vrijdag, april 06, 2012

Kleinschalige biologische technologie


Ongeïnteresseerd in mijn volgende studie kun je mij niet noemen; in deze weken heb ik vier open dagen gepland van verschillende universiteiten en een hoge school. Maar wat zijn sommige presentaties toch saai. Heel leuk zo’n PowerPoint, maar die kun je net zo goed opsturen als de presentatie alleen bestaat uit het voorlezen ervan. Want dat is wat er bij de meeste presentaties nog steeds gebeurt. Er staat een zin in de PowerPoint, die lezen ze op, dan wel aangepast met vervelende stopwoordjes en vaag gebrabbel eromheen, dat de vlotheid en aandacht compleet laat verdwijnen. Dit kan een concentratiestoornis van mijzelf zijn, maar ook een vader voor mij bewees door op zijn blackberry te spelen dat alles niet zo opwindend was als het zou moeten zijn, wil je echter meer mensen naar je opleiding lokken.

Nu was er een opleiding, genaamd nanobiology, waarbij een Zweedse man presenteerde in het Engels. En alsof dat nog niet genoeg was, vertelde hij echt een verhaal om zijn Engelse PowerPoint presentatie in plaats van het op te lezen. De opleiding sprak mij aan, omdat naast de PowerPoint er overzichtelijk uitzag, de opleiding dit jaar van start gaat, dus beland ik in de pilot. Dit is ook de reden waarom deze studie niet alleen kleinschalig is op het gebied van biologie, maar ook het aantal studenten wordt rond de 30 a 40 geschat waardoor er dus veel gefocust wordt op een kleine groep. Dat klinkt mij in de oren als een elite groep, en dat leidt tot minder aanbod en relatief veel vraag. Leuke reden voor erbij.

De opleiding gaat over het toepassen van natuurkunde in de biologie. Dus hoe werken de krachten van eiwitten op elkaar? Ook is een flinke basis wiskunde vereist, omdat data van de cellen omgezet moet worden, om zo modellen te maken die de celprocessen vertegenwoordigen. Klinkt goed voor mij; zo heb ik biologie, maar komen ook mijn exacte vakken uit mijn huidige profiel terug. Alleen mis ik de psychologie een beetje die ik wel in andere deels technische studies kan vinden. Daarvoor ga ik nog de studies psychology and technology, en natuurlijk psychobiologie.

3 opmerkingen:

doortrapper zei

Oh, ik dacht dat als ik iets presenteer en iemand is met z'n Blackberry bezig, dat die dan aantekeningen aan het maken was nav het gepresenteerde ....

J.W. zei

Nanobiologie, dat is toch het kleinste van het kleinste etc.? Jouw enthoisiasme daarvoor spreekt me aan Hub. Moeten we binnenkort toch de opbouw van de atomen, de electronenschillen etc. nog maar eens nakijken.

ellen coumans zei

zij er ook geen bijvakken (verbreding?) in de psychologie om er naast te doen?? het klinkt alsof we misschien nog een paar jaartjes een zoon in huis houden??
er zaten 2 zinnen in die niet liepen,oop!
lever alvast maar weer een paar reclame pennen voor hub, voor zijn nieuwe studie..