dinsdag, juli 27, 2010

Project traveling potato


Je wil een nieuwe computer kopen. Of toch een laptop? Voor een laptop betaal je relatief meer, maar is dan wel voorzien van draadloos netwerk, een accu en de mogelijkheid om overal mee naar toe te nemen(behalve naar het zwembad, dat is niet aan te raden). De computer biedt daarentegen betere prestaties, dat komt doordat ze betere geheugenkaarten hebben en de opslagschijven hebben meer ruimte. Zodra je van je laptop of computer verwacht dat ze goede prestaties leveren, valt de laptop eerder af omdat die loeiheet kan worden en daardoor langzaam wordt. Maar wat als je nou een computer mee zou kunnen nemen, in een originele verpakking en toch je prestaties houdt? Vooral de originele verpakking verzorgen, ook wel case modding genoemd onder de kenners, trok mij aan en daar wou ik wat mee. Daarom heb ik een computer gesloopt, niet mijn eigen waarop ik nu mijn artikels schrijf, die is te waardevol, maar eentje van boven die eigenlijk al afgeschreven was om nog met de tijd mee te gaan. Nu zit deze verwaarloosde computer in een nieuw jasje, op zoek naar nieuwe aandacht. En, het is de bedoeling dat hij vroeg of laat ook handig mee te nemen is. Een computer in een koffer. Suitecase PC. Dat is het hele idee. Ik ben nog bezig met het prototype, maar het is de bedoeling dat deze computer in de koffer geen schade op loopt, als je ermee vandoor gaat en de computer moet nog een beetje opgevoerd worden. De naam travel potato heb ik dit ontwerp gegeven, omdat hij kan travelen(als het goed is) maar door zijn nu nog slome prestaties, ook een beetje suf is. Net als een aardappel, een suffe potato. Bieden kan nog niet, maar als er genoeg gesleuteld is laat ik van mij horen.


Op de foto is een werknemer druk, maar voorzichtig bezig de koffer te case modden.

8 opmerkingen:

H. Jeusson zei

Op de werkfoto zie je ook nog het project "kleifiguren" voor de oplettende kijker.

ellen coumans zei

heee, deze werknemer ken ik!! zou hub in dit geval de projectleider zijn??

hub zei

Is dat niet duidelijk genoeg als je kijkt naar de context van het verhaal?:);)

Anoniem zei

oh, heeft dat wat te maken met http://gielkens.blogspot.com/2010/07/pc-kasten.html ?

hub zei

ja, hetzelfde idee. Alleen zijn die minder goed mee te nemen.

Anoniem zei

kortom: een potato suitcase , daar moet je zeker octrooi op aanvragen! Schrijf mij maar in zolang de potato vergelijkbaar blijft met een "rode pipo", want die aardappelnaam blijft me het meeste aanspreken :) Ik weet niet of het ras echt bestaat of dat ik een ras verbasterd heb tot deze naam? Iets voor de googlelaars onder ons? Hoe dan ook: een geweldig plan waarmee je zeker veel geinteresseerden zult werven.
Ine

hub zei

Ine ik heb je kado van HuMi Kola vandaag kunnen gebruiken voor het project.

J.W. zei

Hub, volgens mij neem je een loopje met ons. Je mag een pc slopen, je mag er mee stoeien, je mag er je tomeloze fantasie op los laten, maar uiteindelijk word je eindproduct noch vlees, noch vis, oftewel noch pc, noch potato.
Maar zo ooit, hoop ik deze keer gloeiend ongelijk te hebben.
Dus laat ons s.v.p. niet onnodig wachten met nieuwe informatie.
Voor de leek uiteraard, want ik begrijp er geen bal van.