populairs gaan en het daarom al helemaal wauw vinden. Ik ging met een meer kritische houding richting het plaatsje Boom, want “genieten” van de populariteit kan ook wel via YouTube.

Ondanks ik nog steeds een beetje geïrriteerd ben door de mensen die het festival zo onvoorwaardelijk erg ophemelen, heb ik er zelf ook goed van genoten. En niet alleen omdat de muziekkwaliteit verdriedubbeld was, maar ook om de indruk die het festival achtergelaten heeft. De indruk waardoor ik de dag erna niet meer normaal naar de gedraaide nummers kon luisteren zonder energieboosten op te wekken.


Yesterday is history, today is a gift, tomorrow is mystery, luidt de slogan van Tomorrowland. Ondanks die dag eigenlijk niks als gift door de organisatie weg werd gegeven, zou het festival volgens deze filosofie beter Todayland kunnen heten. Want wie de hele dag staat te genieten van bekende artiesten, denkt toch juist even niet aan morgen?

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Begin maar zelf met 'todayland'. Leuke locatie is Glanerbrook, vinden oom en oop leuk ....

ellen coumans zei

Heel goed hub,gewoon met beide pootjes op de grond blijven staan en genieten maar.weet je ook waarom ze today een gift vinden?

J.W. zei

Nou néééééé, liever niet naar Glanerbrook. Daar hebben we een jaar afschuwelijke Pinksterdagen beleefd en in later jaren elders door gebracht.
Juist, vanwege Pinkpop. Daarmee hebben wij onze portie muziekfestival wel gehad.
Ben gisteren nog bij Jan Smeets, de organisator van Pinkpop geweest voor een artikel over 40 jaar Pinkpop.
Die heeft het postkantoor in Geleen gekocht en ingericht als Pinkpopmuseum. Zit nu in Landgraaf en zal het dus ook geen goed idee vinden.
Dit om iedere actie in dezen bij voorbaat furieus de kop in te drukken.

Unknown zei

Mooi dat het zo'n goede indruk heeft achtergelaten Hub!