zaterdag, december 12, 2009

Dwaalspoor

Weet je wat? Ik regel een treinreis waar je maar 1 keer hoeft over te stappen nl in Sittard, kun je nog een beetje tukken onderweg want 7 uur op is wel erg drastisch voor jou... Aldus John.
Affijn, ik sta dus een half uur voor vertrek op Amsterdam Sloterdijk en jaja, na de handleiding begint het kaartjesapparaat een beetje begrijpelijk te worden hoewel ik moet dringen om ertussen te komen. Nee, niet tussen het apparaat maar de continue stroom reizigers die aangewezen zijn op weinig apparaten want een deel is gewoon defect.
John was weer optimaal qua regelen: ik had in Sittard 14 minuten om van perron 2a naar 3a te komen en dat is anderhalve stap achterwaarts. Voor de zekerheid schreef hij het toch maar op een briefje, projectie :)

De NS kwam haar reputatie weer geheel na: vlak voor Urecht:
"Dames en heren, u dacht in de directe intercity naar Maastricht te zitten maar ik moet u teleurstellen... Een minder ervaren collega zette zijn treintje onhandig op een baanvak tussen Utrecht en Den Bosch zodat we dat traject voorlopig moeten mijden. Maar ik kan u een advies aan de hand doen: stap in Utrecht sowieso uit want deze trein gaat geen meter verder." De man had gevoel voor dramatiek want laste een pauze in. "Neemt u bij voorkeur de trein naar Eindhoven via Best, de enige die het zijspoor in Den Bosch neemt. Die vertrekt over 18 minuten op spoor 6." De goede man vergat te melden dat dat hetzelfde spoor was als waar we uitstapten dus iedereen lopen en lopen en.... weer omkeren :)
"Vanaf Eindhoven hebt u weer een riante keuze uit vervolgtrajecten, ik wens u een prettige reis."
Ik volgde de meute heen en terug hetzelfde trapje op/af om te wachten op de trein Best-Eindhoven. Jaja, die KWAM.
Maar gaf weer teveel keus: vlak voor Den Bosch kwam dezelfde grappenmaker aan de lijn: "volgens mijn optimistische visie ZOU u hier kunnen wachten op spoor 4 om daar de rechtstreekse trein richting Maastricht te nemen die de dienst lijkt te hebben hervat. U bent dan maar een half uur te laat." Hij had gelijk, dat zou een riante meevaller zijn geweest in de statistieken van de voormalige NS. Jaja, ook die kwam en vertrok maar een paar minuten te laat. Mam maar eens bellen: half uurtje later hoor, valt reuze mee.
En ja, het zat NOG meer mee dan ik dacht want het achterstel treinstel ging direct naar Heerlen, dus niksnie overstappen in Sittard. MOOOOOI. Toen die Tarzan ons treinstel zelfs persoonlijk kwam bezoeken werd het bericht nog leuker: "Wilt u echt naar Heerlen? Dan zit u nu prima." Helaas moest een bejaard echtpaar tegenover me naar Maastricht. "Een ieder die naar Maastricht moet wordt helaas geweigerd in het voorstel treinstel want gezien de andere vertragingen en problemen zit dat meer dan vol, letterlijk explosief bomvol. Voor u heb ik in de aanbieding de overstap naar de stoptrein naar Maastricht, slechts een kwartiertje langer maar o zoveel rustiger dan de bom hiervoor in."
Heeeeeee, IK zat goed, ik bleef heerlijk zitten en ja, liep vast richting uitgang want die 4 minuten naar Geleen kon ik daar wel overbruggen.
De remmen van de treinen moesten verbeterd zijn want hij remde nog niet toen ik het asiel al zag. Bij de manege nog steeds niet. MANEGE? Slik, dit was niet helemaal goed. Pa gebeld want ma stond dus op station Geleen Oost en hield zelfs een neger aan in de hoop dat ik dat moest zijn...
In Heerlen aangekomen (ja pa, ik vermeed NS al 20 jaar en weet dus niet dat Geleen Oost geen intercity station meer is en ja, ik weet ook waarom ik NIET meer met de trein wil) kwam de ultieme grap: de eerstvolgende stoptrein terug ging over 52 (u leest het goed, bijna een uur dus) minuten. He??? Dan pas??? Ja,inderdaad, zo zijn de nieuwe spelregels. Terug die trein in, terug naar Sittard en gelukkig werd ik daar opgehaald door pama want ik zou niet weten hoe lang de stoptrein van Sittard naar Geleen weer op zich liet wachten. Dat detail is me bespaard gebleven.

Kortom: leve de NS maar met name, level de gsm :)

maandag, december 07, 2009


"Lieve Sinterklaas, geef dit jaar alstublieft kleren voor al die arme vrouwen in Papa's computer".
De schoen gezet dus, maar nee, kleren kwamen er niet in.
De dag erna weer een schoen gezet, en natuurlijk moest LP toen ook.
En jawel, toen kwam-t-ie-dus-wel.
We zijn er beiden héééél blij mee.

dinsdag, december 01, 2009

AUB geen kettingmails meer doorsturen AUB

Bij deze het verzoek me uit alle emaillijstadressen te verwijderen, bel maar liever! Vandaag mocht ik weer een ' kettingemail' ontvangen. Zoals vaker aangegeven, deze worden vaak gebruikt door spammers om email-adressen te verzamelen, en daar krijg ik er al genoeg van. Mocht je twijfelen, google even op de titel van de email, dan krijg je bv. dit:

Hoax is een Engels woord voor nep, bedrog en oplichterij. De term wordt vaak gebruikt in de als aanduiding voor bepaalde nepberichten die je kunt ontvangen in je postvak. In deze e-mails wordt over het algemeen iets verteld wat laagdrempelig is en snel geloofd wordt met als afsluiting een zin om de e-mail zo veel mogelijk door te sturen naar anderen met als gevolg dat de e-mails ook in omloop blijven.
Hieronder een overzicht diverse van deze hoaxes.

Waarschuwing van Kassa, Postcard From Hallmark
Olympische fakkel virus
Rode lippen virus
Virus Splits Brussel-Halle-Vilvoorde
La Bible Des Moines virus
Zeer zwaar virus op komst (A virtual Card for You)
PowerPoint Virus, 'Het leven is mooi'
Osama Bin Laden virus
Welcome to The Matrix virus
iPod gratis bij doorsturen
Verwijdering Hotmail account
MSN sluit een week
Hotmail hacker ergleukhoor@hotmail.com
Betalen voor MSN en Live Hotmail
Bewaarengeltje
7 jaar ongeluk in de liefde
Bankpas wordt gestolen
Geld van Microsoft / Bill Gates geeft geld weg
Libresse Make-up setten
Oud vrouwtje, doos, supermarkt
Vmail gratis pakket glossy dames magazines
Pincode achterstevoren invoeren
Politiebericht voor GSM gebruikers
Illegaal gefabriceerde zuurstokken
Ericsson / Nokia gratis telefoon
Stichting Brein
Teveel Hotmail adressen
Nieuwste versie Messenger
Dit jaar geen belastingaangifte invullen
Blauwe enveloppe van de Belastingdienst
Red Bull glucuronolactone
Strawberry Meth / Strawberry Quick
Postbode bezorgt pakketje van Welzorg
Verkoop van parfum
Nieuwe politievideo camera's
Waarschuwing spookfacturen
Nieuwe manier om een auto te stelen
Het Teddybeer virus (jdbgmgr.exe)
Ban illegale Games en Software
The Budweiser Frogs
Internet-vriendschapsdag
Statische electriciteit in tankstations
Blikjes frisdrank schoonmaken
Robot.txt bestand updaten (Duits)
Hyves contactpersoon hacker
Betalen voor Hyves
Hyves krabbel van Irving en Maipe
Hyves Goldmember worden
Hyves Buddypoke
Hyves wordt gereset

maandag, november 30, 2009

wishing well

Bedankt, bedankt, lieve fee.

Ik heb de vrijheid genomen Uw aanvankelijke instructies te verwijderen, want daar kon ik niets mee.
Maar onder meer Uw laatste aanmoediging is blijven staan: gewoon op de playknop drukken.

En verder:
Converteren kan ik nog niet, nu ook geen tijd het uit te vinden :( OK, ik probeer het, even DUIMEN! Ja, ook dat werkt maar helaas kan dat filmpje dus NIET gelezen worden omdat het vanaf mijn desktop komt en dus geen weblink heeft. Of kunnen jullie het wel openen? De rechtse dus? (Nee, lukt mij niet, de web beheerder)


Hoe dan ook: druk op het play-symbool links en al uw wensen worden vervuld :)



PS.
Zoals jullie bekend moge zijn, is dit een -educatieve- gelukwens van zus/tante Lies, waarmee ze al onze wensen in de voorafgaande huwelijksjaren heeft willen weergeven.

zondag, november 29, 2009

Excursie 6-12 a.s.


Op 6 december a.s. is er een excursie(tje) gepland door Oud-Rekem, het Vlaamse plaatsje dat in 2009 de prijs voor het mooiste dorpsgezicht heeft gekregen.
Het programma ziet er uit als volgt:
- 15.00 uur: Verzamelen in 'De Oude God', een restaurant in Oud-Rekem.
- Wandeling door Oud-Rekem o.l.v. een gids
- 16.00/16.30-17.00 uur: aperitief in een Oud-Rekemse uitstalling
- 17.15 uur: terug naar 'De Oude God'.
- 18.00 uur: aan tafel.

Gaarne vernemen we, liefts z.s.m., wie aan dit familie-uitje wil deelnemen.

zaterdag, november 28, 2009

Tijdschrijven in het onderwijs ....

Minister Ronald Plasterk van Onderwijs is tegen het instellen van systematisch 'tijdschrijven' in het onderwijs, zoals recent voorgesteld door de Onderwijsraad.

Tijdschrijven zou volgens de Onderwijsraad een oplossing zijn voor het probleem dat onderwijsinstellingen weinig inzicht hebben in de tijdsbesteding van docenten.

donderdag, november 26, 2009

Geen 53 rozen

Geen 53 rozen,
53 rozen
geen 53 rozen voor jou.
Maar 53 kralen,
moet je snel gaan halen,
Alvorens ik het weer berouw.

zaterdag, november 21, 2009

Halve Sinaasappel




Op de bilderdijklaan 7 staat in de keuken een plant. Een normale plant, zo dacht men eerst, maar later bleek het toch anders. Waarschijnlijk is deze plant familie van de fruitbomen waaraan appels, peren en sinaasappels groeien.
Dit komt doordat er een sinaasappel aan de plant werd gevonden. De plant was een half jaar daarvoor nog een gewone kamerplant. Maar dit is nog niet alles, de sinaasappel was namelijk maar voor de helft gegroeid. De vrucht ziet er smakelijk en rijp uit, maar waarom deze halve sinaasappel daar is gegroeid, weet niemand. Waarschijnlijk is de sinaasappel maar half, omdat het achter een raam staat en daardoor maar de helft van de benodigde hoeveelheid zonlicht binnenkrijgt.

woensdag, november 18, 2009

Nieuwe medische techniek bij dieren


In het laatste nieuws van de week is bekend gemaakt dat ook haaien nu vooruit zijn gegaan in de medische zorg, op het gebied van kraamzorg.
Zo blijkt bij een geboorte van 8 kleine haaitjes, de normale manier van bevallen niet te werken. Een andere haai hielp moederhaai door middel van haar te bijten. Nee, geen jaloezie omdat deze niet-zwangere haai ook zo graag een achtling gehad willen hebben, maar om een humanistische keizersnee na te maken. Vrolijk kwamen uit het gat in de buik van de zwangere haai de kleine haaitjes tevoorschijn.

Bron: 7days

vrijdag, november 06, 2009

Jolijt in Lauenstein

Ja, je wordt 52, een kaartspel vol en je hebt vrienden. Die komen dan zelfs naar het Duitse Lauenstein om dat met je te vieren. Voor Tsjechen nauwelijks een afstand, voor Nederlanders ietsje meer.
Maar ze kwamen en boden hun wensen en geschenken aan. De naaste familie deed dat ook en dat gaf nogal wat jolijt, want er daalde zowaar geld uit de hemel. De Joden waren al blij met manna, zo meldt de Bijbel, maar hier gebeurde iets dat Ine best als een nieuwe tradite gehonoreerd wil zien.
Gaarne laten we U de filmopnamen zien, waaruit blijkt hoe hoe een 52-jarige dit nogal jolijterig heeft beleefd. Ze kraait en kirt als een echte tiener, wat ze in wezen misschien ook nog wel een beetje is. Volwassen worden is iets voor volwassenen, iets engs in elk geval.
En nee, de film is niet op de site te zien, maar op aanvrage gratis verkrijgbaar.

Daarna kwam John nog met 52, ja 52, een kaartspel vol, dootjes, die van K2 naar SA geopend dienden te worden.


Wat wil je ook met zoveel dootjes.
En een volwassen John, die dit alles moest meebeleven, is zo te zien toch blij dat het weer snel is afgelopen.

Camera: Jos Gielkens

woensdag, oktober 14, 2009

Ine and a broken car to Opatija

The champion ship has left the harbour
-----------------------------------------------------

Sitting in the bar on Sunday close to midnight, I had a lot of nervous people around me. The organisers were waiting for the last participants to arrive. One of the French teams was scheduled to arrive late as they preferred to enjoy the weekend in France, whereas the other French team had been severely delayed because of a bomb threat. Professor Kemal, from the European University Sports Association, was nervous, not because he was missing money, but because the players have to pay the EUSA-fee before any tournament starts. According to the official regulations teams that does not fulfil this requirement cannot compete. I, however, only waited for another glass of wine. Unfortunately the French arrived before the wine. The bar had been closed.

Waking up Monday morning and looking at the schedule for the first five rounds of the tournament, it was difficult not to find a Polish team playing another Polish team. I did what I could to find these odd matches and here are a few boards from these.

In the first round I kibitzed a team which name perfectly describe our sport
-“The University of Applied Sciences” from Den Haag. They played The University of Economics from Prague. The latter team contained a pair that recently, in Istanbul, was crowned World Junior Champions — Milan Macura and Michal Kopecky. As usual they have Pavla Hoderova and Jana Jankova as wings, and should have been coached by their Dutch captain Ine Gielkens.
However, when Ine was supposed to leave the Netherlands to start the long journey to Croatia, her car did not work. Luckily, she had another one. After having carried all her luggage to the other car, and started her journey, this car broke down as well.
She is now lying under the car and hoping she will arrive in Opatija before
the tournament is over. So don’t listen to the French guys if they are frustrated.


Christer is happy to see that Ine has meanwhile made it to Opatija. (She apparently also has another fellow)

By Christer Andersen

donderdag, oktober 01, 2009

Weltbild

Shit, st Petersburg vergeten. Dat is nou net het spel dat we grijs spelen en waarvan we er nog maar 1 hebben en dat ligt in L. Dom. Ff google waar het het goedkoopst is, nieuwe erbij kopen. Aha, in NL minimaal 22 euro en wat zie ik daaaaaaar: in DLD via een onlinebestelling maar 14,99? Kijk, daar moet ik zijn!

www.weltbild.de Huppakee. Versandkosten.... poe.... logisch ja, moet naar NL nu, dus dan maar paar spellen erbij bestellen om die 14 euro verzendkosten te relativeren.
Jaja, die is lollig en jeetje, vrijwel alles is goedkoper dan in NL dus dat is ook een erg leuk kado en kortom, st Petersburg is zo schappelijke geprijsd en we hebben nog heel wat verjaardagen te gaan dus doe er daar ook nog maar een paar extra van en toen waren we 163 euro verder, incl verzendkosten dus 177.
Bezorgen via 3 werkdagen maar dat is voor DLD, zal dus wel 5 werkdagen voor NL zijn he?

He kijk nou, email van Weltbild met de bevestiging van de bestelling en met uiteraard het geruststellende bericht dat het geld snel wordt afgeschreven van onze rekening. Dat lukt ze wel binnen 3 werkdagen ja.
Daags erna alweer een mail van Weltbild, wat een service zeg, is vast het trackingnr om te laten zien waar de bestelling zich nu bevindt?
Nee.

"Helaas is 1 spel (Bang), niet meer voorradig en kan niet meer geleverd worden."
Balen maar och, dan niet. Nergens staat hoe ze dat geld dan gaan retourneren.

En alweer een mail: "we hebben nieuws over uw bestelling: dit deel (alles behalve Bang en St Petersburg (kortom alleen de aanvullinkjes om de verzendkosten te relativeren) is inmiddels onderweg. De rest wordt later geleverd". PECH!

Jawel. Weer een mail van Weltbild, begint een beetje te spammerig te worden maar wie weet vertellen ze hierin hoe ze het geld gaan terugstorten van het ontbrekende spel. Nee, bijna goed. "Het spijt ons zeer dat we de reclame voor St Petersburg verkeerd op onze site hadden staan; het spel kunnen we u niet aanbieden voor die prijs van 14,99, alleen voor 24,99. Graag uw reactie vanwege al dan niet doorvoeren van de bestelling."

Daar had ik wel een idee over, en een paar voorstellen:
- Hier in NL moet u dan gewoon het artikel leveren tegen de bevestigde advertentieprijs die ook in de bevestigingsmail naar mij vermeld staat.
Kortom: ik wil alleen de gehele bestelling (OK, zonder BANG, is geen probleem) tegen de bevestigde prijzen of
- Ik hoef de rest dan ook niet, ik ga geen 14 euro verzendkosten betalen voor een paar kleine aanvullende spelletjes. St Petersburg niet voor 14,99, dan annulering van de hele bestelling. Hoe krijg ik mijn geld dan terug?

Kiest u voor optie 2 dan licht ik gaag onze Consumentenbond in want deze service en communicatie wil ik andere Nederlanders graag besparen.

WB reageerde de dag erna weer: of ze me ajb even mochten bellen want ik leek het niet te begrijpen?

"Niks nie bellen, ik wil alles op papier danwel email. U bent duidelijk genoeg, ik toch ook? Ik begrijp het prima en mijn 2 opties zijn toch ook zonneklaar?"

WB. Nieuwe juffrouw, dit keer zelfs met gericht emailadres, niet meer dat info-gedoe maar adres op naam. Zozo, wordt menens dus.
"Ob die Geehrte Frau Ine de verontschuldigingen wil accepteren, het spel wordt haar 6 maal voor 14,99 geleverd MITS VOORRADIG".

"Dank u mevrouw, helaas niet meer tijdig voor onze vakantie maar ik kom er wel overheen. Graag naar ons adres in Amsterdam mits voor 19 oktober, zo niet naar een adres in Lauenstein."

WB: Nee nee, dat doen we niet, we kunnen alleen verzenden naar het adres gekoppeld aan de credit card en we kunnen buitenlandverzendingen "nicht so genau planen...."
Of we ajb een afgevaardigde in huis konden opstellen om te wachten op de bestellingen die via Selekt worden gebracht, kortom op 2 opeenvolgende dagen en anders foetsie terug naar afzender, maar nee, welke dagen weten we echt nog niet.

"Helaas hebben we geen vrienden die hun kostbare vakantiedagen hier als hanggeranium achter ons raam willen doorbrengen om vol hoop wekenlang te wachten op de Selektmijnheer; onze buurvrouw is 83 en zou hooguit de meneer zelf nog willen hebben maar dan vergeten de spellen in ontvangst te nemen.
U kunt eenvoudig nagaan dat het huis in L op dezelfde naam staat van deze credit card en ik vind het prima als u daar na 19 oktober levert. Mijn geduld raakt op, bevestigt u dit even en dan zijn we eindelijk klaar."

WB: "De 6 spellen zijn voorradig maar kunnen u helaas toch niet voor 14,99 geleverd worden, ik mag ze u nu wel aanbieden voor 21,99"......

"Dank u, nee dus, alles annuleren en met name: ik ga nu alle emails verzamelen en doorsturen want de Consumentenbond zal smullen van al uw toezeggingen en herroepingen."

-----------------------------------------------------------------------------------

dinsdag, september 29, 2009

Biologie foto's klas 1

http://biologieijsselcollege.nl/Images/moord2006/index.htm

Boekenwurm moet 5000 boeken uit woning halen

Uitgegeven : 29 september 2009 17:57
Laatst gewijzigd: 29 september 2009 17:57
GELEEN - Boekenwurm J.W.Gielkens uit Geleen moet binnen twee weken al zijn vijfduizend boeken uit zijn woning halen. Dat heeft de rechtbank in Maastricht dinsdag bepaald.
© ANP

De mede-eigenaar van de woning, L.P., was naar de rechter gestapt, omdat de situatie in het huis van Gielkens onleefbaar en brandgevaarlijk zou zijn.

De rechter stelde L.P. in het gelijk. Wat de leesfanaat nu met zijn boeken gaat doen, is nog niet bekend.

Zijn plan om een eigen boekenwinkeltje te beginnen is in ieder geval van de baan. ''Mijn plezier is nu wel weg. Waarschijnlijk verkoop ik een deel en sla ik de rest ergens op'', laat hij weten.


Gielkens zegt zich wel enigszins in de uitspraak te kunnen vinden. ''Het is inderdaad een beetje een uit de hand gelopen hobby. Maar onleefbaar zou ik mijn huis nog niet willen noemen. Ik heb nog twee stoelen om op te zitten: een voor mezelf en een voor L.P.''

Capels Dictee

Let niet op de spellings-en typfouten, ik heb de oorsprongelijke mail gekopieerd en dus niks veranderd, alleen in goede volgorde gezet.

Dus toch kon het. Ik zocht op internet naar de juiste spelling van het Groots Capels Dictee, maar geen 1 site bleek behoefte te hebben aan het verlenen van een dienst aan de mensen die misschien nog is het dictee na wilde lezen. Maar door een beetje bijdehand te zijn en de juiste contacten te zoeken, via het theater zelf, is het dus toch mogelijk de digitale versie te ontvangen. Zo, nu is de fouten van de familie corrigeren!

---------------------------------------------------------------------------------------

Van: hub hub [mailto:hubhulcje@hotmail.com]
Verzonden: zondag 27 september 2009 16:50
Aan: Isala Theater
Onderwerp: Dictee

Beste,

Ik heb via school(IJsselcollege) meegedaan aan het Dictee en ik was benieuwd of mijn grootvader veel fouten zou maken, omdat hij beweert dat hij alle woorden goed kent. Dus heb ik hem mijn zinnen voorgelezen. Maar het probleem is, dat ik alleen mijn aantal fouten kan zien, niet eens bij welk woord, maar nu wil ik ook graag weten hoe het wel geschreven moet worden, zodat ik ook mijn grootvader kan controleren.

Ik hoopte dat jullie mij misschien konden vertellen hoe ik aan de juiste zinnen kan komen,

mvg,

Hub Coumans


Van: Lia de Boer Namens Isala Theater
Verzonden: maandag 28 september 2009 12:01
Aan: Jobien Rentmeester
Onderwerp: FW: Dictee


Beste Huub,



Allereerst wat leuk dat je het dictee oom met je grootvader aan het maken bent. Als het goed is zou er bij jou met pen een streepje door iedere woord moeten staan waar een fout in zit. Ik heb in de bijlage het juiste dictee gedaan, zodat je het na kunt kijken met je grootvader. Succes en als je nog vragen hebt dan hoor ik het natuurlijk graag.




Met vriendelijke groeten,



Jobien Rentmeester
Marketing Manager



Tel. direct: 010 264 6509

Tel. kantoor: 010 458 6300

Fax.: 010 458 6111



Stadsplein 5
2903 HH Capelle aan den IJssel

Postbus 222

2900 AE Capelle aan den IJssel

www.isalatheater.nl

zaterdag, september 19, 2009

Winnende aap

Subject: RE: Wie is de knapste wereldkampioen? En wie volgt? Zie www.gielkenswgeleen.nl

Dat is een makkelijke keus. Kijk maar eens goed naar de foto's

Met vriendelijke groeten,

Jos Gielkens Gielkens Management, Consultancy en Training B.V.
Clarastraat 24 KvK nummer: 14095808
6462 TP Kerkrade BTW nummer: 8182.86.507.B01

045-5352555 06-21981508
Jaaaaaaaa, Jos snapt het! Die AAP uiteraard, onze mascotte!
Overigens, die hadden we niet bij ons maar kregen we te leen van Jamilla Spangenberg die zelf zei dat hij voor hun team toch te laat was. Nou, bij ons team werkte hij PRIMA!
En wie er volgt? Ik vind dat de jeugd nu aan de beurt is dus kleinkinderen, laat eens van je horen! Beetje in de krant komen en Lies/Hub, waar zijn jullie nieuwe schaaktrofeeen?
Ine


Krijgen we daarmee dan niet nog meer winnende apen?
Och, het was tenslotte onze voorouder, zo leerden we nu al weer 200 jaar geleden.
En nog altijd blij met de resultaten van zijn nakomelingen.

vrijdag, september 18, 2009

World Champions Japan-Czech!











How they became World Champions!

私は世界チャンピオンだ (I am a world champion; at least I hope this is what it says )

The 1st Transnational World Youth Congress was held in Istanbul, which is partly European and partly Asian.
So we participated with one Asian pair (Japanese pair Hiroaki Miura and Noriaki Koike) and one European pair (Czech pair Milan Macura and Michal Kopecky) . Team Japan-Czech!

The pairs never met, they only knew each other from BBO where Hiroaki asked for team members on his profile. Different culture, different style of players (Japanese players are very disciplined; they hardly show emotions which makes them perfect team players, they also never blame their team mates for anything!). There was mutual respect, both pairs scored well from the beginning. They ended 2nd in the Round Robin, won the quarter finals easily from Poland but then the horror story began...
But first we had to agree on a "yell". The "high five" the Czechs usually use when winning a match was not common to the Japanese so Milan suggested a yell, only used when any of the finals mathces was won. But what to yell? We asked about some Japanese words and agreed on 準々決勝 after winning the quarter finals, on
準決勝 after winning the semi finals and finally on
決勝戦

IF we would win the finals! To he honest it was quite hard to pronounce but Milan got so enthusiastic he wanted to yell 3 times
決勝戦 IF we would really win the finals and two times 準決勝 after the semifinals .

But how to earn that right of these yells?
The semifinals against the Dutch started really bad, half way we were 33 IMPS behind! How to win 34 IMPS in the 2nd half of 16 boards? Well, honestly we needed some help from the Dutch who had one very expensive board where they went one down in the wrong slam, where Milan and Michal duly bid and made the right slam (17 IMPS). For the rest there were no really exciting boards, just trying to stay concentrated and competitive. The unbelievable happened, we won the semifinals on 1 IMP! Huge relief is obvious on all our faces (picture at the desk, just after comparing scores). So we deserved the 2nd yell and as promised we yelled it twice: Djung Kesju, Djung Kesju!!! And you can believe that the exlamatian marks were heard!
For some reasons now the team was stronger than ever: even at 22 behind after 2 out of 3 sets in the finals they went into the rooms confidently for the final set of 16 boards and yes, they did it again! This time even more convincingly with +17 IMPS difference. Hiroaki, Noriaki and I ran to the closed room to meet Milan and Michal who already heard from the Vugraph operator the great news! Wow, the yell, three times Kesju, Kesju, Kesju was also heard three floors higher (closed room was at level -3). The most moving moments were when we climbed the stairs: on top there were many fans, cheering and applauding loudly!
It was and still is so hard to believe; we are so very glad this transnational, even transcontinental (as is Istanbul), team Japan-Czech won the first edition of these World championships!
I am their very very proud captain! I hope this team will play again next year in the White house juniors and of course, I would really like to be their captain again!

What they yelled? Well, I am not even sure the phonetical spelling is OK: djung (djoeng) means half, so djung djung means quarter. Kesju (Kesjoe) is finals so they were only allowed to pronounce these words AFTER they won them. (the repeating Milan wanted was just because the yell would be too short otherwise).

-------------------------------------------------------------------------------------

After the team matches the pairs matches started and after them the party was really complete: the other Czech pair, Magdalena Ticha and Franta Kralik (18 and 19 only!) won GOLD as well (IMP pairs)! All Czech players left with a GOLD medal!

Magda and Franta are on the picture with the Dutch pair Marion Michielsen and Tim Verbeek who very convincingly (5% ahead!) won the MP pairs so two gold medals for the Dutch.
So the national antem of the Czech Republic was heard after all (for transnational teams they do not play national antems), at the price giving to Magda and Franta.

And were the medals real gold? We can see Milan and Marion test them on one of the pictures .

Celebration time for all gold medalists! I am sure they will celebrate much longer!

Ine Gielkens, coach and captain of the Czech Juniors.

World Champion Japan-Czech

Let's see if this link will work?





vrijdag, september 11, 2009

Voor Cybergamers

Belangrijke mededeling.
Nu mijn ping op internet weer op orde is, wil ik Sky en Creo thuis uitnodigen om zich, met hun Orcks en Gruphies, voor te bereiden op Warcraft IV. Wie deze helden wil ontmoeten, moet zich z.s.m melden.
We laten niets meer heel van Grubby. Die notabene zijn Chinese vriendin alleen maar kreeg als hij wereldkampioen zou worden.
We gaan aanvallen waar hij het niet verwacht. Een nieuwe strategie. Is dat even schrikken als we al zijn boeren al voor de brug het water injagen. Raakt hij zijn vriendin ook kwijt. Maar Creo is nog single. Dus.
Duidelijk? Of ben je al duidelijk te oud?

woensdag, september 09, 2009

Ontstaan Scheikundig iets

Niemand kan mij zeker vertellen wat er gebeurt als kryptoonatomen en loodatomen tegen elkaar aan knallen?

maandag, september 07, 2009

kneteman en brinkman

zijn weer vervangen door pauw&witteman,

maar vergeet ook niet Holland Sport weer is begonnen (ma 20:30 nl3).

zondag, september 06, 2009

beyond the game

Docu over top-gamers:

Klik hier

en dan nog even op het video icoon klikken natuurlijk!

vrijdag, augustus 21, 2009

Wereldkampioen.

En waarom ook niet?

Maar toch, even weg naar Schokland, even draaien we onze rug en ze zijn wereldkampioen.
Hulde voor het talent en doorzettingsvermogen van deze mensen. Waarbij we links willen beginnen om tenslotte rechts uit te komen.
Gaarne zouden we dit in het Tsjechisch en Japans willen herhalen, maar dan moeten we die talen eerst weer even ophalen terwijl John dat met zijn uitzonderlijke gaven zonder meer en wthout any ado zal kunnen overbrengen.
Rest ons Milan en Michal veel succes te wensen voor de komende parenwedstrijden. Waarvan de Japanners helaas de finales niet gehaald hebben. Maar die hebben ook heel wat minder training van goede huize gehad. En als je toch bezig bent John, breng dat dan ook maar even over.

Finally World Champion!

Just look at Bulletin nr 5 and 6, only front page will be enough to convince you :-)

Regards from Hiroaki, Noriaki, Michal, Milan and 2 proud captains, John and Ine

http://www.worldbridge.org/tourn/Istanbul.09/Bulletins.htm

donderdag, juli 30, 2009

Fietsroute 2

Door Hub Coumans

Vandaag fietste ik meer naar het zuiden, dit keer richting Spaubeek. De Oranje bol is het huis van Oma Coumans, daar ben ik langsgegaan en daarna via de oranje weg terug naar Geleen.

woensdag, juli 29, 2009

Fietsroute 14,5 km

Door Hub Coumans op vakantie te Geleen


Deze fietstocht gaat van Geleen naar Sweikhuizen, via Schinnen naar Wintraak, en dan volgens Puth weer naar Geleen. In die volgorde. Het groene bolletje is bilderdijklaan 7 in Geleen, het rode bolletje is de Sweikhuizenberg. De groene lijn is de route, de rode stukjes zijn erg stijl omhoog(steil omlaag niet aangegeven).
Deze route zelf gefietst, daarna pas gekeken hoe ik ben gegaan.

zaterdag, juli 04, 2009

Terrorist of optimist?

Met ING geen pingping!

17 Juni: "ja meteer ING (had hij die titel maar gehad, was ie misschien slimmer geweest...), we zijn al bijna 40 jaar bij de Postbank en tja, die valt nu onder ING". We willen nu alleen even weten of de voormalige postbankservice nog steeds van kracht is. Wat zegt u? Als we vanaf morgen 2 maanden weg zijn kan alles via email? ING is een moderne bank die zich van alle taken kwijt? Prima, dan kiezen we de verlengde Postbank uit als onze nieuwe zakenrekening althans als u die binnen 5 dagen kunt regelen. DEAL! Morgen al? Prachtig!
18 Juni: NEE
19 Juni: deel 1, de inschrijfformulieren die op 18 juni beloofd waren. Invullen, "even" een print van 17 blz BV in oprichting erbij en hup, meteen de bus op zodat ie 19 juni weer terug is bij die meneer ING die tot nog toe maar 1 dagje te laat was in zijn schema. Voor de zekerheid op formulier postadres Amsterdam opgegeven want in Beets wordt TNT dik betaald om alle post kwijt te maken (want komt niet in Lauenstein en niet meer in Beets maar gelukkig komt een deel retour afzender zodat die dure gms-minuten afdwingen om ons te vertellen dat hun rekeningen retour komen (prima toch?). Dus "Amsterdam" want zoals telefonisch afgesproken doen we alles per scans en mail voortaan dus uberhaupt geen post maar ZOU u zich vergissen dan Amsterdam want daar is ma en die stuurt het u dan wel weer terug.
23 Juni: NEE, uiteraard niet.
24 Juni: bellen vanaf Duitsland naar ING, wachten, muziekje, wachten, keuzetoetsen, wachten, nieuwe keuzes, wachten, muziekje, koffie (nee, die moet je zelf maken) ,wachten en jahaaaaa, mijnheertje! Na 47 minuten konden we verheugd ophangen: het was niets persoonlijks gelukkig; er was gewoon voor iedereen vertraging. Nou ja, we hoeven pas 2 juli weg dus OK, paar dagen vertraging mag maar volle week niet want zodra rekening er is moet daar eerst zelfs 18000 op gestort worden en pas daarna kan de exwerkgever het smartengeld erop kwijt en die lacht nu in vuistje: alle dagelijkse smakken rente blijven bij werkgever dus die demotiveren ING optimaal. Maarrrr wij storten modern online dus is er zelfde minuut dus ING mag nog even treuzelen.
1 juli, we zijn het helemaal zat, zijn vele mails en telefoontjes later. Mails zijn modern, was ING helemaal op ingericht toch? Na elke mail komt er zo'n badinerend NO-reply-mailtje: dank u zeer, hopelijk vinden wij binnen 5 dagen tijd voor u.... (5 DAGEN?????). Jawel, ze vonden na 6 dagen tijd en hadden een verbluffende vraag, een erg treffende mail zonder zelfs maar aanhef: " wanneer opende u deze rekening?" DAT IS HET HEM NOU JUIST, U ZOU HEM OPENEN MAAR DOET DAT NIET! Dat mail je terug en jawel, no-reply met dat misschien binnen 5 dagen........, AARGGGHHHH!
Maar weer die keuzetoetsen, meneer 4 aan de lijn (meters caffeine verder), of ik even wilde wachten? WACHTEN? Ik heb al genoeg vlees en u kweekt er hele eilanden zitvlees bij! Begreep de meneer niet, ook zijn titel week duidelijk van het ING-nivo af. 8 Symfonieen later kwam ie ons melden dat alle formulieren met bijlagen teruggestuurd waren. TERUGGESTUURD? Want????
Uw paspoort klopt niet, uw ID is niet goed gecontroleerd. WATTE???? OK, Geleen is Limburg maar toch een waereldjstad toch? En dat heuse wereldstadhoofdpostkantoor heeft me toen gestempeld. Trouwens, waarom komt u daar nu mee, u weet dat we vanaf de 20e in het buitenland waren en vanaf 2 juli al helemaal onbereikbaar...... O ja, u heeft gelijk, u weet inderdaad helemaal NIETS!
Ma bellen, envelop onderscheppen en terugsturen nadat wij notaris en advocaat vroegen om te verklaren dat IK IK was. Ja, HUN schuld, ING schuld maar zoiets heb ik altijd en ik kan echt niet even op en neer naar NL!
Ma bellen
Ma bellen
Ma bellen
Geen ING envelop.
De Muzieklijn bellen, aha een mevrouw (viel best mee, al contact na 19 minuten) dus dat biedt hoop. Of ik even.....WILDE WACHTEN INDERDAAD!
Ze had slecht nieuws voor me en ze had duidelijk een medische vooropleiding want ik kon horen dat ze genoot van slechtnieuwsgesprekken.
U bent een terrorist.Wie, IK? Ja, U, uw paspoortcontrole is negatief. Maar ik had u al 3 keer een scan gestuurd van mijn paspoort en ook van mijn superverse nieuwe kleine rijbewijsje. Nee, de laatste week al 3 keer ja. Aha, daar zit um de clou, u denkt dat die aardige mevrouw op de foto ik niet ben, dat die 40 jaar trouwe betaalwijzes bij een terrorist hoorde. En die verklaring van advocate en notaris, ook terroristen? Jaja, begrijp het, IK moet zelf naar een ING kantoor. O o o, wat vreselijk soepel van u, mag ook in het buitenland? Geweldig maar wat zegt u, Duitsland noch Tsjechie hebben vestigingen? OCH, GEEN ENKELE PROBLEEM TOCH? U stelt voor dat we doorrijden naar Roemenie en dan even 400 km om voor de hoofdstad en dan dan, heel misschien, als we daar dat kantoor vinden en het ook nog begrijpt wat deze terrorist van ze wil....?
Gruwelijk eenvoudige oplossing, had ik zelf kunnen bedenken, u maakt het de klanten zeer eenvoudig om uw fouten op te lossen.
Maar nu even over die formulieren, ik zag wederom niets in de mail (jawel, die no reply wel ja), maar waarom komen die dan niet in Amsterdam aan. WAT ZEGT U? NEEEEEEEE!!!!! Inderdaad NEE, alle huurders in Beets aan de lijn gehad maar geen schijn van kans, ING komt niet aan want:

En zo betalen we TNT om nog meer post kwijt te raken, want ook TNT heeft aandelen bij ING en ik betwijfel niet dat het andersom ook zo is.
Geen zakenrekening, geen BV en werkgever lacht zich scheel, 2 maanden extra rente gaan vangen.

Dus terrorist of optimist? Inmiddels geen van beiden meer.

vrijdag, juni 26, 2009

Binnenkort maar weer naar Zwitserland?

Nederland en Zwitserland zijn het eens over een belastingverdrag waarin Zwitserland het bankgeheim voor Nederlandse cliënten opheft. Dat heeft staatssecretaris Jan Kees de Jager (Financiën) donderdag bekendgemaakt.

De Nederlandse Belastingdienst kan nu informatie over Nederlanders met rekeningen in Zwitserland bij de Zwitsers gaan opvragen. Dat helpt De Jager in zijn jacht op belastingontduikers en zwartspaarders


Oeps?

Spijbelende leraren

'Regionale opleidingencentra (roc's) in Amsterdam-West moeten leraren die spijbelen harder aanpakken. Lesuitval bij de roc's is een groot probleem en zijn spijbelende leraren hiervan mogelijk een oorzaak.'

John geeft toch geen les bij een Roc?

dinsdag, juni 23, 2009

2 missing balls

May be you wonder how we are doing? Well, don't!

What can happen in one week? Let's see:

Only one week ago John escaped from a severe accident when victim of the complete brake failure in the 1991 camper (called Lassie or Christoffel) which had just returned from the annual testing and was proven to be still perfectly safe (thought it does not look like that, agree).
Lassie back to mechanic who told us what has happened and of course repaired the brakes.
Treat her (well, it's a him but who cares) like an old lady and don't leave her that long without driving, your old lady needs conitnuous practice or else the brakes will rust again. OK OK OK, but I don't trust a car with repaired brakes and besides, Lassie is a bit small, especially the 115*180 bed when we have to drive her for 2 months in too hot countries. So IF we can find something else to replace her, it would not be a bad idea though we just had bought her 2 new batteries and of course let everything fixed and believe me that our mechanics must have golden hands if you see their bills!
So I started looking at very nice 2001 campers, which have very nice prices :-( but OK, since the money we reserved for Lauenstein will not be used as such (we can not fix the attick, would be far too expensive, about 3 times the value of the house!) I thought that may be... BUT NO! John had other plans, he was looking into the 1800 zone (OK, I exaggerate, campers from 1989 and 1990) so even older than Lassie! And every one knowing us will confirm we are very good judges of old cars.... (no idea at all). I spent a fortune on my 1972 Manta Opel which is still not on the road, so now you have an idea of our skills.
Comparison of self supporting campers (solar and/or LPG for internal use) gave us 2 options:
1) 1989 for 8750
2) 1990 (1.5 years younger) for 8000
Solar in nr 1 had the size of a matchbox, on nr 2 there were 2 very large solar panels
LPG in 1 and not in 2 but well, we don't use that much gas and of course nr 2 had propane instead (bit more expensive).
Both power steering(which I need), both good brakes (yes, please!!!).
Nr 1 2,5 TD (OK, nice) and 117.000 km (no problem), nr 2 2,5D (less power but enough) and 130.00 km (still not much for a diesel, Lassie has 330.000! km and the motor is always reliable). So we wanted testing them both: nr 1 was still in wintergarage, so we could not drive and not test anything since the watertank was empty (so could not test the water and toilet) and the battery was disconnected. Nice lady with inconsistant story showed us the inside which was dirty but OK (Hymer B534, large (U)-sit at the end, bed in cabin above driver, kitchen in between at long side like in Lassie. And she started the motor for us but we could not drive (not in assurance, nor in road tax but with recent annual report (no problems that said). Fairy tale about perfect motor and good in mountains etc. We could only try the fridge on LPG (yes, OK) and had to believe her that the rest functioned as well (tap etc) but OK, we fall into traps from nice ladies who tell nice stories, we are too naive. Yes, she said, of course more expensive, this one has LPG AND solar panel and TD. And we had to agree the outside looked good (true). I had no good feeling not being able to test everything but John saw his first Hymer and already fell in love (of course only about the inside, we can not judge the rest). But I wanted to see the cheaper and younger nr 2 so we did. What a difference, old couple who had everything perfectly clean and the man drove the Hymer for many km with us, also testing hills. (B544, inside different, 5 sleeping places instead of 4 in nr 1, (train) sit for 4 people and still also a long coach/bench for at least 4 more (also bed nr 5, same 2p-bed in cabin as nr 1, and train sit can transfer into 2p bed). Kitchen at the back (my preferance, more closet room also and we take a lot with us!) Original (nr 1 was painted) and camera (to see the back etc) which would make my life more easy (pffff) and two large solar panels. Did I mention the very new tires, all the recent bills, the 2 new batteries and the recent annual report? And the new distribution (important and expensive in a diesel) was also recently replaced (bills to prove that, they last for 60.000 km). Nr 1 had no billls at all, the owner is a ambulance driver and did all maintainance himself.... (so no official mechanic bills at all). Very trustworthy nr 2 (and bills with real guarantee!). Easy reason to sell: the camper became too large, they wanted a smaller one and a younger one (old people, children gone). The guy honestly said that he did NOT want to sell but his wife did not trust herself any more to drive such a large car and wanted smaller for just 2 persons. So he was the cheapest but only wanted to sell if he liked the next owners (camper must be treated well, was his baby) and remember, it really was the very cheapest on internet (and the best from 1990 with everything new and replaced); he really did not care about the price but about next owners. And yes, it was a beauty with only disadvantages: no LPG (cheaper than propane) and no TD. But advantages plenty, like f.e. also the allowed 3100 kg (other only 2750 and both already 2400 empty!) besides all other advantages like larger solar panels (at least 6 times as large as the other one) and all important things NEW with official bills. And of course the camera for easy driving. So what would you choose? Also of course he showed that everything was functioning perfectly (yes, true) while the other left a lot of guessing. And of course we could not see the difference in kw (this one only 54 kw, other 70 (TD) because there are no real hills in Holland and the other one did not allow us test driving at all. This one seemed perfect, except the less engine power. Who cares about the LPG? Not me, I know we can only save the price difference of 750 euro by using 480 years LPG instead of propane. And also his propane bottles (2) were full, the LPG in nr 1 was empty (OK, cheap to fill it). 2 large solar panels, new batteries (both) so we could finally be self supporting and live without electricity (which Lassie needs all the time for the fridge). I forgot about all the guessing at nr 1, I fell in love with nr 2. Totally! The selling man saw that and trusted me/us to be the owners he wanted. He told and showed a lot!

But there was John and yes, it is his purchase (I am broke) so HE should decide. I did not really care (well, I did of course but both were larger and better than Lassie) as long as we would have a larger bed and a separate sit besides the bed. To be honest I only focussed on the more expensive ones, the 2.8 TD which were from 2001....but I would be glad for any improvement of Lassie, especially since the repaired brakes...
John decided for nr 1, he had a "good feeling about it" (just liked the inside better!). And trusted the private maintainance of the ambulance driver and the stories of his wife (there was no proof, we could not test it). So he bought the more expensive and older camper of 1989. Our Hymer B534. I had many doubts but well, I tried to focus on the few advantages and they both seemed better than our Lassie.

So we picked up nr 1, John was too excited to think about starting the insurance and drove it to Amsterdam (1oo km) wihtout it! (pfew, nothing happened....). Watertank still empty and 2nd battery (inside) seemed empty too though the solar and 1st battery should load it... It stayed empty ever since (must be replaced though the owner told us it was OK, there are the first 140 euro extra...). John cleaned it inside and filled the water tank. Fine but no water, not the kitchen tap nor the toilet. Must be a "main switch" somewhere so I called and sent a sms to the previous owners. No reply. We looked every where but could not find a switch. NO toilet use, no water at all. Pump did not work. GREAT!
So OK, we were in a hurry to get to Lauenstein for a bridge weekend, we would find out later.
We were late (took a lot of time to get the camper) so we decided to go asap and drove it to... well, to Apeldoorn (60 km) because there the oil lamp started to annoy our lives. OK, trying to fill up oil, difficult to find but after 2 liter still no reaction. Lamp still told us there was something wrong. John decided to drive on, too much oil would vanish (his idea) and lamp would recover after using the most of it. But no, I did not trust it at all and called the ANWB (emergency help for cars, like ADAC in Germany) while he was again driving after refilling. ANWB was very convincing: STOP THE CAR NOW! Large risk, the engine can blow up with too little but also with too much oil. So we stopped and waited for them. Had to be dragged to the next garage (mechanic help) which was very frightening because now the power brakes did not work at all.
There the rest of the waiting started, they had to go else where to buy the replacing oil sensor. Bill nr 2. Delay of 4 hours. But OK, we managed to reach Lauenstein at 3 am and had to unload till 5 am to pick up the C.R. players at o9.45 at Usti (37 km) and later the German players at Dresden at 11.15 (yes, tight schedule, opposite direction).
Navigation failed, took John again and again (due to road block) to the same tunnel which was too low for the camper; more than one hour delay so the Germans had to be picked up too late and no, we had no phone numbers.... We only slept 3 hours, and John was not familiar with the camper yet but had to turn many times on busy roads and had to get to Dresden too late without any phone number to warn them. Even that is too much for autistic John who hardly ever panics (he lacks that kind of feelings, sometimes very comfortable). So he brought the Czechs overhere and one of them wanted to accompany him to Dresden to reply to Johns phone (the Germans had our number) to react on it. Germans arrived here one hour late and all very hungry (some had to travel for 7 hours, same as some Czechs). So John and I decided to skip his nap (both very tired) but visit the supermarket first (at 3 km, I made a long shopping list for 15 persons for 2 days). So he went there at 13.00. I got worried at 15.00 but knowing a tired John he would have forgotten things of the list and had to get back or even had to get to another supermarket (may be in C.R.). Meanwhile we had 14 hungry young bridge players in the house! So instead of focussing on bridge I tried to prepare soup of potatoes and onions and some sausages, all I could find at home, while they were playing their first match. At 16.00 I really got worried (they ate horrible soup) and phoned both handy's John had with him during his trips to Usti (CR) and Dresden and he only was here for 10 minutes (one coffee) before shopping so he would still have both phones (German and Dutch one) with him. I went outside to call quietly/privately but no reply on both phones, neither to sms I sent. Panic! So I stayed outside to call both the German alarm numbers (police, 110 for general accidents, 112 for personal ones). No accidents reported, neither on cars nor on persons in this region. But why didn't he reply to my calls then? Only 2 possibilities left: driven off the road (mountains here) or being robbed and may be being "kidnapped" including the camper (sometimes gypsy robbery here when cash money which John had). That really eased my mind :-(
What could I do? My last try were friends, owners of a hotel at 15 km. I phoned them and despite their guests they went with 4 (out of 5) to drive all routes John could have taken. Drove them twice. Meanwhile the C.R. players phoned the Czech police (may be he went there). Hotel staff came to report me that they did not find him and neither police confirmed accidents on camper or person. 18.00, John was 5 hours gone now. HUGNRY here! And I was very upset.
Hotel staff did their 3rd round though they already were checking before also brake signs on the road where he could have gone off. I should report if John would finally react on my calls or sms and they would report if they would see anything of him or the camper.

At 18.45 John returned (I reacted on all diesel sounds outside!), no damage seemed to him or camper! I got furious! After 6 hours he returned from a supermarket at 3 km distance. He never replied on any call from me. I could only react outrageous which all Lauenstein must have heard! Remember I had to do all work from both of us during the past hours (usually I train/watch and John duplicates boards or prints bidding contests or hand records) and I could hardly while being very concerned, Besides that a 3rd task occurred: phoning all police numbers and alarm numbers! After 3 too short nights that was too much for me, so I broke down between 14 very hungry juniors.
So I promised him without any hesitation to slowly cut of his balls with all Lauenstein as whitnesses. The persons involved confirmed my judgement and told me to enjoy it!
What happened? Dieselconnection broke and engine overheated, John refilled water in cooling system but engine stopped and refused till they fixed the problem (waiting and waiting but of course no message to me!). Why not? Well, John again: he is too lazy to remember any of his phone numbers so I programmed all in his cell phone, but indeed, he did not take them! Managed to put them at home in the few minutes he was here. He could think about calling the hotel (in all phone books) so they could inform me, even phoning some one in Holland but autistic John can not think of that: no cell phone so no phone numbers, pity.... He did call his own cell phone but I did not hear, nor did the thought occur to me that he left them here (he can not go without them, depended on them, so he wouldn't!).

Before I could get to that enjoying part (I promised myself to postpone the balls ceremony till the juniors were gone) we had to go to the hotel staff to thank them for their efforts to find John. So we went at Monday evening with another stupid bottle of rum, only thing I could think of (since we know their brand). Hotel was closed (why don't we call before?) but the dogs welcomed us. After a while Edo turned up from the house, telling us the other 4 were gone. He was trying to enjoy his rare evening off and not really happy to see us. But there is John again, instead of noticing and rewarding their efforts 2 days ago (just leave the bottle and disappear quickly), he started asking questions about the lack of functioning of the camper (Edo IS handy, opposite to us....). Apart from the two problem days we could not use the water tap, nor the toilet (pump refused) and the battery (2nd one, for the household) refused to charge despite the solar panel and all the km we drove. Johns good feeling about this camper... nothing seemed to be functioning! We phoned the previous owners twice but no reply. So Edo asked John to start the engine (so the 2nd battery would work, connected to the 1st one (engine battery) in order to check the water pump inside for all water appliance. There was Johns disaster idea 87, he filled all closets with old stuff without checking which could still be used and we had to empty a closet filled with 1000 kg of old food....(OK OK, make that at least 28 kilo) because the pump seemed to be under that shelf. All tins and other stuff were all over the camper, also blocking the door to the bathroom were we should try the toilet and tap. Engine running all the time, otherwise the battery could not feed the pump or light inside. Poor Edo. After 2 (!) hours he found the problem (some stupid switch) but then the engine was fully overheated again, cooling water boiling so the parking place was filled with water: partly from the cooling system (engine), partly from the refusing water tank that threw all water outside (not inside where we wanted it). But the taps worked! Edo fixed that problem and was now busy to fix the other one, how to get the engine running again, filling up cooling water (meanwhile all in the dark: no engine, no battery working, so no lights). Again he managed to fix it while being hassled by me with many questions (not that I understand, but I have to try to fix it next time, John will not). Pffff, after almost 3 hours we could leave again, engine seemed to work (John did not fill up enough water last time, that was the main engine problem; that and the fact that the extra ventilators (on air) are not running spontaneously (like they should) but just by manual switches IF you notice the hot temperature... Of course John did not put them on (he started the engine and then you should activate them).

Did I already informed you about the missing diesel key for the diesel refill? Did I mention that the lights inside hardly worked at all? So we bought a perfect camper (quite the opposite!).
Let's count: 4 hours delay at Apeldoorn, 5 in Altenberg (supermarket), 3 at Edo's hotel = 12.
And yes, it also drove 12 hours, so half the time waiting and repairing.
Appointments needed at both garage to check all cooling system and engine (let's add that to delay) as well as camperservice to replace the nonfunctioning 2nd battery (other delay and yes, both again expensive too). Where the hell are those services close to Lauenstein? HELPPPP.

So if you notice Johns high voice you will know the reasons (2 balls missing). If he could only sing it could even be an advantage but alas, his music mark at primary school was the lowest ever, and I know why :-(

zaterdag, juni 06, 2009

GPS signaal







































Van uw verslaggeefster te G.

Welk GPS signaal? Een uitnodiging: een reisje van Geleen naar Puth-Schinnen.

Kkkkkunstenaars, tja daar is Ine altijd voor te porren...



Maar wacht even, ze wonen in een prachtig doodlopend laantje in oude huisjes, drie woningen naast elkaar. OK OK OK, DAT wil ik dan wel even zien!

Nicole had allemaal werkjes gekopieerd van dat kunststuk wat mam al thuis had staan; ik begrijp dat we daarvan dus heel wat loyalties kunnen verwachten. Pama hadden even overleg, ik neem aan onderhandelingen hierover?

Maar Ine.... die had alleen maar belangstelling voor de prachtige oude boerderij waar ze oud en nieuw naast elkaar lieten staan zoals een oud schoolbord vlak voor de nieuwe keramische oven en een oud aanrecht intakt lieten. De tuin en de boerderij waren te mooi om te negeren, DIE gaat ze dus kopen, liefst van die loyalties later want neen, die werd nu niet verkocht want ze waren er nog teveel aan gehecht. Spijtig.

Door de tuin volgende we bordje 2: Lo en Marietje. Lo maakte dat monster (neenee, zo bedoel ik het niet, het moet een monster voorstellen) op de rotonde bij de spoorwegovergang naar Munstergeleen. Hij recyclet dus oud ijzer, lijkt me millieubewust.

Hun woning was ook al zo prachtig, maar leek gebouwd aan een oude kasteelwal. Even navragen: nee, ze hadden jarenlang oude stenen verwerkt in die muur en die muur zelf opgebouwd, indrukwekkend werk en zeker overtuigend dat het eeuwen oud was.

Marietje maakte sierraden die je nooit zou kunnen dragen zonder om te vallen (jeetje, zwaar werk allemaal) en Lo was dus die oudijzerboer.

Nu moet iemand me toch eens duidelijk maken hoe ik die foto's IN de tekst krijg want ik word er ballorig van :-(

Nou ja, het uploaden ervan kost toch al eeeeuwen, bij mij tenminste.
Helaas heb ik dat nu al gedaan en is mijn accuutje bijna leeg dus het opknappen van de tekst laat ik met alle plezier aan betere redactieleden over :-)

Affijn, er stonden nog twee jonkies op het programma, schoondochter en zoon van Lo en Marie:

Iin (gewoon ine dus maar dan kunstzinniger) en Remi die duidelijk niet alleen op de wereld was want zijn vrouw moest zich eerst in de familie inlassen (leren lassen) en dat heeft ze duidelijk erg succesvol gedaan!

Remi maakte geometrische laswerken met steen erin verwerkt, Iin meer het gevoeligere werk maar deze Ien zag wel wat in Remi's kunstjes. Ma duidelijk ook, ze kocht een mooie kandelaar die uiteraard meteen gestickerd wordt :-)

Leuk detail: er mocht alleen binnen gerookt worden, buiten niet (vanwege gastanks) :-)

Terug naar de wei waar we angstig parkeerden vanwege alle loslopende kippensoepen in spe.

Delegatie 1 ging door naar Amstenrade om eindelijke Lies en Jos weer te zien, delegatie 2 had het te druk en ging napeinzen over alle kunstzinnigheid thuis.

Groeten uit G, P en S.























dinsdag, mei 26, 2009

Familietoernooi, en hoe kan ik toch nog meedoen



Beste Ton,

Ik was het bijna vergeten maar ik wil natuurlijk weer meedoen met het Familietoernooi! Ons team gaat dit jaar heten: Team Lekker '09.

Hub





Hallo Hub,

Dank je voor jullie inschrijving. Ik wil je er voor alle duidelijkheid nog op wijzen dat het toernooi bedoeld is voor de pupillen, en dat het niet gaat om het voetbal zelf. De bedoeling is dat de teams met zoveel mogelijk pupillenspelers (F-E-D-groep) in het veld aantreden, met daarnaast een beperkt aantal junioren/volwassenen.

mvg

Ton




Hoi Ton,

Ik moet helaas zeggen dat we geen F-E-D spelers hebben, maar vorig jaar hadden we dat ook niet en we doen vooral mee omdat het een heel leuk en bijzonder uitje is. We zijn nu maar met 6 personen. Misschien is er nog een ander team met weinig mensen, zodat we daar dan mee kunnen doen?(indien zij dit zelf willen)

Hub





Hallo Hub,

Dat is nog eens een mooie motivatie, meedoen omdat het een leuk en bijzonder evenement is, dank je voor het compliment. Als je het geen probleem vindt kan ik je tekort aan spelers en pupillen wel oplossen. Er heeft zich namelijk individueel een aantal pupillenspelers aangemeld die nog een team zoeken. Het betreft op dit moment een aantal E-spelers (uit E10 en E11). Als jouw team deze versterking ziet zitten dan regel ik dat zij zaterdag met jullie meedoen?

mvg

Ton




Hoi Ton,

Komen er ook nog ouders van de pupillen? Niet zo zeer om te spelen, maar ook tussen de wedstrijden in dat ze zichzelf kunnen vermaken. Ik heb er geen problemen mee, en ik denk de meeste van ons ook niet, want:

MEEDOEN = BELANGRIJKER DAN WINNEN
VOETBALKWALITEITEN = NIET BELANGRIJK
PLEZIER = VERPLICHT!


Hub





Hallo Hub,

Goede vraag, maar maak je geen zorgen. Van Menelaos weet ik dat zijn vader erbij zal zijn en van Dave Vanblaricum zal zijn moeder er zeker zijn. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je kinderoppas moet spelen.

In ieder geval bedankt voor jullie hulp in deze.

Komt opa zaterdag nog kijken?

mvg

Ton

zondag, mei 10, 2009

10 maart 2009


Die ochtend ging ik als alle andere mijn kamer binnen en zag iets onordelijks op de deur. Mijn deur nota bene.
Was er die nacht een onverlaat in huis geweest? Je hebt wel alarm, maar als je het dan ’s nachts niet aanzet, krijg je dit.
Het leek een gevaarlijk pakketje, niet aanraken dus en maar beter meteen de politie bellen?
Of zou het iets van LP zijn?
Sinds kort, liever gezegd sinds precies 3 jaar geleden, toen we op deze dag een kunst workshop hadden georganiseerd, was LP in de ban van kettingen maken. Als je vaardige handen hebt, ligt dat al snel voor de hand natuurlijk.
Maar als dit van haar was, kon je het dan met Gods beste bedoelingen een ketting noemen? En had ze soms de indruk dat mannen op een bepaalde leeftijd die gaan dragen? Dit leek trouwens meer iets voor een medicijnman. Daar zag ze me toch zeker niet voor aan?


Bij nader inzien leek het minder gevaarlijk. De ketting bestond uit opgerolde papiertjes, zo leek het. En bij nog nader inzien stonden daar getallen op. Gelukkig was de politie nog niet gearriveerd om alles in beslag te nemen, waarna het niet zeker is of je alles nog terug krijgt als je niet over het juiste DNA profiel beschikt.
Maar wacht eens even. Was deze dag geen bijzondere? Voor mij minder, maar voor LP misschien des te meer?
Want ze was nu 2 jaar jonger, zo beweerde ze jaar in jaar uit op deze dag. Vrouwenlogica?

Diezelfde ochtend stonden we in de boekenzaak en bestelden voor 200 euro boeken. Ja, zo had ze het gewild. Het was tenslotte Boekenweek en zonder Boekenweekgeschenk zou ik niet te genieten zijn geweest. O.K. eigenbelang dus, maar het maakte er deze dag, mijn dag dus, niet minder om.

En nu jullie


vrijdag, mei 08, 2009

Giethoorn

Veel over gehoord, al sinds mijn tiende, toen ik in de atlas voor het erest Giethoorn zag. Als een zeer markant plaat(s)je in 'de kop van Overijssel', vlak bij het Ijsselmeer. En dan, 67 jaar later, er ook naar toe, Het viel niet tegen.

Giethoorn wordt voor het eerst vermeld in 1170. Berichten over grote overstromingen spreken dan over bewoners in dit gebied. In een later schrijven van Otto de Grote wordt toestemmimng gegeven tot het jagen in deze gebieden, maar de jacht op wilde geiten wordt verboden!
Begin 14e eeuw komen hier de zogenaamde Flagellanten, zo genoemd omdat ze tot eengeloofsgenootschap behoren, waarvan de leden zich met zwepen geselen. Af en toe hoop je dan, maar ja, ieder zijn hobby.
Ze beginnen het land te ontginnen en vinden veel botten en hoorns van geiten. Zo zou de naam Geytenhoorn zijn ontstaan, dat later Giethoorn is geworden. In het dialect van de streek wordt een ij inerdaad als ie uitgesproken. Komt meer voor, dacht ik. In het wapen van Giethoorn komen twee geitenhoorns voor, dus met deze tekst en uitleg zullen we vrede moeten hebben.

De Flagellanten graven het hier aanwezige veen af en laten delen ertussen vrij, zodat er weerribben of wieden ontstaan. Zo is Giethoorn nu een dorp 'tussen de Wieden', ook wel Hollands Venetië genoemd.
Wil je iets meer weten dan verdient het aanbeveling een boottocht te maken. Met gids uiteraard. Alvorens te vertrekken zwaaien we het volk op de kade vriendelijk toe. Een der deelnemers ziet dat afscheid kennelijk niet zo absoluut; hij weet dat alles relatief is.
En even en route komt de gids op dreef en kom je heel wat over deze markante plaats aan de weet.
Er wordt hier veel met riet gewerkt, rieten daken bij de vleet. Je kunt er prachtige kameeldaken mee maken. Het hogere deel van het huis geeft dan de plaats aan waar de dieren verbleven.
Een kwestie van geur, reuk of stank?

Logisch dat veel riet werd verwerkt, het was en is nog steed in overvloed aanwezig in dit waterrijke gebied. Op sommige plaatsen wordt het zelfs weg gebrand om de spaarzame grond voor andere doeleinden te gebruiken. Verder is Giethoorn de plaats waar de zogenaamde 'punters' worden gemaakt, kleine houten bootjes die zowel van voren als achter 'gepunt'zijn.


En wat te denken van de hier in overvloed aanwezige riante huizen (met rieten daken dus). En prachtige bronzen sculpturen. Ja,ja, twee dames, die ondanks de prijs van het brons en hun aanntrekkelijke, uitdagende pose, door de anwezige vaarten niet zo maar zijn 'te hebben'.
Hoewel ze ons leken uit te nodigen erij te komen zitten, leek dat de gids geen goed idee.






En van een levensboom in het bovenstuk van een deur zonder klink? Zo'n deur gaat alleen maar open bij geboorte, huwelijk of begrafenis.dus als je het huis als bewoner binnen komt of voor goed verlaat. Wordt er een kind geboren dan krijgt de boom er een tak bij. Zijn huizen zonder levensboom dan levenloos onbewoonbaar? Die vraag laten we over aan mensen die ervoor hebben gestudeerd, dus John, we wachten op antwoord.

Verder ging het langs percelen, die als ware eilanden helemaal door water waren omspoeld. Waar niet de auto voor deur staat, maar de boot voor de deur ligt. En huisvuil nog per boot wordt opgehaald, zo begrepen we.










Met hier en daar stukjes, waar je beslist geen overburen zult krijgen. Dat leek die dame wel wat
En na een bezoek aan schelpen- en stenenmuseum, (met allemaal hebbedingetjes), benevens de potterie waar het niet bestaand Giethoorn's blauw wordt geproduceerd, bereikten we tenslotte het open meer.
Waar, zo maar, die zwaan onze aandacht trok. Hij was op zoek naar een partner of op weg om te sterven, vertelde de gids.









Zwanen zijn namelijk uiterst monogaam, zo leerden we. Sterft er een zwaan van een paar, een getrouwde zogezegd, dan gaat de partner op reis om een andere partner te vinden of te sterven. Erg romantisch dus, zo'n Romeo en Julia zwanenleven. Heeft weliswaar minder met Giethoorn te maken, maar zet je aan het denken op een bewolkte en gieterige zondagmorgen. En ons niet alleen, want een vrouw in het café, die we het verhaal vertelden, merkte spontaan op: "Stamden we dan maar af van de zwanen in plaats van de apen, ik zou er een goede woerd voor over hebben." Nu sprak ze in het 'kop van Overijssel' dialect, dus misschien heeft ze er slechts een goed woord voor over gehad.

Toch rare vogels allemaal. Ook hier in de Wilde Hoeve, waar we alles van die ochtend nog eens overdachten. En de waard het even net meer zag zitten omdathij over enkele dagen 65 zou worden. En geen antwoord wilde geven op de vraag hoe oud de oudste deelnemer van ons gezelschap was. Nee, want "hij wilde geen klap voor zijn harsens krijgen."
Rare vogels dus. Met, alweer , een eenzame zwaan in gindse hoek, Opgezet, dus zeer en eeuwig eenzaam. Nee, hier niet echt te zien, maar de waard sprak er met respect over.
Voor iedere eenzame werd ze vandaag een dierbaar symbool.











Na een zeer eenvoudig, doch voedzaam maal (waar hebben we dat eerder gehoord, Hub?), dat vanwege ziekte van LP, die dit helaas op onze uitjes vaker overkomt, 'thuis'werd geserveerd, maakte de harde kern nog een wandeling door het dorp.


Waar je herinnerd wordt aan Bert Haanstra's film eerste film, 'Fanfare', die hier in 1958 is opgenomen. De film heeft Giethoorn een extra bekendheid gegeven, waardoor het sindsdien een toeristenplaats bij uitstek is.



Verleden jaar is er groots uitgepakt om het vijftigjarig jubileum te vieren.
Natuurlijk voelde het hele dorp zich weer Hollywood.
En de horecagelegendheid waarin veel scenes zijn opgenomen, aanvankelijk café Geurten, zo deelde een jong serveerster mee, heet sinds 1958 natuurlijk triomfantelijk Fanfare.
In 2008 is de film hier weer pontifical gedraaid en hij draait vandaag nog. Men kan en wil er maar geen genoeg van krijgen.
Als het even meezit, ontmoet je hier volk uit alle landen.

Heutzutage zie je dan ook nogal eens jonge artiesten, die er dan op uit zijn einen kleinen Spaziergamg te maken met Albert Mol, een van de actuers uit de film.

En ouderlingen die zich trots met de jeugd laten vereeuwigen.















En ja, om haar was alles begonnen.
Haar 76e verjaardag zou elders worden gevierd en uiteindelijk kwamen we dan uit op Giethoorn. De kapper was er in voorgaande dagen bij iongeschoten, dus wat zou een heerlijker verjaardagscadeau zijn dan hier, in Giethoorn, bij de speciaalzaak je haar te laten doen? Zeker, enigszins ziek, dat wel, maar na afloop kon er zowaar en lachje af. Twee lachjes zelfs.
Hub en Lies vermaakten zich met de geurtjes en leerden dat meisjes een reukje gebruiken en jongens een geurtje. Maar dat je hiermee moest oppassen. Want meisjes ruiken niet, die geuren. Mannen daarentegen geuren niet, die ruiken. Een nuttig weetje. Voor later dan.
LP is de dag erna volledig ingestort en heeft geen weet van bovenstaande uitjes. Waarvan ze het op prijs stelde dat de anderen ze zouden afwerken, anders zou ze nog beroerder voelen. En waarvan ze nu alsnog een glimpje mag meebeleven,
Ze knapt gelukkig weer op. En begint, dagen later, te vertellen hoe ze ondanks alles heeft genoten van jullie aanwezigheid.