zondag, januari 31, 2016

Opvraag aan bovenuitspringende columns, if any

Tot 1 april kan elke schrijver tussen de 15 en 25 iets insturen voor de Write Now! schrijfwedstrijd.
Ik was van plan gedichten in te sturen en het verhaaltje dat ik ooit schreef: Eigen slachtoffer.

Maar in totaal mag ik maar 2000 woorden insturen en de inhoud is vrij. Dus ik dacht, mochten er bepaalde columns iemand zeer positief bijgebleven zijn, dat het misschien leuker is om een paar columns in te sturen in plaats van een langere lap tekst. Ik hoor het graag! Anders schrijf ik waarschijnlijk nog iets nieuws.

(Tip voor Oop: pak gelijk de columnbeoordelingen mee.)

Links op de site is een archief te vinden, klik op de zwarte pijltjes om uit/in te klappen,
zo kun je meerdere maanden open hebben en laadt de pagina niet opnieuw.

3 opmerkingen:

H. Jeusson zei

Ben mijn gast

Ine zei

Ik heb het verhaal toentertijd niet gelezen, helaas want het is spannend! Het zou zomaar een scenario kunnen zijn voor een postbus51 spotje want ik begreep dat je doel was om justitie te wijzen op de slachtofferrol en niet de daders te blijven beschermen (helemaal mee eens; ik klaag al decennia over de te luxe omstandigheden in detentie ALS daders daar al terecht komen vanwege de overboekingen).
Kortom een verhaal met een moraal. Michael voelt onterecht een schuldcomplex terwijl hij alleen uit noodweer handelde.
Daders komen dit keer niet ongeschonden weg maar vele andere keren wel, zelfs als ze gepakt worden (straffen te licht en dus geen angst voor justitie bij volgende daders).

Terug naar 2000 woorden, oef. Het enige dat ik zie is de vechtpartij inkorten. De strekking is dat hij hem , al dan niet door judo-ervaring of toeval, overmeestert en daarom zelf ontsnapt.
De rest is te belangrijk om te schrappen.

Qua NLtaal ben ik zeker niet beter dan jij. Ik zie een paar "minor mistakes" (in het engels klinkt dat vriendelijker :)) als een werkwoordsvorm of het figuur DAT (jij schreef "die"). Qua interpunctie ben ik een nul. Ik was heel heel blij met mijn eindcijfer 6 voor NL op het gymnsaium :)

Mijn idee/advies: zeker dit verhaal gebruiken en licht inkorten. Het is een belangrijk gegeven dat niet vaak genoeg kan worden aangekaart!
ALS een nieuw verhaal dan met zelfde strekking.

Succes!!! Als je het verhaal aanpaste of een nieuw schreef wil ik graag per zin eventuele foutjes doorgeven maar nogmaals: ik WIL graag helpen maar ben niet de meest aangewezen persoon ervoor, snif.

J.W. zei

Hub, ik heb me veroorloofd enkele suggesties te doen bij het verhaal 'Eigen slachtoffer'. Die zal ik je per mail doen toekomen. Het verhaal is volgens mijn woordenteller 1594 woorden, dus inkorten zal niet hoeven.