woensdag, januari 28, 2009

Beleggen in kunst

Het seminar van de Rabobank over de kredietcrisis was zeer instructief. Dat vond zelfs LP. Vooral dankzij de entertainer, die na afloop het geheel humoristisch samenvatte. Volgens hem zou professor Koelewijn als taxichauffeur in L.A. eindigen en professor Mos (iedereen noemt zich tegenwoordig zo, dus was hij vanaf heden professor entertainer) zou blijven winkelen met zijn eega. Want die was duidelijk zijn meerdere en kocht in tijden dat de jurken met 50% korting werden aangeboden niet twee, maar drie jurken. Waarom? Had ze meer verdiend.
Dus begrepen we eindelijk iets van die kredietcrisis. Voor zover dat al niet eerder het geval was.
We weten nu ook wat te kopen. Op fondsen gaan we niet in, daarvoor is de tijd misschien ook nog niet helemaal rijp. Maar kunst aanschaffen, is altijd al een goede belegging geweest. Zeker, een Van Gogh was van een winst in de orde van 1800% terug gevallen naar slechts 1750%, maar daarom hoefde je nog niet direct naar de bijstand.

Juist, kunt dus. We waren weer eens onze tijd vooruit.
Want verleden week had ik al ingetekend op een workshop glaskunst in Roermond. LP zag het ook wel zitten, als het dan maar niet te lang zou duren. Want 's avonds moesten we naar het driekorenconcert van het 100-jarige Zanglust.
En als ze iets van een bijouterieetje kon maken. Met de handjes werken lukt haar aardig, maar zij heeft dan ook handwerkles gegeven.
Zo waren we dan verleden week met de handjes bezig en leerden deze week met ons hoofdje dat aanschaffen van kunst altijd een goede belegging is. Welnu, naast andere kunstvoorwerpen zijn onderstaande sinds kort in onze galerie te koop.
Openingstijden: op werkdagen van 09.00-17.00 uur en 's zondags op afspraak.
Voor degenen, die er na hun bezoek nog een nachtje over willen slapen: voor overnachting met ontbijt kan worden zorg gedragen.

De directie.


Geen opmerkingen: