maandag, december 31, 2007

Kerstmenu 2007

B- Menu: voor de 3 Kerstwijzen uit het Westen.

B menu:
- 12.00: Breinkraker(s) (Sudoku)
- 13.00 (als Theo dan tenminste klaaaaar is ):
Brunch: b) Broccolisoep met bengels
b) Brood
b) Beleg
b) Brie
b) Boter
b) Borrel?
- 13.02: Brunch-einde  bedtukje
- 18.57: Biner: b) Broccolisoep 
b) B’stille
b) Biefros + Blub
b) Bakschijfjes
b) Bonen, bla, beren
b) Boomstam
b) Bonenkoffie + bonbons
b) Buiten spelen (19.04)
Bedankt voor het bordenspoelen!!!

I.v.m. verdubbeling van de Kerstwijzen  A menu
- 12.00 Ampagne antbijt:
a) Ash-soep met afbakbrood
a) Achterham, Amembert, Ald Amsterdam
a) Aigen gemaakt brood (Aiiiiiii )
- 13.00 Aangenaam andelen? Aord-spel? Afzakkertje?
- 18.00 Avondprogramma, aanvang avondeten:
a) Asteitje met Azenragout dan wel Almragout
a) Als, aardappel anders, Aderoll en Appelmoes 
a) Assortie-IJs + afels
a) Arish coffee
a) Ape(n)gapen…
- 19.13: Adootjes aatpakken en aanpakken!
Onder veel AAAAAAAh-geroep   
Aangezien arig aantal adootjes:
19.18: Afwassen!!!


Helaas krijg ik de plaatjes er niet in :-( ik stuur het wel per mail, misschien kan iemand me vertellen hoe ik dat wel moet doen? Ik doe het nu via kopieren van het document (copy and paste) maar dat werkt dus niet.

Afvalrace




Tis toch triest he? Verheug je je net op een uitzonderlijk uitje en dan dit: vindt de knul een nota bene gloednieuwe digitale weegschaal die hem bij de 12e meting ter wille is :-)
Nou ja, dan maar uitslapen morgen, ook geen gek plan gezien de nachtelijke gasten (4) die we om 23.40 uur (jawel, champagne op Schiphol!) van het vliegveld ophalen.

Iedereen heel veel plezier vannacht, John zal genieten van zijn oliebollen nu we het vet niet meer hoeven te gebruiken om hem in te smeren voor de Nieuwjaarsduik...

P.S. AM is PM, ik heb mijn toestel blijkbaar niet goed ingesteld. Sorry!

zaterdag, december 22, 2007

Routebeschrijving Amsterdam

Tis toch wat? Je kunt natuurlijk gewoon het stuur aan een Couman geven en zelf achterin duiken...

Maar het blijft handig dat zo'n routebeschrijving eeuwig bewaard wordt, althans tot John zijn tent verkoopt en een nog kleiner tentjes koopt. Dan is zo'n website waar alles bewaard blijft echt een uitkomst.

John Wester
Hemsterhuisstraat 74
1065 KC Amsterdam
020-6699799
06-40201574

A2 richting Eindhoven, Den Bosch, Utrecht, Amsterdam.
A10 (ring Amsterdam), riohting Den Haag (dus NIET Zaandam, dat is voor Beets)
[Dus de tweede baan (van rechts)aanhouden van de 4 banen, die gaat richting Den Haag]
Op de ring alsmaar rechts aanhouden (dus éérst richting Den Haag, later pas richting Zaandam), niet al te rechts want je moet nog een paar afritten vermijden :)
Afslag S106 (Osdorp):
- aan het eind van de afrit LINKSaf (Cornelis Lelylaan)
- meteen ná tankstation (en stoplichten) ga je rechts van de Lelylaan af. [NB Even opletten want er is eerst een klein parkeerhaventje en meteen daarna de afslag!]
- Einde afrit rechtsaf (= Johan Huizingalaan) en metéén links voorsorteren voor stoplicht en jawel, linksaf gaan bij stoplicht --> Commeniusstraat
- meteen ná het bejaardenhuis rechtsaf (= 4e rechts of 5e?) = Hemsterhuisstraat
- parkeren bij bejaardenhuis of bij grasveldje links bij nummer 74

Tot 2e Kerstdag! De herberg hier is open tot en met de 4e Kerstdag, riant 2 sterrenverbijf (ster 1 is John uiteraard, ster 2 is tja, ik moet bescheiden blijven.)

Groetjes van de Kerstman en zijn assistente

Kerst 2007


We zijn eruit. Wat 1e Kerstdag betreft.
Al jaren verlang ik er zelf naar om met de kerst een herberg te zoeken. Op de bonnefooi. Mogelijk is er geen plaats meer in de herberg. Aangezien het alleen maar om eten gaat, kom je daar wel overheen. Ik hoef in elk geval niet, als vroeger wel eens gebeurde, 's nachts in de buitenlucht te bevallen.
Dat verlangen blijft en desnoods bieden ze in die herberg boerenkool met worst aan. Hoezo desnoods, lekkerder eten is er bijna niet.
Helaas heeft niet iedereen dit verlangen. "Dan had je maar vrijgezel moeten blijven", hoor ik wel eens. Nou ja, om die éne keer kerst op eigen manier te beleven is dat misschien ook weer wat veel gevraagd.
Maar we zijn eruit, zei ik.
1e Kerstdag gaan we op de bonnefooi herbergje zoeken. Desnoods in vreemde landen. En wat is het riscico? Dat ik thuis moet eten. Dat is de gegarandeerde terugvalpositie, voor de risicomijdenden.
Inmiddels hoop ik nog twee enthousiastelingen mee te krijgen. Een heb ik er al.

En dan, 2e kerstdag wordt alles weer 100% gegarandeerd?
In Amsterdan, tenminst als we het kunnen vinden.
Graag een Tomtom of routebeschrijving dus. Anders is ook daar de terugvalpositie in de Bilderdijklaan.

zondag, december 16, 2007

kerst

Jawel, wij zijn ook rond: 1e kerstdag sudoko kampioenschappen in Amsterdam, gelukkig maar 3 deelnemers in totaal :)
Kortom, Theo, vriend van John, komt hier de eerste kerstdag gewapend met moeilijke sudoku's en champagne. Het eerste voor mij, het tweede om John in de verleiding te brengen want die moet nog 2 kilo om NIET de nieuwjaarsduik te hoeven meemaken... Alsnog is hij dus al veel kg kwijt, hij dreigt het zomaar te halen onder de 80 te komen, pech hoor! Zo niet, dan verheugen we ons op een boel publiek bij de nieuwjaarsduik hoewel John denkt om die in Indonesie te gaan uitvoeren :)

Tweede kerstdag verwachten we pama en Cou&Co waarbij iedereen welkom is om te blijven slapen en een derde kerstdag hier te helpen restjes opmaken. Ed heeft het voorgerecht al geregeld maar daar laat ik uiteraard nog niets over los.

Oud en Nieuw? Nog geen idee maar ik verwacht dan eigenlijk weer op Texel te zijn. Lekker rustig want Ed slaapt vast al om 22 uur :)

Iedereen hele prettige feestdagen!

Ine

Limerick


Toen ie Mina zag, riep een Kampeerder:
"Wat een lekkere meid, ik begeer d'r!"
Maar Flip, Mina's vent
Stak z'n hoofd uit de tent:
"Het spijt me voor U, ik was eerder."

Met dank aan Eli Asser

Even bijpraten


Ja, leuk snufje, zo'n Google kalender op je website. Kun je allerlei meldingen kwijt, krijg je evenens allerlei reacties en dan, dan kom je er zelf niet meer bij.
Zelfs de helpdesk uit Nieuwerkerk kon even geen uitkomst geven. Daarom dan maar weer op de oude vertrouwde manier.
Dus volgt hier ons programma voor de kerstdagen.
-Dinsdag 25 december gaan we naar Jos. In kerkrade, begrijpen we. Rond 13.30 uur denken we daar te arriveren. Op zijn vraag of ik alleen kom (of was die niet voor mij bedoeld?), moet ik van ma met een stellig nee reageren. En vragen hoe hij daar bij komt? In Jezusnaam?.vroeg ik nog, maar dat hoefde ik er niet bij te zeggen.
-Woensdag 26 december gaat het dan westwaarts. "Go West, young man", zeiden ze jaremlang tegen de pioniers die het Wilde Westen gingen veroveren. Ik voel me dus aangesproken, alleen weet ik nu even niet hoe ver westwaarts: tot Amsterdam, Beets of Texel?
Mogelijk blijven we een nachtje over.

De overgang van Oud naar Nieuw zal iedereen wel op eigen kracht doorkomen. Zo nee, zijn we bereid Oudejaarsavond een extra cocktail klaar te maken. En reken er niet op, mocht je 1 januari willen komen, dat er nog iets van over is.

Verder loopt hier alles gesmeerd. Donderdag is er eindelijk een nieuwe serre deur gekomen. Voor het potig spul reden te vragen of 'die man' ook koffie moest. Ja, die wilden ze alle drie wel brengen (die man had 'iets'). Uiteindelijk ging H. of G., ik houd ze nog niet uit elkaar, maar voor het verdere verhaal maakt het niet uit. De man had kennelijk iets opwindends gezegd waarop zij had gereageerd dat ze omviel van verbazing dat te horen. "Doe dat niet", had de man gezegd, "want ik krijg je niet opgeraapt."
Toen daarna ook nog de mannen van hovenier Smeets kwamen ("Nic, dit jaar vóór de kerst graag, want dan krijgen we een bende volk over de vloer"), was dat een reden het nog eens met koffie voor vreemde mannen te proberen.
Nu was de andere aan de beurt.
"Ook niks geen aardige mannen", was haar beoordeling.
"Hoezo?", wilde ik weten.
"Nou, een van die vlegels had iets gezegd van dat ze van mevrouw de koffie altijd binnen kregen aangeboden."

De nieuwe deur erin, de boel aan de kant, tuin op zijn paasbest, we gaan met de kerst lekker de deur uit. Tot dan toe: kerstmarkt in, kerstmarkt uit. Hebben we nog niet genoeg kerststalletjes? Maar ze hebben er ook prachtige kettingen!

Potig spul 3


Het potig spul komt nu wanneer het hun uitkomt. 's Ochtends al om 8.30 uur (we hebben vanochtend toch vrij) of zelfs gescheiden: ik moet vanmiddag naar de dokter, dus kom ik nu, M. komt gewoon om 10.30 uur en G. komt vandaag om 13.00 uur. Heb je de hele dag hulp, dat wel. En is het ook niet zo druk, want samen wordt er heel wat gekwebbeld. Nu is dat misschien nog beter, want alleen vinden ze ook maar alleen, dus kwam er eentje mijn kamer binnen: "Mag ik even storen?"
"Ja, wat is er?"
"Hebt U gisteravond naar het programma 'opgelicht' gekeken?"
"Nee, is dat dan zo interessant?"
Helemaal fout natuurlijk, die rethorische vraag.
"Nou, gisteren was er iemand in een café en die vroeg aan de gasten wat langer was, de hoogte van een bierglas of de omtrek ervan. Weet U dat soms?"
"Nee, hangt natuurlijk van de hoogte van het glas af."
Weer fout.
"Ja, dat dacht ik ook, vooral toen ze ook nog een viltje en nog een en nog een eronder zetten."
"Ja, maar daarmee wordt het glas zelf niet hoger."
"Nee, dat zeiden die mensen in het café ook, maar dat mocht je er dan toch bijtellen."
"OK, op den duur wordt de hoogte dan het langst."
"Niks hoor, nadat ze gewed hadden bleek de omtrek nog altijd het langst. Wist U dat?"
Nou, kennelijk wist ik dat dus niet en ik moet zeggen dat het mijn leven ook niet rijker maakte. Ik dacht even dat ook maar te zeggen. Net iets te lang.
"En weet U wat erna kwam? Toen kwam die meneer met een vol glas champage en een dichte fles. Wilde-die voor een fles champagne wedden dat hij champagne uit die fles kon drinken zonder ze te openen."
"Ja, dat wilden ze natuurlijk wel eens zien."
"Nou, in het begin niet, maar toen eenmaal iemand de weddenscagp aanging kwamen er meerdere. En weet U wat-ie deed?"
"Geen idee."
Nou denk maar even na, lezer, voor je verder leest.
"Hij draaide de fles om, deed een beetje champagne uit het glas in de holte van de bodem en ja, hadden al die andere verloren."

De telefoon rinkelde. Rotding.
"Met X, komt het gelegen?"
Toen het gesprek was afgelopen, was ze weg en was het stil in huis.
Dat zal het nog twee weken blijven.
Kerstvacantie, ik heb me er altijd al op verheugd.

zondag, december 09, 2007

Ed in de krant (voorpagina zelfs!)


Duizenden bomen kappen voor vitaal bos



Blesser Niek Borsboom (rechts) en zijn assistent Ed Lammers: ‘We doen dit maar drie dagen per week. Doe je het langer, dan verlies je je concentratie en ga je fouten maken.’Vrijdag 23 november 2007
Exacte aantallen zijn moeilijk te voorspellen, maar het zullen toch al gauw enkele duizenden bomen zijn die volgend jaar in het westelijk deel van de Dennen worden gekapt. Rigoureus, zo lijkt het, maar Staatsbosbeheer gaat secuur te werk. Doel van de dunning is een ‘vitaal’ bos overhouden, dat beter bestand is tegen de zeewind.

‘Eigenlijk is de vraag niet welke bomen moeten worden gekapt, maar welke blijven staan’, vertelt boswachter Erik van der Spek. ‘De bomen die blijven staan, hebben ruimte nodig’, bevestigt Niek Borsboom. ‘Daar omheen bekijk je welke weg kunnen.’ De bosbouwkundige, die een eenmansbedrijfje runt, is door Staatsbosbeheer ingehuurd als blesser. Hij bepaalt hoe er moet worden gedund. Gedurende een week of vijf loopt hij zigzaggend, als het moet dwars door dicht struikgewas, door de hele westelijke bosrand. Die heeft een grootte van zo’n honderd hectare, twintig procent van het totale bos. De bomen die weg moeten, markeert hij met drie gele strepen uit een spuitbus.
Meer hierover in de Texelse Courant van vrijdag 23 november.

Foto staat er ook bij maar die krijg ik niet er uit gelicht...

Link naar de Texelse courant (voorpagina):

http://www.texelsecourant.nl/texelsecourant/nl/voorpagina/fotoartikel/3,0,39506/?p=1
http://www.texelsecourant.nl/texelsecourant/nl/voorpagina/fotoartikel/3,0,39506/?p=1

zaterdag, december 08, 2007

Troost voor -sommige- mannen


Kneusjes

Steunend op haar ellebogen
Zit zij naast mij op het strand
Met een plooiloze buik
en haar bronsbruine borstjes
brutaal in de lucht gestoken,
kijkt zij naar de goedgebouwde
surfer op zijn nieuwe plank.

Ik zoek steun bij dikke Duitsers
wetend van mijn eigen buik
die genadeloos
blauwigwit
over mijn te kleine zwembroekje gulpt.

De lucht is strak.
De zon staat hoog.
Moeiteloos zweven ginds de meeuwen.
Ach moeiteloos....
Daar zitten vast ook kneusjes tussen.

Jan Hille Noordhof

maandag, december 03, 2007

Limerick

Op mijn vraag: "Ben ik doof aan het worden?"
Zei de oorarts, professor van Norden:
"Dit strijkseltje sap
stuur ik op naar het lab
als U niets meer hoort, is het in orde!"

(Eli Asser)

Even bijpraten

Hoera, de foto's van Brugge zijn binnen. Wat onze persoontjes betreft, zijn ze aardig gepimpt. Bij jullie -nog- niet nodig, dus vraag ze snel op bij de medewerkster van Gielkens Management, Consultancy & Training BV, kortweg Gielkens MCT.

We hebben ons aardig door de drukte rondom de feestelijkheden heen geslagen. Het uit-eten (ofwel: zal ik vandaag maar koken?) is weer naar de standaard teruggebracht. Maar ja, zo nu en dan ontkom je er weer niet aan omdat 'men' je ín de voeding neemt. Zoals gisteren. Na de Barbaramis moesten we naar 't Kirkske, waar de lunch klaar stond. "En jullie vergeten toch niet naar de open dag bij Plinthos en de Biesenhof te gaan?" Nee, hadden we al op ons programma. En jawel, natuurlijk Els proeven, Parfait d'amour proeven (uit een flesje) en daarna proeven hoe je bij de nieuwe gastronoom pasteitjes kon eten. "Heb je vandaag gekookt en hoef je al niet eens meer te koken". zei ze. Een wat rare opmerking misschien, maar toch met een onweerlegbare logica, als je begrijpt wat ik bedoel.
Tot slot mochten we na de diverse rondleidingen ook allemaal een product uit de steenbakkerij meenemen. Waarom geen 2 van die kandelaars, vond ik.
"Nee, zo ben ik niet opgevoed", werd me de les gelezen, "als ze zeggen dat je er eentje mee mag nemen, bedoelen ze geen 2!"
Na ons bezoek aan Plinthos (denkt iemand te weten waar de naam vandaan komt?) zijn we toch nog even terug geweest. Voor nog zo'n dingetje. "Ho,ho", meende ik, "je hebt er al een."
"Maar ik ben nu een tweede keer hier", vond ze oprecht en dus is ze er heilig van overtuigd dat de barbaratakken met Kerstmis zullen bloeien.
Oja, die barbaratakken. Die kregen de koempels vroeger op het feest van hun patroonheilige van 'de baas'. Meteen in warm water zetten, dan bloeien ze met kerst, was de boodschap. Bij de revival van de Barbaraviering hebben we die takken ook weer ingevoerd. Waarbij ik heb aangevuld dat ze met de kerst zeker zouden bloeien, mits ze je thuis meteen in warm water zou zetten en je dan, met de kerst, in staat van genade zou zijn. Voor sommigen reden de takken maar in de kerk te laten liggen.

Een week geleden hebben we dan onze veiling voor het Hope Project in India gehouden.
Opbrengst boven verwachting, althans voor mij, namelijk ruim 10.000 euro van een totale waarde van rond 12.000 euro. Dat bedrag wordt door de landelijke stichting dan nog eens verdubbeld. Goed, het kost me een dineetje want ik zat er naast in de poule. Volgende week dus weer een keertje koken.
Maar dat hebben we ons ook zelf een beetje aangedaan. Want Ma zat stevig mee te bieden. Het begon als volgt: "Nee Wiel, dat doe ik niet. Als jij of Ine (ja, die had ook al diverse zaken in de catalogus aangestreept) iets willen hebben, moet jij dat maar doen."
"Maar L.P., ik zit in het comité en word dus niet geacht mee te bieden."
Na de verzekering van 'mevrouwtje, dat stelt niets voor', liet ze zich inschrijven onder nr 10. Een tikkeltje nerveus was ze wel, toen de ets van Taalman kwam, die ik wel wilde hebben voor de bodemprijs van 95 euro. Nou, dat is wat hoger uitgevallen. Want nauwelijks was die prijs genoemd of er klonk al:"Nr 10, 95 euro,"
Het ging met 10 euro omhoog, maar nauwelijks hoorde je: "Nr X, 105", of er kwam in één adem: "Nr 10, 115." Het wachten op het veel gehoorde: "Niemand meer? Zeker weten? Nou dan eenmaal, nou dan andermaal", was er helemaal niet bij. Zelfs bij het eenmaal, andermaal van haar eigen laatste bod (de zaal was inmiddels redelijk murw) was 10 al weer in de lucht. "Ja, ja, Uw bod is genoteerd, mevrouw", waarna ze de trotse eigenaresse werd van die sublieme ets.
Daarna heb ik nog bij een stukje kleding dat niemand wilde hebben, na het eenmaal, andermaal, haar nummer opgestoken. Zodat zij daar nu de trotse (?) eigenaresse van is.

"Wat is er morgen eigenlijk?", vroeg ze net.
"Morgen moet je vroeg op. gaan we in Midden- en Noordlimburg Quanjels fotograferen."
"En wat ik dan doen?"
"Helemaal niets, alleen maar mooi wezen, dat lukt je vanzelf."
Ze is er weer helemaal klaar voor.

zondag, december 02, 2007

Snel reageren: gedichten over muziek

Hallo familie,

wie heeft nog goede gedichtentips over muziek?
Ik heb ze voor morgen nodig...
ik hoop dat iemand mij kan helpen..

Saxoboy

zaterdag, november 24, 2007

Kalender

Er is een kalender toegevoegd, tis nog wat gefrobel, maar uiteindelijk moet het mogelijk zijn dat iedereen activiteiten kan toevoegen, wijzigen en verwijderen. Handigheidjes zijn de terugkerende activiteiten (bv. verjaardagen), herinneringsmails sturen etc.

maandag, november 19, 2007

Even bijpraten

Er is de afgelopen tijd, laten we zeggen vanaf 10 november jl., heel wat gebeurd. Toch niet langer dan een dag of 9.
Om te beginnen verdwenen dierbare foto's van mijn site om plaats te maken, veel plaats zelfs, voor honden van derden, die onderdak moesten krijgen. Ik hoop van harte dat het inmiddels is gelukt. En, gelukkig ook, is door een koene Jeu mijn oude foto weer opgespoord. Uiterst knap als je bedenkt dat ik hem een andere had opgestuurd. Het blijven de geheimen van de elektronische communicatie, die ons hopelijk 'dan maar' in het hiernamaals geopenbaard gaan worden.
Op 10 november vierden we de verjaardagen van Sanne en Mitchell, met 2 ll's. En ook nog een beetje die van kind no.1, dat zomaar 50 was geworden en dat ver weg wenste te vieren. Nou ja, vieren was voor haar meer een lust dan een last, zo begrepen we. En om die last ietwat te verzachten is er toen een cheque van 1000 euro toegezegd. Niet voor haar, maar voor Inevitable i.o. Juist, daar zit Ine in, vita, Evita zelfs, table en het geheel is, juist, inevitable. Je zult er je talen voor moeten kennen om dat naar waarde te waarderen, maar daar zit kind no.1 allerminst mee. En o,ja, dat eerder geplande weekendje camper wil ze nog wel in het voorjaar genieten. OK voor ons. We wachten in spanning af.
En ja, er moest een tweede camper komen op naam van Inevitable. Dat zou even worden gematst met iemand in Engeland. Ging er toen al een lichtje branden? Nee, maar wel nadat er vooraf geld moest worden overgemaakt etc. Lees hierover haar uitvoerig rapport aan het TV programma 'Opgespoord'. Heerlijke crimi over oplichterij-praktijken. Wordt hopelijk uitgezonden en tot dan verplichte leesstof, zou ik zeggen.
Maar wie wél echt is gematst, dat is John. Letterlijk luidde de tekst: "Ik zal je matsen, John", toen hij een boekje van M.Kemp voor mij aanvroeg en niet meer dan 5 euro wenste neer tellen, terwijl Els uit Eijsden pertinent 11 euro vroeg. Nauwelijks had ik hem met dit succes gefeliciteerd of hij meende te moeten melden dat Els geen echte Els was, maar volgens hem een gewone boekhandelaar in Eijsden, die zich Els wenste te noemen. Gelukkig is er nog altijd een goede dosis gezonde fantasie in onze leefgemeenschap.
Nu Jos inmiddels een eigen onderneming heeft, Ine er heel hard aan denkt en Jeu ook al een beetje (what about child nr 4?), komt bij ons weer de oude projectgeest boven. Dus roepen we iedereen, zeker de derde generatie, op om projecten te gaan uitvoeren. Liefst op cultureel gebied. Voor een redelijke subsidie kan worden gezorgd. Dus roepen we je jullie allemaal op, ook Nikki met 2 kk's, ons te prikkelen.
En zo werd het dan 17 november, de dag dat we verleden jaar zo van jullie projecten, creatieve ideeën en inspanningen mochten genieten. Ja, die bierfiets, wanneer....? En werd het ook 18 november. Van dat weekend is ons een klein dagboekfragment in handen gevallen.

Geleen, 19 november 2007
Jongens,

Bedankt allemaal. We hebben een druk weekend achter de rug
Gisteren wandeling Hasselt + gerechten + tentoonstelling Hendrik v. Veldeke 's middags (wie was dat?) + nazit + Hasseltse gerechten.
En eergisteren een lievelingsgerecht in Sittard, waar alles vol was, maar de restauranthoudster ons naar binnen loodste omdat er nog net een tweepersoonstafeltje vrij zou zijn. Met daarop een bos bloemen van jewelste, zodat Ma zei: “Zou U die niet weg zetten, anders hebben we nauwelijks plaats...”
En zei zij:”Maar bent U dan niet 51 jaar getrouwd vandaag?”
En toen, toen klonk voor velen duidelijk hoorbaar: “Stuk secreet.”
Terecht kwam een tiener daarna vragen hoe lang we nog moesten.

Bedankt dus.

PaMa

zondag, november 18, 2007

5000ste bezoeker!!!!

Wie had dat ooit gedacht? De site blijkt een mega succes! Er waren mooie prijzen voor de 1000ste en 2500ste bezoeker, dus ik meld me maar alvast als 5000ste bezoeker (zoals gewoonlijk, over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden).

vrijdag, november 16, 2007

Van hulcje naar blogspot

De teksten en foto's worden nu opgeslagen op een andere lokatie (van www.gielkenswgeleen.hulcje.nl naar www.gielkens.blogspot.com).

Tikken mensen www.gielkenswgeleen.nl in, dan gaat alles goed. Tikken mensen www.gielkenswgeleen.hulcje.nl in, dan zien ze de laatste stand, die wordt niet meer bijgewerkt. Tikken ze www.gielkens.blogspot.com in, dan zien ze wel de bijgewerkte versie.

Ben er niet zeker van of alle oude foto's ook over zijn, dus indien er worden gemist, zal ik ze zoeken en kijken of en hoe ze zijn te verplaatsen.

De oude commentaren zie ik ook nog, dus geen probleem.

Kan nergens vinden hoeveel ruimte op de nieuwe lokatie beschikbaar is, maar indien deze vol raakt, zal ik wel melding krijgen. Is de ruimte op, dan moet er weer nieuwe oplossing komen.

De nieuwe lokatie is gratis, maar ik verwacht dat er op een gegeven moment google-ads zichtbaar zullen zijn.

Als eea tijdje goed werkt, dan zal ik de oude locatie opruimen.

woensdag, november 14, 2007



http://inegielkens.spaces.live.com/photos/cns!D12CF922B5BB8960!339

blijft natuurlijk leuk maar hoe ik dat eerst deed? kweeniemeer...

dit is ff een test, die straks weer verdwijnt hoor want ik wil eigenlijk iets heeeel anders proberen


namelijk om bovenin een wat verassendere foto te plaatsen, dus bv zoiets als deze:



dinsdag, november 13, 2007

Ontroerde directie van Inevitable!

Met zeer hartelijke dank aan:

De directie van Gielkens B.V.

Die onze directie overviel met een
riant gebaar.






Namens de ontroerde directie van

Inevitable en Inevitable 2



dinsdag, november 06, 2007

Vervolg oproep voor Zong Bai!

2
2















Hoi,

Komende zaterdag gaat Zong een weekje logeren bij een kennis maar vanaf zaterdag over een week (17e dus, die datum komt me vaag bekend voor :-)) wil ze graag een paar maanden in een gezin dat even meer tijd voor haar heeft dan haar baasjes die in het ziekenhuis zijn en genoeg zorgen aan hun hoofd hebben en zaken moeten regelen i.v.m. Harry's tumor. Zodra Harry geopereerd is en weer een beetje op de been na chemo en bestraling gaat Zong Bai uiteraard weer naar huis.

Jullie vroegen een aantal dingen over Zong Bai (Zongie dus) en ik kreeg daarop vandaag de antwoorden:

- Ze is niet wagenziek, gaat vaak mee met de auto en ook lange afstanden
- Ze kan met de kat van broer Kees Verkade overweg maar ze heeft nog geen andere katten meegemaakt.
- Ze balft of piept niet als ze alleen thuis is (nooit klachten over geweest). Wel blaft ze als de deurbel gaat en verwelkomt ze iedereen.
- Ze knaagt of bijt niet, deed ze alleen als pup vroeger (maar ze is nu 4)
- Ze slaapt nooit in een bench maar dat mag wel; Ed heeft er een te leen.
- Ze was tot een week geleden altijd zindelijk maar plast en poept nu af en toe in huis en Astrid denk dat het tekort aan aandacht (Astrid is hele dagen in het ziekenhuis) de reden daarvoor is. Zong Bai is duidelijk van slag en dat is ook de reden dat ze haar graag een tijdje elders laat logeren omdat Har nu uiteraad in alle standen vóór gaat!
- Ze is een Heidewachtel (spel ik dat goed?). Ze luistert wél maarrrr niet als er vogels in de buurt zijn en ook konijnen jaagt ze op. Aanlijnen is dus een must tenzij je af en toe een nat pak wilt omdat je haar vanaf de rand uit een vijver moet tillen omdat ze pas komt als ze moe gezwommen is achter de eendjes aan. Dat heeft Har al een paar keer gedemonstreerd. Gelukkig is het een kleine en lichte hond :-)
- Ze is heel lief voor iedereen, volwassenen en kinderen; zo'n wiegend kwispelend lijf dat op iedereen heel vrolijk af komt rennen.

Kortom: ze verdient een paar maanden rust in een gezin totdat baasjes Astrid en Harry haar weer kunnen verwennen.

Ik hoor graag als iemand dat op zich wil nemen, of iemand anders kent die dat zou willen. Een bench is misschien handig om haar weer meteen zindelijk te krijgen maar ik denk dat ze dat eigenlijk sowieso al meteen is in een rustige omgeving waar ze wat aandacht krijgt van mens dan wel andere hond.
Hier een link naar de site van jachthonden: http://www.knjv.nl/page.asp?id=77&menu=

Alvast heel hartelijk dank namens Zongie, Astrid en natuurlijk Har!

Groetjes,

Ine

Dringende oproep voor tijdelijk adres Zong Bai!!!

Zong Bai is de hond van Harry Verkade: geen idee welk merk maar lijkt uiterlijk op een Cocker maar dan met iets korter haar maar Zongie is een jachthondje...
En helaas een door Har verwend jachthondje dat overal haar zin in kreeg. Zong is in huis een schatje maar op straat moet je haar aangelijnd houden omdat ze alles wat beweegt achtervolgt (met name alle vogels) en dan luistert ze totaal niet meer; in huis luistert ze redelijk als je in het begin maar streng bent (aldus Astrid, de vrouw van Harry). Zong Bai (is Chinees voor Bruin-Wit, de kleuren van Zongie) is nu totaal van slag af omdat Astrid hele dagen in het ziekenhuis bij Harry aan het bed zit en Zong te weinig aandacht krijgt en ook domweg te weinig wordt uitgelaten...
Bij Har is namelijk vorige week een kwaadaardige hersentumor geconstateerd die misschien behandelbaar is maar in zijn geval van leukemie en hartkwalen zal die behandeling en eventuele operatie gecompliceerd worden. En dat terwijl hij net 25 kilo was afgevallen... Het zit hem zeker niet mee! Zong is ongeveer 4 jaar oud, een klein beweeglijk beest maar uiterst vriendelijk naar iedereen. Astrid heeft nu genoeg aan haar hoofd en zoekt een tijdelijk adres voor Zong zodat ze overdag in het ziekenhuis kan zijn (zolang ze dan vrij kan krijgen van haar volle baan...).
Zou iemand van jullie Zong een tijdje onder jullie hoede willen nemen? Afgezien van aanlijnen buiten (ze is gelukkig niet zwaar, kleine hond) heeft ze weinig gebruiksaanwijzing en ze is echt heel vriendelijk en lief! Ik kan het helaas zelf niet doen omdat ik vaak op Texel ben en sowieso op en neer reis en Ed heeft net zelf een hond aangeschaft (slechte timing, Ed :-)). De termijn kan ik niet voorspellen, zal een paar maanden zijn tot Har door alle chemo en bestraling heen is en weer een beetje op de been. Zong heeft gewoon tijdelijk een stabiel adres nodig waar ze niet de hele dag alleen is. Ze is niet alleen lief voor alle mensen maar ook voor alle honden, alleen NIET voor vogels etc (tja, jachthondje). Kortom: weten jullie iemand of willen jullie dat zelf op je nemen? Laat me dat ajb zo snel mogelijk weten... want een asiel wordt erg duur voor Har en As die nu natuurlijk afgezien van financien al genoeg aan hun hoofd hebben.... (bij Har zelf letterlijk hoewel dat een luguber grapje is). Hartelijk dank voor snelle informatie!
Groetjes, Ine

Proficiat!

Praag 2007


Windows Live Spaces

Prijsvraag zonder prijs....?

Tja, nu ik die gein een beetje doorkrijg kan ik beter meteen starten met een op deze site bekend fenomeen: een prijsvraag.

Een beetje Gielkens (en aanverwante artikelen) kennende lezen ze niet eens verder tot ze weten waarvoor ze knokken dus tja, wat is de prijs?

Welnu, een eervolle vermelding op de door mij op te richten site(s) !!!

En natuurlijk een heerlijk weekendje in Johns nieuwe logeerkamer waarbij Ine de heerlijkste gerechten zal produceren zoals we haar als keukenprinses al jaren kennen...

En dan nu de grote vragen:

- Ik zoek een naam voor een nieuw bedrijf nl mijn eenmanszaak. Tot nu toe staat die van Mik Lammers bovenaan nl Ine-vitable dan wel Inevitable omdat ik de volgende eisen stel: er moet een afkorting van bridge in voorkomen en van lessen (dan wel bijlessen) dus o.a. bridge dan wel wiskunde/statistiek. Voor de rest moet de naam van de afkorting leuk dan wel origineel zijn. Kortom: Mik verzon Inevitable (onvermijdelijk) met als motivatie:

Ine ('s) vita (leven) : B(ridge)Le(ssen) waarbij ik onder lessen een tweede icoon maak voor wiskunde/statistiek. Zeker geen gekke keus, verzinnen jullie maar eens wat beters .

- Een stichting voor het Tsjechische jeugdbridge zodat eventuele sponsors terecht gewoon het geld bij een stichting kunnen storten en het daarmee aftrekbaar krijgen voor de belasting. Voorstel van John is SJIT n.l. Stichting Jeugd Internationtal/Tsjechie. Zeker leuke naam omdat hij leuk de Shitsituatie in Tsjechie weergeeft maarrrrr mogelijk schrikt het sponsors af om bij een popie jopie naam te sponsoren? Kortom: HIERrrrrr met jullie ideeën!

Graag een email met alle voorstellen naar inegielkens@live.nl dan wel naar gis@hesasd.nl dan wel gewoon een reactie op deze site.

Met hartelijke dank namens Sjit..... Inevitable.

Dan nu toch maar eens een poging van de oudste digibeet....


Dan ook maar meteen in een lelijk kleurtje en met champagne voor het geval het zomaar eindelijk wil lukken. OK OK, tis tweedehands dat drankje want ik heb het van Marieke gepikt of van een van haar aanbidders en het wil niet eens upoaden trouwens. Dan maar een andere foto proberen bv mijn Tsjechen? Alsof die dan wel gepubliceerd willen worden als een domme fles dat niet wil maar je weet het nooit dus daar gaat-ie: jaaaaaa, gelukt! Dan zou die verdomde, nou ja laat ook maar, drinken is toch verboden sinds ik vaak op Texel bivakkeer.
En dan nu gauw ff checken of dit geintje inderdaad gelukt is op de heuse echte site. Ben benieuwd ....
Groetjes,
Ine

zondag, oktober 28, 2007

Magiër-netwerk?

Lieske heeft op haar web site een link naar de mijne aangebracht. En vindt het nu makkelijker dan voorheen om dagelijks even te kijken of er iets is bijgekomen.
Waarom zouden we dus niet allemaal met een link naar elkaar verwijzen? Vraag me niet de techniek hiervoor beschikbaar te stellen. Maar ik heb Lieske gevraagd dat voor ons allemaal te doen. Want wie wil nu niet dagelijks even kijken naar Jos, Ine, de voedingsbank e.d. ?
Mijn idee is: geef allemaal je website door aan Lieske zodat we tot een Magiër-netwerk kunnen komen. Dit idee is wel wat waard vind ik, dus zal ik me er zelf best voor belonen als het eenmaal tot stand is gekomen.

Tuindag 2007

De door Jos uitgeroepen Tuindag, dinsdag 23 oktober 2007, werd druk bezocht. Reeds de avond ervoor kwamen gasten binnen en bestudeerden onder meer het uitstekend uitgewerkte programma, dat daags erna door Bea, Ellen, Lieske, Nicky, Sanne, Hub, Jos en Mitchel perfect, en dus tot volle tevredenheid, werd uitgevoerd.
Na een stevig ontbijt werden eerst oude kasten verzaagd en verstookt. Hoort dat bij een tuindag? Ja, want we hadden het houtwerk nogal storend op de paden neergelegd, dus je moest wel, wilde je n0g aan de tuin toekomen.
Kennelijk aangetrokken door deze rooksignalen kwam de stam uit Kerkrade snel te hulp; de eerste sporen van enig leven buiten het stamgebied van de Vuurstokers zijn voor de goede spoorzoeker reeds zichtbaar.

Hierna was het bladruimen, paden ontkruiden, met zowel middelen die de Ouden al gebruikten alsook de meest moderne, die een geraffineerde techniek vereisten en dus alleen aan de technisch bekwame leden van deze stammen werd toevertrouwd.

Vele andere werkzaamheden zouden in beeld gebracht hebben kunnen worden ware het niet dat geen van de drie aanwezige camera's tot enige activiteit in staat bleek. Een typisch Magiërprobleem? Het is immers bij leden van deze stam niet ongebruikelijk dat juist bij het uitbreken van de oorlog de pijlen zoek zijn.

Bij de evaluatie is hier e.e.a. over gezegd, maar het drankje en de soep van Bea smoorden alle negatieve commentaren in de kiem.
Maar, het belangrijkste, alle doelstelling werden royaal gehaald, ook al heeft de pers er geen levendig verslag van kunnen maken.
Volgend jaar hopen we onze trouwe lezers ook deze service te kunnen bieden. En voorlopig zijn twee geliefden uiterst tevreden met hun eigen natuur. (Of wat daarvan over is.)














maandag, oktober 22, 2007

Maandagochtend

Zoals iedere week begint de maandagochtend met frisse ideeën. Dus gaan we vrijdag een van de volgende nummers bellen:

06-44460420 of
06-40201574

Wat je moet zeggen?
Alles is goed, als er maar 50 in voorkomt.

Frisser hoeft het niet.


zaterdag, oktober 20, 2007

Van Thijssen naar Wolkers

Ja, en nu dan weer ophouden met Thijssen lezen om vooral Wolkers te gaan lezen of herlezen. Was het toeval dat Jan in zijn atelier op Texel een ontwerp had van de graftombe van Theo Thijssen? Voor Jan zou dat geen toeval zijn, denk ik.
Heb nog eens het dossier Wolkers doorgebladerd; om te smullen voor iemand die deze dagen wordt gevraagd iets over hem te vertellen.

Inmiddels is Lieske de enige die iets over "De gelukkige klas" wist te melden, namelijk dat het boek er niet zo mooi uitzag. Is dat dan alles wat erover valt op te merken? En denken we niet mee met meester Staal die zijn klas niet altijd op orde heeft?
En niet weet wat hij moet doen als hij roept: "Alle leien rustig, vooral rustig opbergen."
Ik vrees dat alleen onderwijsdeskundigen dit interesseert. John bij voorbeeld.
En een vraag aan hem: "Wat doe jí'j, John, als ze op jouw bevel/verzoek hun leien niet meteen rustig opbergen?"
En we gaan er niet omheen draaien, hoop ik.

vrijdag, oktober 19, 2007

Op naar de bieb

Vandaag is de leesweek begonnen. Ga dus snel naar de bieb om je gratis boek af te halen: "De gelukkige klas" van Theo Thijssen.
Thijssen, o.m. bekend van "Kees de jongen" (verfilmd in 2003) , was reeds begin 20e eeuw een der eerste onderwijsvernieuwers. Vergeet niet ook de begeleidende 'Leesgids' mee te nemen. Hierin krijg je achtegrondinformatie over de auteur en het boek, in woord en beeld. Het verhaal speelt in een armenschool in de Amsterdammer Oosterparkbuurt, 100 jaar geleden, waar tegenwoordig veel Turken en Marokkanen wonen. Die een TV en PC hebben en niet arm zijn, zoals toen. En de meester mag nu in de klas geen sigaar meer roken of een bestraffende tik uitdelen. Maar verder zijn er ook veel tijdloze elementen in een schoolklas, zegt de Leesgids.
Dan komt er ook nog de bekende zwembadpas in voor (uit Kees, de jongen), prachtig uitgebeeld.
Wie herinnert zich dat niet, die ooit de wandeling door de Jordaan heeft meegemaakt, waar de Westertoren heen en weer zwabbert als je er lang naar kijkt? Komt dat door die toren of door Wester?
Aan die vraag heeft Thijssen zich niet gewaagd. Of is hij misschien aan toe gekomen.

Wie waagt zich als eerste aan een visie op 'De gelukkige klas'?

dinsdag, oktober 16, 2007

Weekend voor een 50-+er

De Magiër delegatie,

-bijeen in Brugge op 14 oktober j.l.,
-gehoord hebbend dat een toekomstige 50-jarige zich verdienstelijk maakt op een missie in
Tsjechië,
-zich dientengevolge op haar 50e in Nederland niet kan laten feteren,
heeft besloten als volgt:

-Bedoelde 50-jarige met een vriend naar keuze een weekend naar keuze aan te bieden op een
camping in het Zuiden des Lands,
-meer specifiek in Zuid-Limburg, waar ze zich naar hartelust kan/kunnen ontspannen.

Waarbij het voor alle zekerheid wenselijk lijkt te vermelden dat ervan wordt uitgegaan dat zij in dat lange weekend de onwerstaanbare behoefte gevoelt een enkel uurtje gelegenheid te bieden haar te komen gelukwensen met de keuze van haar camping, ergens in de buurt van Schimmert.
En waarbij, voor de goede orde, het eveneens wenselijk lijkt te vermelden dat de genodigden hun eigen spijsvertering zullen verzorgen. Daartoe hebben ze in een nabij gelegen blokhut reeds enkele testen tot volle tevredenheid uitgevoerd.

In de hoop dat dit bericht tot Tsjechië reikt en met het stellige vermoeden dat genoemd persoon bij terugkeer al een 50-+er zal zijn, verblijven we,
met overigens de aansluitende mededeling dat dit aanbod niet onbeperkt geldig is, althans zeker niet voorbij Kerst 2009,

Verblijven we,
Met hartelijke groeten
en
de wens van een gezonde terugkeer in Nederland,

De Magiër Delegatie.

dinsdag, september 25, 2007

Brugge

Dankzij de zorgen van onze touroperator John is Brugge nu tot aller tevredenheid geregeld, denk ik.
Zo hoop ik jullie zaterdag 13 oktober om 18.00 uur in het Campanile hotel te ontmoeten voor een gezamenlijk diner. Hierna is iedereen vrij, maar zondagochtend moeten we dan om 11.00 uur aan de slag voor een nadere verkenning van Brugge, onder leiding van een super vrouwelijke gids als we Ine mogen geloven. Super slaat hier op gids, heb ik begrepen.
We vertrekken vanuit ons hotel, dus we hebben alle tijd.
Toch zou ik, voorzichtig, willen voorstellen niet te laat te ontbijten, zeg 09.30 uur. Want ja, ook een zondag is de moeite waard voluit te worden genoten.
De rondleiding duurt van 11.00-13.00 uur. Met een pauze (zie Bilzen), waarbij een Brugse Zotte aanbeveling verdient. Volgens de kastelein dan, dus wees op je hoede.
De rest van de dag is vrije oefening, maar je weet dan enigszins waar je nog terecht wil.
Een routebeschrijving volgt nog.
Een goed humeur is niet nodig, dat komt daar wel als alles goed is.
Volgens Ine dan, die ons veel plezier wenst in deze Onvolprezen Stad.

Ik denk dat we zelf zaterdag rond 12.00 uur arriveren. Heeft iemand trek in een gezamenlijke lunch dan horen we dat wel. Laat anders een berichtje in het hotel achter.

Ronja

Ja, Ronja is afgelopen zaterdag uitgevlogen vanuit de Stadsschouwburg in Sittard. Pers en publiek waren zeer enthousiast over het verhaal van Astrid Lindgren, waarmee de 100e geboortedag van deze bekende schrijfster (van onder meer ook Pipi Langkous) werd gemarkeerd.
Net als Pipi Langkous heeft ook Ronja de roversdochter een vader die op dubieuze manier de kost verdient. Ronja is er bij betrokken, maar daardoor ontdekt ze ook de keerzijde van dit bestaan. En gaat haar eigen keuzes maken. "Een verhaal over volwassen worden", zegt hoofdrolspeelster Inez de Bruijn van het jeugdtheater Het Laagand.
En zoals altijd bij dit theater, met zang en dans (en veel drums) een voorstelling voor de hele familie. Ofwel voor volwassenen en zij die het nog niet helemaal zijn. Misschien heb ik dus ook iets gemist.
Ronja is nog te zien op 25-10 in Maastricht, 26-10 in Heerlen en 29-12 in Sittard.

maandag, september 24, 2007

Potig Spul 3 ofwel een laatste oproep?

"Ja, gaan jullie maar, wij sluiten wel af."
Kijk, zo'n schoonmaakploeg moet je hebben.
Maar de keer erna bleek dat de prikkels te groot waren geweest om niet op onderzoek uit te gaan.
"Wat hebt U een grote tuin. En dat huisje daarachter mag er ook wezen. Met al die poppen. Ja, we hebben natuurlijk even naar binnen gekeken. En dat pad naar de garages, als je daar loopt is het net of je op vacantie bent."
Ja, zo hadden wij het nog niet bekeken.
"Zijn die garages allemaal van U?"
En jawel, de vorstin zag nu een reden ze die allemaal nog eens te laten zien. Om op te ruimen waarschijnlijk.

Later die ochtend klonk het boven: "Meneer Gielkens, bent U daar?"
Na 2x moet je dan wel verschijnen.
"Ja, ik dacht al dat U wel op Uw kamer zou zijn. Kijk eens, vindt U het zo goed op de badkamer?"
"Prima Gerda." Of was het die andere? Macdulla in elk geval niet.
"En meneer, als we nu eens een garage uitruimen.....mijn broer zoekt er een, mijn zoon trouwens ook...."
"Als jullie er een uitruimen, mooi, maar ik sta toch niet te springen om er een te verhuren. Dan zal trouwens mijn vrouw haar wagen eindelijk ook binnen kunnen zetten.
Is laatst nog ingebroken, dus dat zou háár beslist goed uitkomen."
"Ja, zoiets zei ze. Nou ja, ik kan natuurlijk altijd vragen. Misschien wilt U er nog eens over nadenken."
Kijk, vasthoudend spul.

Bij de Sangria begon ik erover.
"O, hebben ze jou dat gevraagd?"
"Ja, ik hoop niet dat jij ze enige hoop hebt gegeven."
Meteen foute boel.
"Ja, wacht nu eens even, ik heb gezegd dat alles weg moet, uit allebei de garages.
De kinderen halen het toch niet meer weg, dus ze zetten alles aan de straat, dan komt de
kringloop het ophalen. Anders halen ze het zelf wel op."
Potig spul.
"Maar die mooie kasten van F.? Zou ik zelf wel een plekje voor willen inruimen."
"Waar dan?"
"Desnoods in het tuinhuis, haal ik die andere kasten daar weg."
Daar zal over worden nagedacht.

Maar eenieder die zijn spullen nog wil terug zien: neem deze waarschuwing serieus. Er volgen er misschien niet veel meer.
Beschouw het dus als een laatste oproep. Voorlopig houd ik nog stand, maar als er morgen opeens een vrachtrwagen voor de deur staat...Wat doe ik...?
Het blijft potig spul.

zaterdag, september 22, 2007

Wie doet er mee met de "TUINDAG"???

Voor alle kinderen en kleinkinderen:

Op dinsdag 23 oktober hebben wij (= afdeling Kerkrade) besloten om de tuin aan de Bilderdijklaan 7 te Geleen een grote beurt te geven! Er is een offerte opgesteld en geaccepteerd, dus ieder kind en kleinkind dat meehelpt kan een leuke vergoeding tegemoet zien! En daarnaast is het ook nog heeeeeeeel gezellig!
Bea zorgt voor een heerlijk soepje (en misschien ook nog voor andere lekkere dingen), dus wie zin heeft in een hele leuke dag én een aardig zakcentje..... meld je aan op de site of bij jggielkens@hetnet.nl!!

O ja....... mocht het toevallig vreselijk regenen op 23 oktober, dan hebben we nog een 2e mogelijkheid op 24 oktober, dus hou daar vooral rekening mee in jullie agenda's!!

Namens de commissie Kerkrade

Nonk Jos

zaterdag, september 15, 2007

Waar is de leraar?

Zembla vraagt zich af hoe het zit met het lerarentekort. Is er eigenlijk wel een tekort? Of moeten leraren te veel andere dingen doen waardoor ze niet meer toekomen aan lesgeven?

Komende zondag, nl3, 20:30.

vrijdag, september 14, 2007

Brugge, 14 oktober

John doet zijn uiterste best ons in Brugge te accomoderen rond het weekend van 14 oktober a.s.
Wat ons betreft, wij zouden graag van zaterdagmiddag tot maandagochtend onderdak hebben.
Het hotel van enkele weken geleden past ons wel. En misschien de anderen ook.
Verder zouden we op zondagochtend, de dag zelf, graag een rondwandeling met info over Brugge willen krijgen.
John is bereid alles te regelen. Vandaar bij deze een oproep binnen 24 uur jullie wensen kenbaar te maken.

En dat tot ziens in dat heerlijke Belgische stadje.

Potig spul 2

Toen ik beneden kwam, zat de vorstin tussen haar onderdanen.
"Maakt U die kettingen zelf?" vroeg een van haar onderdanen.
De vorstin knikte.
"Die rode vond ik wel heel erg mooi" zei de onderdaan.
"Ja" zei de vorstin," daar heb ik ook het meeste werk aan gehad, maar er zijn enkele schakels uit."
"Maar ze is erg mooi", zei de onderdaan, en haar ogen glansden alsof ze een nieuwe partner ontmoette.
"Ik begrijp het", zei de vorstin, "ik zal ze herstellen en dan mag je ze hebben."
De ogen van de onderdaan glansden als nooit tevoren, en die van de andere begonnen nu ook glans te krijgen.
"Ik begrijp het", zei de vorstin, "jullie mogen er straks ook een uitzoeken.."

De onderdanen keken zeer verheugd.

Even later trof ik er eentje aan, de jongste met een bruin hoofddoekje, staande op de serrekast om boeken af te stoffen en te ordenen.
"Pas in godsnaam op", zei ik
Er werd gniffelend gelachen.
"Ze gelooft niet in God", zei een van de potigen.

"Allah zal me beschermen, als het hem behaagt", zei het hoofddoekje.
"Vanavond begint de ramadan", voegde ze er aan toe, alsof ze meende dat ik dat node moest weten.
O", zei ik,"dan mogen jullie niet veel meer?"
"Nee", zei ze, "na zonsondergang geen eten, drank, roken of seks."
"En overdag?"
"Halen we alles in, natuurlijk."

Ze behoorde dus, op haar manier, ook tot het potig spul.

Waren we een dag eerder ook niet naar de Gamma , wat zeg ik, geweest?
"Hier moeten we zijn," had de vorstin gezegd, en ze had een papiertje te voorschijn gehaald.
We stonden voor de huishoudladdertjes.
"Die moeten we hebben", zei de vorstin, "die van 4,25 meter, met vier trapjes en een bordes."
Maar hadden we niet al die jaren ons eigen laddertje gehad?
En was dat niet goed genoeg?
Nee, we moesten nu dat laddertje van het papiertje hebben.

"Goed dat U dat laddertje hebt gehaald", zei het hoofddoekje nu, anders was het hier een troep gebleven."
Wat mij betreft is Jes weer spoedig de oude.

Hoewel ik haar nog niet op die kast zie staan.

dinsdag, september 11, 2007

Limerick

Een welgesteld man uit de stad Geleen
zat plotseling zielig alleen.
Zijn vrouw naar een ander,
dus zei z'n vriendin schrander:
Nu moet ik er gauw weer eens heen.

Of kenden jullie die al?

Ronja

Wie wil er zondag 23 september om 14.30 uur naar Ronja, de roversdochter.
Lees verder
Het%20Laagland.doc

Het is voor de jeugd van alle leeftijden, maar ja, voor sommige meiden wordt het misschien al té jeugdig?
En het is ook vast niet zo goed als
-Engelen en aardappelen,
-De kleur van wit,
-Koning Arthur
-Erik
of
-De jongens van de bontekoe.

Maar goed, mocht je die middag toch niets beters te doen hebben...

maandag, september 10, 2007

Tja, onhandige mannetjes.........


Het zal niet waar zijn!! Pak ik de kleinste foto zodat hij in ieder geval geplaatst wordt, is dat GEEN foto van Faya, maar van een broertje/zusje!!!
Vals alarm dus!!
Bij deze een 2e poging; dit is dus echt een foto van Faya!!!
Trouwens.... ik kan het vorige bericht ook nog aanpassen, dus misschien dat ik dat nu snel ga doen!

EINDELIJK!!!


Eindelijk een foto van Faya!! Tenminste.... als het mij lukt om een foto te uploaden..... Mocht dat NIET lukken dan ontvang ik graag tips hoe ik dat dan wel zou moeten doen!!

zondag, september 09, 2007

Herfstwandeling 30-9

Ja, waarom konden we de 30e niet naar Brugge? Omdat wij weer eens een andere afspraak hadden lopen. Die reeds eerder geplande herfstwandeling van de stichting MEG zal dit jaar plaats vinden in Schimmert.
We starten om 10.00 uur (meestal is dat rond 10.00 uur) met een wandeling in en rond het rustieke dorpje, bezoeken dan de galerie van beeldhouwer Louis Wiertz en sluiten dat bezoek om, dus rond, 12.30 uur af met een Limburgse lunch in een van de staminékes aldaar.
Wederom een combinatie dus van natuur, cultuur en goede calorieën.
Het zal een groep van zo'n 20 personen worden, allemaal goed volk.
En ieder ander goed volk is van harte welkom.

Boekenbal voor kids

Wie wil er 3 oktober naar het kinderboekenbal?











Als je op het plaatje klikt krijg je een iets grotere en makkelijker leesbare tekst. Die kun je ook nog een keer vergroten.
Maar dat weten jullie bollebozen natuurlijk allemaal al.

faya foto's

waar zijn die foto's van faya nou?

saxoboy

vrijdag, september 07, 2007

Een vraagje van Max

Hoi,
Zijn er nog activiteiten??
Die ik niet weet

Groetjes
max

Potig spul

Het is zover.
Via Gerard v. D. hebben we nu, althans heeft LP, huishoudelijke hulp.
Wie LP is? De laatste tijd zei ik wel eens: "Dank je LP."of: "Gaan we nu LP?"
Tot ze op een keer zei: "Ik hoor nu eindelijk wat je altijd mompelt, maar ik ben beslist geen langspeelplaat."

Maar goed, de huishoudelijke hulp. Een merkwaardig gezelschap. Twee zussen van ruim 90 kg schoon en een tegen dit potige spul miezerig afstekend, lieftallig, allochtoontje. Mét doekje, omdat er een meneer in huis is. Zonder doekje kan ook, maar dan moet die meneer zich luide aankondigen als hij zich door zijn eigen huis wil voortbewegen. Zoals vroeger de melaatsen een klepper moesten hanteren zodat iedereen hoorde dat ze er aankwamen. Voelt meneer niets voor, dus blijft het doekje gewoon om.

Het is nu op donderdagmorgen een stuk drukker in huis. Want de twee zussen giebelen onophoudelijk ("dat is onze lol om te samen te werken") en de lieftallige lacht voorzichtig maar dapper mee, hoewel ze misschien niet alles mee krijgt.
Nu was Jes al niet te bescheiden, maar deze slaan alles.
"Goede morgen meneer, wanneer mogen we boven komen? Van mevrouw mogen we U niet storen, maar we zouden toch graag ook Uw kamers doen. U hoort er toch zeker ook bij?"
"O, maakt U dat maar met de baas uit", en zo denk je er dan af te zijn.
"Maar Uw vrouw zei dat Ú de baas was en dat U niet wilde dat we boven kwamen."
"Nou boven komen, daar heb ik geen bezwaar tegen, maar op mijn kamer kunt U weinig doen. Daar staat nog altijd het bordje 'niet zelf opbergen', waar de oudste poetsvrouw alles van weet en sindsdien hebben alle dames zich er ook keurig aan gehouden. Daar is dus niets te poetsen, begrijpt U?"
En zo moet je dan in je eigen domein je privé gedragslijnen verdedigen.

Maar even later kwam er een van de twee (de lieftallige zal waarschijnlijk nóóóit boven komen) uit de badkamer gestoven, toen ze mij -terecht- op de gang bevroedde en me daar niet zo maar liet gaan.
"Meneer, als U nu overdag licht op de badkamer wil, moet U plakplastic kopen. Dat plakt U op het raam. Daar kan niemand doorheen kijken, dan hoeft die vitrine niet de hele dag omlaag. Wel even oppassen, want 's avonds werkt het niet, dan kunt U de vitrine maar beter omlaag doen. Als U wil meet ik alles op en koop het materiaal; kan ik het volgende keer meteen voor U maken."
"Goed idee, maar bespreekt U dat wel even met mijn vrouw."

Die had háár ideeën ook al aan deze schoonmaakmeiden moeten laten. Want ja, moesten wij niet de dag vóór hun komst naar Blokker om nieuwe emmers en zeemlappen te halen?
"Hebben we die dan opeens helemaal niet meer?", wilde ik nog weten.
"Jawel, maar allemaal oud materiaal, voor Jes maakt dat niet uit...."
"Nou, dan hebben we Jes straks iets uit te leggen."

Dat hebben we zeker, want Jes zal met dit nieuwe materiaal moeten gaan werken.
Want toen de dames zich meldden was dat mét hun eigen poetsmateriaal.
"Hallo, hier is de schoonmaakdienst."
Zoals ik zei: potig spul.
Maar de baas is tevreden.

Ine doet mee

Wat vinden jullie van deze limerick? Ook opnemen in ons limerick boek?

Op Texel, in de Waal
spreekt men een andere taal:
Skoon zijn de skapen
bieten heten rapen
dus Ed ging aan de haal.


Verder schrijft ze:
Het gaat heel goed met Ed. Hij is nu een week in een detoxcentrum in Alkmaar vanwege de alcoholverslaving en hij was vanaf dag 1 positief. John en ik zijn op Texel vanwege huis en dieren. Ed komt waarschijnlijk na volgend weekend thuis en John ging al op en neer voor school maar moet maandag full time starten. Ik blijf nog een tijdje hangen om te kijken waar Ed hulp kan gebruiken dus ik moet zelf ook braaf aan de ranja blijven.

Geeeeen punt!

Groetjes,

Ine

dinsdag, augustus 28, 2007

Nieuw familielid???

Hallo lieve familieleden,


Mag ik me even voorstellen…………. Ik heet FAYA…………. en ik ben het nieuwe gezinslid van het woonhuis in de Clarastraat 24 in Kerkrade.

Ik mocht gisteren, als verrassing voor Bea en uitgezocht door Nikki en Sanne, komen wonen hier!

Ik ben een kruising tussen een zwarte labrador en een Duitse staander ……en ben dus bruin geworden met een wit puntje aan mijn staartje en een paar witte teentjes!

Ik hoop dat ik het hier naar mijn zin heb en veel plezier mag beleven aan mijn huisgenoten.

En ik zal mijn baasjes vragen of ze (over)morgen al mijn foto's op de site plaatsen!!


Groetjes Faya

zaterdag, augustus 18, 2007

Het kan dus allemaal


Kijk, hoe bij oma, met haar groene vingers,

kleine bloemetjes van haar, met daarnaast

een boom van een bonsai van Hub,

dankzij haar zorg, groene vingers en veel
groeistoffen,

in no time

kunnen uitgroeien tot


reuzen van dingen waarbij Hub's bonzai,

toch al klein,

nu een minimaal miezerig

bonzai-tje is geworden.

Zelfs de vaas is meegegroeid.

Of lijkt alles maar zo?

vrijdag, augustus 17, 2007

zaterdag, augustus 11, 2007

Brugge revisited

Weet U ook alles over de nieuwe captain, Maximiliaan I en the fools of Bruges?
Captain%20Ine%201-07.doc

Een geval van...

Spionage? En nog wel in de eigen familie? Wie kan hier opheldering verschaffen?

A%20spy.mht
A%20spy.doc

donderdag, augustus 09, 2007

Brugge in het kort

De naam Brugge is afkomstig van het Noorse woord 'bryggja' dat landingsplaats betekent. Brugge lag vroeger namelijk aan de zee en is dan ook door de Noormannen bezocht. Van plunderingen is evenwel niets bekend, waarschijnlijk door de aanwezigheid van een sterk fort, het tegenwoordige de Burg, dat de graven van Vaanderen hadden laten bouwen.
In de 14e eeuw had Brugge, mede door zijn gunstige ligging, zich kunnen ontwikkelen tot een van de meest belangrijke handelssteden van Noord-West Europa. Met de lakenindustrie als belangrijkste basis werd hier de eerste beurs opgericht door de familie Van der Beurse, die er de naam aan gaf.
De 15e eeuw was ongetwijfeld de gouden eeuw voor Brugge, maar in de latere eeuwen trad langzaam maar zeker een onomkeerbaar verval in als gevolg van de verzanding van het Zwin en nam Antwerpen de belangrijke rol van Brugge over.
Ook de oprichting van een zelfstandige Belgische staat in 1830 vermocht het tij niet te keren en tegen het einde van de 19e eeuw was Brugge vervallen tot de status van een arm en economisch onbelangrijk stadje, waar zelfs de Industriële Revolutie aan was voorbij gegaan.
Maar dankzij het boek 'Brugge, de Dode', van Georges Rodenbach, kwam er verandering in de situatie. Rodenbach typeerde Brugge hierin als een slapende, maar mysterieuze stad, waar veel van het oude bewaard was gebleven. En met de opkomst van de interesse voor oude cultuur was Brugge met zijn uitzonderlijke culturele en architectorale schatten een Fundgrube.
Ook de oude, nauwe, intieme straatjes werden herontdekt waardoor Brugge in de 20e eeuw kon uitgroeien tot een belangrijk toeristisch centrum. Niet in het minst doordat de Unecsco inmiddels de hele historische binnenstad op de lijst van Werelderfgoederen heeft geplaatst.

Inderdaad, lopend door Brugge kwamen we niet aan op de plaats waar we naar toe wilden omdat er onderweg telkens te veel viel te ontdekken.
Dus willen we graag nog eens als sponsor optreden voor een weekendje Brugge.

maandag, juli 23, 2007

Een dagje Luik

Wilt U er niet heel even tussen uit?
Luik-07.doc

Ja, dan moeten we weer

Een stel jonge snaken uit Aken,
gingen maar limericks maken.
Gescheiden van tafel en net
ook nog gescheiden van bed
Hoe kun je je anders vermaken?

dinsdag, juli 17, 2007

Twee limericks voor Hub.

Een sombere man uit Geleen,
die klaagde constant steen en been.
Zijn vrouw, niet van gister,
zei: je kan me wat, mister.
En nu is hij constant alleen.

Een Roomse kwezel uit Nieuwerkerk
deed veel aan liefdadigheidswerk.
O.K., O.K., zei haar man,
alles O.K., maar ik dan?
Aan mij stel je paal en perk.

maandag, juli 16, 2007

De langverwachte gedichten

maandag, 16 juli, 17:20
Nieuwerkerk a/d ijssel

bij opa kon ik geld bijverdienen als ik gedichten schreef.
Toen ik thuis kwam begon ik meteen. Ik had er een paar gemaakt, alleen toen stopte ik.
Ik wou ze op de site zetten, maar mijn account deed het niet meer dus lukte het niet. Toen ik een nieuw account had, was de laptop aan lieske gegeven, dus kon ik er niet meer bij..
hier zijn ze eindelijk oop!

we beginnen met deze

Wat is het onderwerp van dit gedicht?
Een paardenkeutel, of het heilige licht?
Ik maak nu gedichten voor oop,
Dat hij het goed vind, is mijn hoop.
Ik vind het leuk,
Maar ik lig ook niet in een deuk.
Het hoeft ook niet altijd grappig te zijn,
Dan is soms wel leuk, voor de gein.
Het moet bij elkaar passen,
Een soort van zinnen aan elkaar lassen.
Het moet wel ergens op slaan,
Want aan een onzin verhaal,
Wat het je daar nou aan?

Dit was het weer,
Tot de volgende keer.

Groetje van het anti-doetje,

Hub Coumans


als we het toch over oop hebben is deze goed
p.s. dit is een limmerik

Opa uit Geleen



Er is nu een opa in Geleen,
Die probeert de biertjes één voor één.
En o, hij geniet.
Maar hij drinkt dat het giet.
Of is deze tekst nou gemeen?


eindigen met deze?

Deze enge tekst,
is door iemand behekst.
Als je hem nu leest,
Wees dan gevreesd!
Je bent betoverd door het rijm,
Maar houd het geheim.

Want tot een ander hem leest,
Is die er ook geweest!
Nu heb je de betovering,
Nu ga je rijmen over een ding.

Wat de betovering verder doet,
Misschien gaat het wel over met spoed?
Ik heb geen idee,
Doe er zelf maar wat mee!

woensdag, juli 11, 2007

Vanaf vandaag.....tot 21 juli

Vanaf vandaag gaan we, dus jullie ook, natuurlijk de teams aanmoedigen en dan het Tsjechisch team in het bijzonder. De captain heeft ze prachtige shirts gegeven met de lijfkreet: "Aanvalluuuh"
Toen Milan me vroeg wat het betekende wist ik dat even niet in hun taal over de bühne te krijgen. Maar de coach weet daar natuurlijk wel raad mee. Zoals hij vanaf vandaag met veel raad moet weten. En dus ook hem veel succes, rust en wijsheid toegewenst. Het zal er spannen, denk ik.
Als we nu de eerste wedstrijd maar eens zouden winnen. Dan zou het vanaf vandaag best goed kunnen gaan. Aan ons zal het niet liggen?

maandag, juli 09, 2007

Van harte

Ja, 25 jaar zijn ze vandaag getrouwd. Dus namens ons allemaal : Van harte en dan extra voor degene die vandaag precies 25 jaar ouder is dan 25 jaar geleden. Geldt dat niet voor ieder van ons? Ja, maar voor Jeu bijzonder. Dus bieden we hem bij deze een fietsroute door de Geulse grotten aan. De tweede, een voor heen en en voor terug. Deze keer een retourtje dus.

Worldwide

Worldwide, althans europeanwide, zijn we actief.
Zo beginnen woensdag as de jeugd bridge kampioenschappen in Jesolo (It.)
En kijken we naar het Tsjechische team dan komen daar zeer bekende namen in voor.
De captain moge een, voor ons althans, bekende naam zijn, maar wie is de coach en wat doet-ie?
Volgens de captain moet de coach:
-Een goede plaats zoeken voor de camper
-Uitzoeken waar er goedkoop kan worden gegeten
-Soep koken, want de Tsjechen willen nu eenmaal iedere dag soep en de captain wil niet dat de spelers hier in een ander milieu hun toch al moeizaam werk moeten doen.
De captain vindt verder dat de coach niet moet denken hier op vacantie te zijn om fietstochtjes met bekenden te maken. Want als we er zijn, dan gaan we er ook voor.
Wie geïnteresseerd is in de resultaten moet niet verzuimen te kijken op de web site van de Europewean Bridge Leaugue.
En wij? Wij zien ze terug op het podium.

Czech%20Republic1.mht

dinsdag, juni 26, 2007

Midzomernacht 2007

Het zit er weer op.
En de restanten gingen naar de voedselbank en behoeftige particulieren boven de grote rivieren.

Midz-Beda-07.doc

woensdag, juni 20, 2007

Een band

Samen een project doen, dat schept een band. Of niet en dan weet je 't ook voorgoed.
Als je de middernachtzon wil vieren en de werkster, klusjesman en strijkster uitvallen, een nieuwe werkster, via marktplaats aangeboden, zich toch niet wil melden, een der parijen door dit alles extra ongerust wordt, dan , ja dan heb je opeens samen een project.
Want alles, binnen en buiten, moet er pico uitzien, niet voor onszelf, maar voor de anderen. Stel dat die nooit meer willen komen.
Dus: "Als jij nu de paden doet, dan doe ik de tafels, de stoelen, zelfs de planken voor de composthoop als je dat wil," etc. en als je dan, als een geboren manager, na een uurtje de ander aanbiedt ergens een trappistje te gaan drinken, wordt dat met welwillende instemming ontvangen.
Waarna je weer, nog helemaal niet vermoeid, verder kunt met de tafels, de stoelen, de paden etc.
En zo is het opeens een leuk project en voor je 't weet heb je een band.
Om te voorkomen dat zo'n band te snel gaat vervelen vieren we de volgende middernachtzon over een jaar, weer ongeveer om deze tijd.

maandag, juni 04, 2007

Josje dus

Ja, zo was het toen




















enige tijd althans,
toen hij nog wel eens Janssen heette.

zondag, juni 03, 2007

Al meer dan 4000 bezoekers!


Animatie

dit is een test voor een animatie voor opa 's site, wees er maar trots op oop!












vrijdag, juni 01, 2007

Wie durft zich te melden?

Na een passende aanmaning dan nu het -lang- verwachte bericht.

Dag W. Gielkens,

Een dezer dagen wordt de winnaar gebeld, we hebben even intern overlegd en besloten het aantal klompjes u vast door te geven.
Het aantal klompjes dat in het melkkannetje zat op het weidegangfeest van 6 mei jl. was: 201

Ik hoop u hiermee voldoende van dienst te zijn geweest, ook al was dit niet binnen uw tijdbestek.

Met vriendelijke groet,

Caren van der Lee
BoerderijUitje.nl

donderdag, mei 31, 2007

Luik

dus ik moest van opa neerzetten, in een alinia wat ik het mooist of leukst van Luik vond.

Het is al lang geleden maar als ik terugdenk denk ik meteen aan de heuvels die er waren.
En het viel me op dat het erg oud was(zo leek het wel). Nog allemaal ouderwetste kinderkoppen op de weg en oude gebouwtjes.Er was ook armoede te bekennen op straat. Er waren best veel zwervers. Maar er was ook een straat vernieuwd wat ik erg mooi vond. En die beeldjes die er in stonden(beelden waar het water naar elkaar toe liep). Er was ook een fort wat beslopen moest worden door de vijand op een berg. Er was 1 aanval die was gelukt alleen de hoeren hadden ze herkent en zo liep het fout af.

Het was een vermoeiende dag en we zijn uitgelopen, maar het was wel leuk. Alleen op de een of andere manier praatte de man zacht of niet intressant genoeg want ik heb heel weinig ontvangen.

Luik, ik hoop dat ik je tegen kom als ik Luik Bastenaken Luik ga rijden!

Van Hub de saxoboy!

zondag, mei 27, 2007

Vlees nog altijd lekker?

In de Volkskrant van 16-12 j.l. lees ik dat als je als 10-jarige een bovengemiddelde intelligentie hebt, de kans zo'n 40% groter is dat je op je 30e vegetariër bent. Wie heeft deze test doorstaan? Wat mezelf betreft viel het op dat ik de laatste tijd steeds minder vlees ging eten. Een late roeping, maar dat ter zijde. Ik weet tenminste dat de weg naar boven is ingezet. (Hoezo de krant van 16-12 oud nieuws. Dat is nog zeer recent voor iemand die net door 1996 heen is).
De vleestest met jullie doen zou natuurlijk wel eens heel duur kunnen uitvallen. Maar door mijn vraag over die hangjongeren heb ik e.e.a. een stuk goekoper kunnen beproeven.
Want zelfs de vermoede, althans hoopvollere, intelligenteren van de groep kunnen niet eens tot 1 tellen. Op pag. 6 van het verslag over de koeiendag is het toch duidelijk te zien?! Dat daar precies een jongere en een oudere hangen. Niet meer, maar ook niet minder.
O.K., de slagers in sommige delen van het land kunnen in elk geval rustig gaan slapen.
Pardon? Nog niet tot pag. 6 gekomen?

donderdag, mei 24, 2007

Vraag(je)

Waren er ook hangjongeren op de koeiendag?
a. nee.
b. o ja, en hoeveel dan wel?

woensdag, mei 23, 2007

zondag, mei 13, 2007

vrijdag, mei 11, 2007

Met opgeheven hoofd

Wie kan er straks met opgeheven hoofd door zijn dorp lopen?
Wedstrijd%28je%29.txt

maandag, mei 07, 2007

Mei en maart

Wij, uit mei en maart, vonden het een fantastisch weekend.
We hebben iedereen van jullie weer eens op zijn of haar best bezien maar ook begrepen dat de Gielkens-clan veel kan, behalve zich op een ecofarm rustig genoeg houden. Desondanks zouden ze ons graag nog een keer terug zien. Of jullie dat als een uitdaging ervaren is ons nog niet duidelijk, maar mogelijk moeten we zelf nog terug voor bridgeprijzen en een clown.
Ik wil er zelf wel een verslag(je) van maken, maar mag ik dan van jullie de foto's krijgen?
Dank, dank.

Mei en maart.

PS.
Wie kan er achter komen hoeveel klompjes er in de kan zaten?
We willen zelf wel een prijs(je) beschikbaar stellen voor wie er van ons het dichtst bij zat.
We hebben 137 (John), 430(Ellen), 850(Wiel) en 1000 plus nog wat (Ine), ieder vanuit zijn eigen techniek van benaderen.

dinsdag, mei 01, 2007

Fietsen

Ik wil graag elke sportieve fietser uitnodigen voor een fietstocht!
Iedereen die zich aangesproken voelt mag meedoen!
Met de deelnemers kunnen we samen een route verzinnen,
alleen moet er in die route minstens 1 keer de Cauberg opgefiets worden.

Groetjes, Hub

vrijdag, april 27, 2007

Hij doet het weer!

Ik kan nu weer dingen op de site zetten!

dinsdag, april 24, 2007

Gewoon roergangers of gewoon toeval?

Zijn we nu mensen met vooruitziende blik, roergangers misschien, of voelen we gewoon aan wat er speelt in de onmetelijke kosmos?
Zo hadden we het afgelopen weekend een minutieuze discussie over het voordeel van ongelijke vingerlengtes en vooral van een duim. Zeker, het was een weekend met jarigen, met trouwlustigen en dat prikkelt de zinnen en de fantasie. Maar toch.
En John logeerde in zijn camper, was dus niet altijd aanspreekbaar zodat het gesprek misschien nog net iets aan diepte miste. Maar toch.
Enkele dagen later zie ik dan in mijn lijfblad een opwindend artikel onder de kop: "Mieren met duimen zijn handige dieren."
En jawel, electronenmicrosopisch onderzoek heeft uitgewezen dat mieren 'handige dieren zijn omdat ze een opponeerbare duim aan hun voorpoten hebben. En dus, net als de mens, de aap, de koalabeer en de krab, nauwkeurig kunnen manipuleren. Voor het verslepen van voorwerpen zoals larven en voedsel gebruiken ze dan ook niet hun kaken, zoals tot nu altijd gedacht, maar gewoon hun gespecialiseerde voorpoten."
Kijk, kijk. Als wij voorheen die discussie nu eens niet hadden gehad?

zaterdag, april 21, 2007

Tochtje Luik

Na onze Aken-tocht verleden jaar is er nu ook een Luik-tocht. Op zondag 20 mei a.s. kunnen we een rondje Luik doen met een Nederlandse gids. Vertrek aan de Citadel in Luik om 11.00 uur.
Duur: 11.00-16.00 uur, met een royale pauze voor de lunch. Dus voor iedereen goed te doen. En zo nee, is er best wel een stamineeke dat de nodige rust en anders zaken schenkt.
Hoewel nog tot 14 mei a.s. kan worden opgegeven zien we principiele belangstelling graag z.s.m tegemoet.

Gelukkig, er zijn weer eens problemen :(

Geachte Heer Coumans,

Het harddisk gebruik van het webhostingpakket onder domeinnaam hulcje.nl nadert de
limiet;
Limiet: 100,00 MB
Huidige gebruik: 91,04 MB

Deze meting is uitgevoerd op 21-04-2007 om 04:48 uur.

We adviseren u om het webhostingpakket direct op te waarderen. Neemt u hiervoor
contact met ons op.

Besluit u om niet op te waarderen, dan loopt u het risico dat uw harddisk ruimte
volledig volloopt.
Op dat moment kunt u geen e-mail meer ontvangen, worden er geen logbestanden meer
bijgehouden (noodzakelijk voor uw statistieken) en kunnen er ook geen regels meer
worden weggeschreven naar uw database.

Dit kan tevens tot gevolg hebben dat de gegevens in uw database corrupt raken en dat
deze hierdoor onbruikbaar wordt.

Mochten er naar aanleiding van deze e-mail vragen zijn van uw kant, dan vernemen we
dat graag.

Met vriendelijke groet,

Afdeling Helpdesk
_______________________________________________________________________
VDX · full service internet provider
Utrechtseweg 290 · 6812 AR Arnhem
Tel: +31-(0)26-3397900 · http://www.vdx.nl

dinsdag, april 10, 2007

Nieuw adres, nieuw restaurant!!

Tja, wil je eens iets organiseren voor meerdere mensen, gaat er direct van alles mis. Kok van ellende weggerend, geen nieuwe kok gevonden, dus dan maar een nieuw restaurant!!
We hebben een alternatief gevonden: restaurant Archiduc: O.L Vrouwestraat 48 Kerkrade. Zij gaan voor ons het eten regelen, dat wil zeggen een menu voor ons regelen! Het menu bestaat uit:

kleine salade
lichte soep
Hoofdgerecht 1: visvariatie
Hoofdgerecht 2: varkenshaasje (met roomsaus)
toetje

Het restaurant zou het fijn vinden om van te voren al zoveel mogelijk te weten of iemand vis of vlees wil............... dus bij deze............... zouden degene die eten blijft aan mij voor donderdag zijn keus kunnen doorgeven???

Voor de rest:
Degene die al willen genieten van koffie met een stukje vlaai.................... rond 16.00 uur in het bovengenoemde restaurant (dus niet bij ons thuis!!!). Daarna kunnen we een stukje wandelen richting Rolduc (het restaurant ligt namelijk aan het begin van de straat naar Rolduc).
Eten start echt om 18.00 uur.............. zou gezellig zijn als we allemaal tegelijk konden beginnen!!!!

maandag, april 02, 2007

Hoera, we zijn eruit.

Aldenbiezen is oude biezen, schrijft anonymous. Dat is zo dichtbij de vraag, die aan het slot van het verhaal over Bilzen stond, dat we de prijs, een dinertje, uitkeren.
De eigenlijke vraag was: Waar komt de naam Aldenbiezen vandaan? Een vraag die mij altijd interesseert: waar komen eigennamen vandaan? Hoe dan ook is het gegeven antwoord zo dichbij dat we etc.
Hoera dus, we zijn eruit
Maar, in tegenstelling tot de vorige winnaar, Josje dus, die zijn visjes samen met partner redelijk heeft genoten, is er nu een klein probleem. Want wie is anonymous, althans wie kan zich als zodanig als de enige echte legitimeren? Voor zover onze herinnering reikt hebben we nooit zelf iemand zo genoemd. Dus wie weet wat voor volk er allemaal op onze site zit te rotzooien.

donderdag, maart 29, 2007

Excusez moi

Excusez moi. in een ondoordachte bui heb ik gemeend de naam Bilsen te moeten steunen.
Volgens het VVV boekje is het evenwel Bilzen.
Net als niezen en biezen dus.....

dinsdag, maart 27, 2007

Een middagje Bilzen


Middag'je' Bilzen

En de vraag komt helemaal op het einde.
Maar: is daar helaas weg gevallen.
Dus nu voor de hele slimmeriken: Alleen naar de titel kijkend, welke vraag had dat kunnen zijn?

zondag, maart 18, 2007

Uitnodiging "groots feest" in Kerkrade!!

Dames en Heren (en Gielkens members),

Bij deze wil ik IEDEREEN van harte uitnodigen voor een "groots" feest in Kerkrade. Tenminste volgens onze maatstaven. De omvang is wellicht niet zo groot(s), maar het aantal feestvarkens des te meer (en dan bedoel ik niet de omvang).
Op 14 april willen wij heel graag de verjaardagen van Nikki en Bea vieren en omdat dit toevallig dicht in de buurt van de 15e april ligt, ben ik bereid om hieraan mee te doen. Dus: zo voordelig komen jullie er nooit meer vanaf!! Met slechts 1 reisje heb je direct 3 verjaardagen gevierd en ben je er weer bijna voor een heel jaar vanaf! Kadootjes??? Kan ook erg goedkoop zijn/blijven: ik weet toch niet wat ik wil en Bea is ook snel tevreden, dus koop vooral iets voor Nikki!!

Wij realiseren ons, dat 14 april ook de dag is dat een ander familielid jarig is (en er staat er nog eentje "op 2 dagen" te wachten), maar in deze periode komt het altijd iets minder goed uit....en..... wij stellen jullie aanwezigheid bijzonder op prijs om meerdere redenen. Enkele van deze redenen:

1) De al eerder genoemde 3 verjaardagen
2) De eerste mogelijkheid - en waarschijnlijk een van de weinige mogelijkheden - om beide families (voor alle duidelijkheid: Gielkens en Zeelen) voltallig (??) in één ruimte te krijgen; indien geslaagd zullen wij wellicht jaarlijks voor herhaling zorgen.
3) Er zijn nog meerdere redenen voor meerdere familieleden om ook dankbaar van deze gelegenheid gebruik te maken om 1 of meerdere heuglijke feiten te melden.

Kortom: ik hoop van ganser harte dat iedereen op 14 april op z'n minst een uurtje vrij kan maken om ons met een bezoek te vereren. Iedereen is van harte welkom vanaf 15.30 uur bij restaurant Rivièra, Niersprinkstraat 59 te Kerkrade (045-5452817).
Van 16.00 - 18.00 uur wordt daar koffie met vlaai en taart geserveerd, vanaf 18.00 uur volgen de voorgerechten en vanaf 19.00 uur de hoofdgerechten (en een toetje!!).
Het buffet heeft zoveel keuze, dat iedereen hier naar eigen smaak (en hoeveelheid) kan eten, dus een afspraakje met de frituur is niet meer nodig.

Gezien de organisatie (vooraf reserveren) zou ik het op prijs stellen als IEDEREEN zich tijdig aan- of afmeldt onder vermelding van het aantal personen (jggielkens@hetnet.nl of 06-21981508).
Bij voorbaat dank voor jullie medewerking en - naar ik hoop voor iedereen - TOT 14 april!!

Groetjes,

Zeker/mede namens Nikki en Bea,

Josjedus

OOOOOh,

OOOh, wat wachten wij nu in spanning. Vertel...

Een bijdrage uit Kerkrade

Even testen of het nu echt werkt voordat ik een heel verhaal inklop en dit toch niet op de site verschijnt.
Maar.......... nu ik toch jullie aandacht heb...... lees mijn volgende bijdrage dan wel heel aandachtig want hij is absoluut niet onbelangrijk. Voor jou? Voor mij? Voor ons?

dinsdag, maart 06, 2007

Bilzen

Kennisgeving

Zondag 11 maart a.s zal er om 14.00 uur in Aldenbiesen (België) een treintje voor speciale gasten vertrekken dat een rit(je) door Aldenbiesen en Bilzen zal maken. Onderweg zal een gids ons proberen duidelijk te maken hoe belangrijk zij hun streek en geschiedenis vinden. En halverwege is er een moment om bij een goed glas het geleerde te verteren.
Waarna we, schrik niet, nog een uurtje of zo de rit gaan afmaken.
Einde rond 18.00 uur van wat we dan hopelijk een zorgeloze middag zouden willen noemen.
En, oja, U bent bij deze uitgenodigd.
Gaarne bericht opdat het treintje niet alleen met lege wagonnetjes gaat lopen.

Toch nog maar een

Vooruit dan, voor degenen die zich in zee en vis willen specialiseren.
1. Vanaf welke temperaturr bevriest stilstaand zeewater?
a) -1 gr. C
b) -4 gr. C
c) -12 gr. C
2. Waardoor wordt het getij (eb en vloed) voornamelijk veroorzaakt?
a) heersende westenwinden
b) aantrekkingskracht van de maan
c) aantrekkingskracht van de zon
3. Hoe komt het dat zeewater zout is?
a) van zeewier dat zout afgeeft
b) van menselijk of dierlijk afval dat in de zee komt
c) van de gesteenten die op het land verweren
4. Welke vis wordt het meest gevangen in de Noordzee?
a) haring en schol
b) zalm en makreel
c) sardines en tonijn

maandag, maart 05, 2007

Zo komen de verhalen

Als je er toch iets van wil maken, zelfs van een controlebezoek aan het ziekenhuis en:
-het bloed is weer op orde
-de cholesterol prima
-halve portie pillen is ook genoeg
-jicht een stuk minder
-ademen een stuk beter
-nierwerking zelfs iets verbeterd, zo leek het, dus in elk geval in vele jaren niet slechter,
dan werkt dat allemaal geweldig mee.
"Nu nog even op de weegschaal mevrouw, ook belangrijk."

Tot dan toe had ik er stilletjes bij gezeten (wat doe ik hier eigenlijk?), maar nu hadden we zeker iets verdiend, vond ik, dus wilde ik ook iets bijdragen: "Zorg nu maar dat het gewicht goed is, anders kunnen we niet bij de Clochard gaan lunchen."
Dokter de Heer keek me voor het eerst aan. En, ook voor het eerst, kwam er iets van een grijns.
"Nou mevrouwtje, dat is dan 2 kilo's lichter dan voor U het ziekenhuis inging."
Ze straalde. "Dat valt dan erg mee."

Bij de deur wilden we nog weten wat nefrologie is. Nierkunde, zo bleek, maar hij begon er een hele verhandeling over te geven. We stopten hem af: "Bedankt, hadden we ook maar gymnasium moeten doen in plaats van die slappe HBS."
"Die heb ik ook gedaan, maar daarna dit vak gekozen, nou dan weet je vanzelf wel ongeveer wat het betekent natuurlijk."
"Natuurlijk."

Terwijl zij de verdere zaken bij de secretaresse afhandelde grijnsde hij: "Heb ik vanavond tenminste weer een leuk verhaal als ik thuis kom."
"Over de dombies die niet weten wat nefrologie is?"
"Nee, dat weet ze volgens mij zelf ook niet. Nee, over hoe zo'n vrouwtje haar eigen lunch moet verdienen. En dat ik haar daarbij heb gematst."
"Hoezo, is ze dan niet lichter?"
"Weet ik veel. Toen U die opmerking maakte voelde ik me spontaan geroepen dat te zeggen."

Ja, een Trappistje smaakte haar nu wel. En een Zittesj Breudje ook.
Op weg naar huis, zei ze: "Typisch, altijd als ik in het ziekenhuis ben geweest ben ik 2 kilo lichter."

Zo komen de verhalen in de wereld.