maandag, december 31, 2007

Kerstmenu 2007

B- Menu: voor de 3 Kerstwijzen uit het Westen.

B menu:
- 12.00: Breinkraker(s) (Sudoku)
- 13.00 (als Theo dan tenminste klaaaaar is ):
Brunch: b) Broccolisoep met bengels
b) Brood
b) Beleg
b) Brie
b) Boter
b) Borrel?
- 13.02: Brunch-einde  bedtukje
- 18.57: Biner: b) Broccolisoep 
b) B’stille
b) Biefros + Blub
b) Bakschijfjes
b) Bonen, bla, beren
b) Boomstam
b) Bonenkoffie + bonbons
b) Buiten spelen (19.04)
Bedankt voor het bordenspoelen!!!

I.v.m. verdubbeling van de Kerstwijzen  A menu
- 12.00 Ampagne antbijt:
a) Ash-soep met afbakbrood
a) Achterham, Amembert, Ald Amsterdam
a) Aigen gemaakt brood (Aiiiiiii )
- 13.00 Aangenaam andelen? Aord-spel? Afzakkertje?
- 18.00 Avondprogramma, aanvang avondeten:
a) Asteitje met Azenragout dan wel Almragout
a) Als, aardappel anders, Aderoll en Appelmoes 
a) Assortie-IJs + afels
a) Arish coffee
a) Ape(n)gapen…
- 19.13: Adootjes aatpakken en aanpakken!
Onder veel AAAAAAAh-geroep   
Aangezien arig aantal adootjes:
19.18: Afwassen!!!


Helaas krijg ik de plaatjes er niet in :-( ik stuur het wel per mail, misschien kan iemand me vertellen hoe ik dat wel moet doen? Ik doe het nu via kopieren van het document (copy and paste) maar dat werkt dus niet.

Afvalrace




Tis toch triest he? Verheug je je net op een uitzonderlijk uitje en dan dit: vindt de knul een nota bene gloednieuwe digitale weegschaal die hem bij de 12e meting ter wille is :-)
Nou ja, dan maar uitslapen morgen, ook geen gek plan gezien de nachtelijke gasten (4) die we om 23.40 uur (jawel, champagne op Schiphol!) van het vliegveld ophalen.

Iedereen heel veel plezier vannacht, John zal genieten van zijn oliebollen nu we het vet niet meer hoeven te gebruiken om hem in te smeren voor de Nieuwjaarsduik...

P.S. AM is PM, ik heb mijn toestel blijkbaar niet goed ingesteld. Sorry!

zaterdag, december 22, 2007

Routebeschrijving Amsterdam

Tis toch wat? Je kunt natuurlijk gewoon het stuur aan een Couman geven en zelf achterin duiken...

Maar het blijft handig dat zo'n routebeschrijving eeuwig bewaard wordt, althans tot John zijn tent verkoopt en een nog kleiner tentjes koopt. Dan is zo'n website waar alles bewaard blijft echt een uitkomst.

John Wester
Hemsterhuisstraat 74
1065 KC Amsterdam
020-6699799
06-40201574

A2 richting Eindhoven, Den Bosch, Utrecht, Amsterdam.
A10 (ring Amsterdam), riohting Den Haag (dus NIET Zaandam, dat is voor Beets)
[Dus de tweede baan (van rechts)aanhouden van de 4 banen, die gaat richting Den Haag]
Op de ring alsmaar rechts aanhouden (dus éérst richting Den Haag, later pas richting Zaandam), niet al te rechts want je moet nog een paar afritten vermijden :)
Afslag S106 (Osdorp):
- aan het eind van de afrit LINKSaf (Cornelis Lelylaan)
- meteen ná tankstation (en stoplichten) ga je rechts van de Lelylaan af. [NB Even opletten want er is eerst een klein parkeerhaventje en meteen daarna de afslag!]
- Einde afrit rechtsaf (= Johan Huizingalaan) en metéén links voorsorteren voor stoplicht en jawel, linksaf gaan bij stoplicht --> Commeniusstraat
- meteen ná het bejaardenhuis rechtsaf (= 4e rechts of 5e?) = Hemsterhuisstraat
- parkeren bij bejaardenhuis of bij grasveldje links bij nummer 74

Tot 2e Kerstdag! De herberg hier is open tot en met de 4e Kerstdag, riant 2 sterrenverbijf (ster 1 is John uiteraard, ster 2 is tja, ik moet bescheiden blijven.)

Groetjes van de Kerstman en zijn assistente

Kerst 2007


We zijn eruit. Wat 1e Kerstdag betreft.
Al jaren verlang ik er zelf naar om met de kerst een herberg te zoeken. Op de bonnefooi. Mogelijk is er geen plaats meer in de herberg. Aangezien het alleen maar om eten gaat, kom je daar wel overheen. Ik hoef in elk geval niet, als vroeger wel eens gebeurde, 's nachts in de buitenlucht te bevallen.
Dat verlangen blijft en desnoods bieden ze in die herberg boerenkool met worst aan. Hoezo desnoods, lekkerder eten is er bijna niet.
Helaas heeft niet iedereen dit verlangen. "Dan had je maar vrijgezel moeten blijven", hoor ik wel eens. Nou ja, om die éne keer kerst op eigen manier te beleven is dat misschien ook weer wat veel gevraagd.
Maar we zijn eruit, zei ik.
1e Kerstdag gaan we op de bonnefooi herbergje zoeken. Desnoods in vreemde landen. En wat is het riscico? Dat ik thuis moet eten. Dat is de gegarandeerde terugvalpositie, voor de risicomijdenden.
Inmiddels hoop ik nog twee enthousiastelingen mee te krijgen. Een heb ik er al.

En dan, 2e kerstdag wordt alles weer 100% gegarandeerd?
In Amsterdan, tenminst als we het kunnen vinden.
Graag een Tomtom of routebeschrijving dus. Anders is ook daar de terugvalpositie in de Bilderdijklaan.

zondag, december 16, 2007

kerst

Jawel, wij zijn ook rond: 1e kerstdag sudoko kampioenschappen in Amsterdam, gelukkig maar 3 deelnemers in totaal :)
Kortom, Theo, vriend van John, komt hier de eerste kerstdag gewapend met moeilijke sudoku's en champagne. Het eerste voor mij, het tweede om John in de verleiding te brengen want die moet nog 2 kilo om NIET de nieuwjaarsduik te hoeven meemaken... Alsnog is hij dus al veel kg kwijt, hij dreigt het zomaar te halen onder de 80 te komen, pech hoor! Zo niet, dan verheugen we ons op een boel publiek bij de nieuwjaarsduik hoewel John denkt om die in Indonesie te gaan uitvoeren :)

Tweede kerstdag verwachten we pama en Cou&Co waarbij iedereen welkom is om te blijven slapen en een derde kerstdag hier te helpen restjes opmaken. Ed heeft het voorgerecht al geregeld maar daar laat ik uiteraard nog niets over los.

Oud en Nieuw? Nog geen idee maar ik verwacht dan eigenlijk weer op Texel te zijn. Lekker rustig want Ed slaapt vast al om 22 uur :)

Iedereen hele prettige feestdagen!

Ine

Limerick


Toen ie Mina zag, riep een Kampeerder:
"Wat een lekkere meid, ik begeer d'r!"
Maar Flip, Mina's vent
Stak z'n hoofd uit de tent:
"Het spijt me voor U, ik was eerder."

Met dank aan Eli Asser

Even bijpraten


Ja, leuk snufje, zo'n Google kalender op je website. Kun je allerlei meldingen kwijt, krijg je evenens allerlei reacties en dan, dan kom je er zelf niet meer bij.
Zelfs de helpdesk uit Nieuwerkerk kon even geen uitkomst geven. Daarom dan maar weer op de oude vertrouwde manier.
Dus volgt hier ons programma voor de kerstdagen.
-Dinsdag 25 december gaan we naar Jos. In kerkrade, begrijpen we. Rond 13.30 uur denken we daar te arriveren. Op zijn vraag of ik alleen kom (of was die niet voor mij bedoeld?), moet ik van ma met een stellig nee reageren. En vragen hoe hij daar bij komt? In Jezusnaam?.vroeg ik nog, maar dat hoefde ik er niet bij te zeggen.
-Woensdag 26 december gaat het dan westwaarts. "Go West, young man", zeiden ze jaremlang tegen de pioniers die het Wilde Westen gingen veroveren. Ik voel me dus aangesproken, alleen weet ik nu even niet hoe ver westwaarts: tot Amsterdam, Beets of Texel?
Mogelijk blijven we een nachtje over.

De overgang van Oud naar Nieuw zal iedereen wel op eigen kracht doorkomen. Zo nee, zijn we bereid Oudejaarsavond een extra cocktail klaar te maken. En reken er niet op, mocht je 1 januari willen komen, dat er nog iets van over is.

Verder loopt hier alles gesmeerd. Donderdag is er eindelijk een nieuwe serre deur gekomen. Voor het potig spul reden te vragen of 'die man' ook koffie moest. Ja, die wilden ze alle drie wel brengen (die man had 'iets'). Uiteindelijk ging H. of G., ik houd ze nog niet uit elkaar, maar voor het verdere verhaal maakt het niet uit. De man had kennelijk iets opwindends gezegd waarop zij had gereageerd dat ze omviel van verbazing dat te horen. "Doe dat niet", had de man gezegd, "want ik krijg je niet opgeraapt."
Toen daarna ook nog de mannen van hovenier Smeets kwamen ("Nic, dit jaar vóór de kerst graag, want dan krijgen we een bende volk over de vloer"), was dat een reden het nog eens met koffie voor vreemde mannen te proberen.
Nu was de andere aan de beurt.
"Ook niks geen aardige mannen", was haar beoordeling.
"Hoezo?", wilde ik weten.
"Nou, een van die vlegels had iets gezegd van dat ze van mevrouw de koffie altijd binnen kregen aangeboden."

De nieuwe deur erin, de boel aan de kant, tuin op zijn paasbest, we gaan met de kerst lekker de deur uit. Tot dan toe: kerstmarkt in, kerstmarkt uit. Hebben we nog niet genoeg kerststalletjes? Maar ze hebben er ook prachtige kettingen!

Potig spul 3


Het potig spul komt nu wanneer het hun uitkomt. 's Ochtends al om 8.30 uur (we hebben vanochtend toch vrij) of zelfs gescheiden: ik moet vanmiddag naar de dokter, dus kom ik nu, M. komt gewoon om 10.30 uur en G. komt vandaag om 13.00 uur. Heb je de hele dag hulp, dat wel. En is het ook niet zo druk, want samen wordt er heel wat gekwebbeld. Nu is dat misschien nog beter, want alleen vinden ze ook maar alleen, dus kwam er eentje mijn kamer binnen: "Mag ik even storen?"
"Ja, wat is er?"
"Hebt U gisteravond naar het programma 'opgelicht' gekeken?"
"Nee, is dat dan zo interessant?"
Helemaal fout natuurlijk, die rethorische vraag.
"Nou, gisteren was er iemand in een café en die vroeg aan de gasten wat langer was, de hoogte van een bierglas of de omtrek ervan. Weet U dat soms?"
"Nee, hangt natuurlijk van de hoogte van het glas af."
Weer fout.
"Ja, dat dacht ik ook, vooral toen ze ook nog een viltje en nog een en nog een eronder zetten."
"Ja, maar daarmee wordt het glas zelf niet hoger."
"Nee, dat zeiden die mensen in het café ook, maar dat mocht je er dan toch bijtellen."
"OK, op den duur wordt de hoogte dan het langst."
"Niks hoor, nadat ze gewed hadden bleek de omtrek nog altijd het langst. Wist U dat?"
Nou, kennelijk wist ik dat dus niet en ik moet zeggen dat het mijn leven ook niet rijker maakte. Ik dacht even dat ook maar te zeggen. Net iets te lang.
"En weet U wat erna kwam? Toen kwam die meneer met een vol glas champage en een dichte fles. Wilde-die voor een fles champagne wedden dat hij champagne uit die fles kon drinken zonder ze te openen."
"Ja, dat wilden ze natuurlijk wel eens zien."
"Nou, in het begin niet, maar toen eenmaal iemand de weddenscagp aanging kwamen er meerdere. En weet U wat-ie deed?"
"Geen idee."
Nou denk maar even na, lezer, voor je verder leest.
"Hij draaide de fles om, deed een beetje champagne uit het glas in de holte van de bodem en ja, hadden al die andere verloren."

De telefoon rinkelde. Rotding.
"Met X, komt het gelegen?"
Toen het gesprek was afgelopen, was ze weg en was het stil in huis.
Dat zal het nog twee weken blijven.
Kerstvacantie, ik heb me er altijd al op verheugd.

zondag, december 09, 2007

Ed in de krant (voorpagina zelfs!)


Duizenden bomen kappen voor vitaal bos



Blesser Niek Borsboom (rechts) en zijn assistent Ed Lammers: ‘We doen dit maar drie dagen per week. Doe je het langer, dan verlies je je concentratie en ga je fouten maken.’Vrijdag 23 november 2007
Exacte aantallen zijn moeilijk te voorspellen, maar het zullen toch al gauw enkele duizenden bomen zijn die volgend jaar in het westelijk deel van de Dennen worden gekapt. Rigoureus, zo lijkt het, maar Staatsbosbeheer gaat secuur te werk. Doel van de dunning is een ‘vitaal’ bos overhouden, dat beter bestand is tegen de zeewind.

‘Eigenlijk is de vraag niet welke bomen moeten worden gekapt, maar welke blijven staan’, vertelt boswachter Erik van der Spek. ‘De bomen die blijven staan, hebben ruimte nodig’, bevestigt Niek Borsboom. ‘Daar omheen bekijk je welke weg kunnen.’ De bosbouwkundige, die een eenmansbedrijfje runt, is door Staatsbosbeheer ingehuurd als blesser. Hij bepaalt hoe er moet worden gedund. Gedurende een week of vijf loopt hij zigzaggend, als het moet dwars door dicht struikgewas, door de hele westelijke bosrand. Die heeft een grootte van zo’n honderd hectare, twintig procent van het totale bos. De bomen die weg moeten, markeert hij met drie gele strepen uit een spuitbus.
Meer hierover in de Texelse Courant van vrijdag 23 november.

Foto staat er ook bij maar die krijg ik niet er uit gelicht...

Link naar de Texelse courant (voorpagina):

http://www.texelsecourant.nl/texelsecourant/nl/voorpagina/fotoartikel/3,0,39506/?p=1
http://www.texelsecourant.nl/texelsecourant/nl/voorpagina/fotoartikel/3,0,39506/?p=1

zaterdag, december 08, 2007

Troost voor -sommige- mannen


Kneusjes

Steunend op haar ellebogen
Zit zij naast mij op het strand
Met een plooiloze buik
en haar bronsbruine borstjes
brutaal in de lucht gestoken,
kijkt zij naar de goedgebouwde
surfer op zijn nieuwe plank.

Ik zoek steun bij dikke Duitsers
wetend van mijn eigen buik
die genadeloos
blauwigwit
over mijn te kleine zwembroekje gulpt.

De lucht is strak.
De zon staat hoog.
Moeiteloos zweven ginds de meeuwen.
Ach moeiteloos....
Daar zitten vast ook kneusjes tussen.

Jan Hille Noordhof

maandag, december 03, 2007

Limerick

Op mijn vraag: "Ben ik doof aan het worden?"
Zei de oorarts, professor van Norden:
"Dit strijkseltje sap
stuur ik op naar het lab
als U niets meer hoort, is het in orde!"

(Eli Asser)

Even bijpraten

Hoera, de foto's van Brugge zijn binnen. Wat onze persoontjes betreft, zijn ze aardig gepimpt. Bij jullie -nog- niet nodig, dus vraag ze snel op bij de medewerkster van Gielkens Management, Consultancy & Training BV, kortweg Gielkens MCT.

We hebben ons aardig door de drukte rondom de feestelijkheden heen geslagen. Het uit-eten (ofwel: zal ik vandaag maar koken?) is weer naar de standaard teruggebracht. Maar ja, zo nu en dan ontkom je er weer niet aan omdat 'men' je ín de voeding neemt. Zoals gisteren. Na de Barbaramis moesten we naar 't Kirkske, waar de lunch klaar stond. "En jullie vergeten toch niet naar de open dag bij Plinthos en de Biesenhof te gaan?" Nee, hadden we al op ons programma. En jawel, natuurlijk Els proeven, Parfait d'amour proeven (uit een flesje) en daarna proeven hoe je bij de nieuwe gastronoom pasteitjes kon eten. "Heb je vandaag gekookt en hoef je al niet eens meer te koken". zei ze. Een wat rare opmerking misschien, maar toch met een onweerlegbare logica, als je begrijpt wat ik bedoel.
Tot slot mochten we na de diverse rondleidingen ook allemaal een product uit de steenbakkerij meenemen. Waarom geen 2 van die kandelaars, vond ik.
"Nee, zo ben ik niet opgevoed", werd me de les gelezen, "als ze zeggen dat je er eentje mee mag nemen, bedoelen ze geen 2!"
Na ons bezoek aan Plinthos (denkt iemand te weten waar de naam vandaan komt?) zijn we toch nog even terug geweest. Voor nog zo'n dingetje. "Ho,ho", meende ik, "je hebt er al een."
"Maar ik ben nu een tweede keer hier", vond ze oprecht en dus is ze er heilig van overtuigd dat de barbaratakken met Kerstmis zullen bloeien.
Oja, die barbaratakken. Die kregen de koempels vroeger op het feest van hun patroonheilige van 'de baas'. Meteen in warm water zetten, dan bloeien ze met kerst, was de boodschap. Bij de revival van de Barbaraviering hebben we die takken ook weer ingevoerd. Waarbij ik heb aangevuld dat ze met de kerst zeker zouden bloeien, mits ze je thuis meteen in warm water zou zetten en je dan, met de kerst, in staat van genade zou zijn. Voor sommigen reden de takken maar in de kerk te laten liggen.

Een week geleden hebben we dan onze veiling voor het Hope Project in India gehouden.
Opbrengst boven verwachting, althans voor mij, namelijk ruim 10.000 euro van een totale waarde van rond 12.000 euro. Dat bedrag wordt door de landelijke stichting dan nog eens verdubbeld. Goed, het kost me een dineetje want ik zat er naast in de poule. Volgende week dus weer een keertje koken.
Maar dat hebben we ons ook zelf een beetje aangedaan. Want Ma zat stevig mee te bieden. Het begon als volgt: "Nee Wiel, dat doe ik niet. Als jij of Ine (ja, die had ook al diverse zaken in de catalogus aangestreept) iets willen hebben, moet jij dat maar doen."
"Maar L.P., ik zit in het comité en word dus niet geacht mee te bieden."
Na de verzekering van 'mevrouwtje, dat stelt niets voor', liet ze zich inschrijven onder nr 10. Een tikkeltje nerveus was ze wel, toen de ets van Taalman kwam, die ik wel wilde hebben voor de bodemprijs van 95 euro. Nou, dat is wat hoger uitgevallen. Want nauwelijks was die prijs genoemd of er klonk al:"Nr 10, 95 euro,"
Het ging met 10 euro omhoog, maar nauwelijks hoorde je: "Nr X, 105", of er kwam in één adem: "Nr 10, 115." Het wachten op het veel gehoorde: "Niemand meer? Zeker weten? Nou dan eenmaal, nou dan andermaal", was er helemaal niet bij. Zelfs bij het eenmaal, andermaal van haar eigen laatste bod (de zaal was inmiddels redelijk murw) was 10 al weer in de lucht. "Ja, ja, Uw bod is genoteerd, mevrouw", waarna ze de trotse eigenaresse werd van die sublieme ets.
Daarna heb ik nog bij een stukje kleding dat niemand wilde hebben, na het eenmaal, andermaal, haar nummer opgestoken. Zodat zij daar nu de trotse (?) eigenaresse van is.

"Wat is er morgen eigenlijk?", vroeg ze net.
"Morgen moet je vroeg op. gaan we in Midden- en Noordlimburg Quanjels fotograferen."
"En wat ik dan doen?"
"Helemaal niets, alleen maar mooi wezen, dat lukt je vanzelf."
Ze is er weer helemaal klaar voor.

zondag, december 02, 2007

Snel reageren: gedichten over muziek

Hallo familie,

wie heeft nog goede gedichtentips over muziek?
Ik heb ze voor morgen nodig...
ik hoop dat iemand mij kan helpen..

Saxoboy