zaterdag, januari 04, 2014

"Kunst" op het lijstje

 Af en toe is het maar goed dat een pen in huize Gielkens kapot is. Kapot en het dan toch doen, dat dan weer wel. Want het kliksysteem is defect, dus als je de knop ingedrukt houdt met één vinger, komt de pen toch nog goed uit de inkt. Het is weliswaar wel wat moeilijker een pen zonder wijsvinger te gebruiken, wat te zien is in het resultaat. Zo komt er een nieuwe kunstvorm tot stand. Of in ieder geval een nieuwe tekenvorm.

Ik deed het al eens eerder op deze manier; toen tekende ik mijn vader na die tegenover mij zat in het kippenrestaurant. Want eenmaal daar neem je genoegen met een kapotte pen en een bierviltje als je zit te wachten op het eten. Het kostte de details de kop, maar op de een of andere manier was het portret toch erg kenmerkend. En het levert bewijs dat de wijsvinger blijkbaar erg belangrijk is voor het hanteren van een pen.

Wegens “succes” probeerde ik met een pen die op dezelfde manier kapot was, weer zo te tekenen. Ik zag toevallig een blokje liggen, bedoeld voor boodschappen, met de pen al in mijn hand. Van alleen maar letters en cijfers kan men niet vrolijk worden, en zoals we weten: een plaatje zegt meer dan duizend woorden. Dus tekende ik deze kinderboerderijserie.

Ik hoop dat de boodschappendoener dit kan respecteren en dit als een aanvulling van het lijstje ziet en niet als verspilling van ruimte waar ook

banaan
havermout
speldbrood

had kunnen staan. Mocht er desondanks toch bezwaar zijn, dan zorg ik voor een vervangend blukske (exclusief mankementpentekeningen). Overigens heb ik nadat ik gebruik had gemaakt van het mankement van de pen, deze meteen gemaakt voor de minder kunstzinnigen die gewoon hun dingen willen opschrijven zonder die flauwekul. 



4 opmerkingen:

drtrppr zei

Speldbrood hoeven we in ieder geval niet :)

ellen coumans zei

Maar oma blijkbaar wel?
Ik 'teken' in voor de serie!

J.W. zei

Ik teken ook in en dan voor de hele serie. Wordt een pracht boekwerkje. Zal voor onwerkzame pennen, slecht licht en veel afleiding zorgen , als dat de kunstenaar inspireert.

Unknown zei

Herkenbaar bij pennen in huize Coumans...

Trouwens, ziet er nog erg goed uit voor tekeningen op die manier!